reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
my też dopajamy - ale glukozą, żeby bilirubina szybciej zeszła:tak:
Ale ciężko nam idzie, bo z butli nie chce ciągnąć.. poza tym glukoza jest ble i aż się krzywi jak ma ją wypić:-(

Najlepiej byłoby wodą, ale moja nie chce za chiny ;-) więc daje herbatkę hippa koperkową i rumiankową.

no ja tez podaje herbatke ale tylko koperkoa Hippa lub jak jest problem z kupką to plantex. z wodą nie probowalam ale dzis sprobuje;-)
Kaamaa a ty jestes tylko na butelce? dajesz małej jakies witaminy (tzn chodzi mi głónie o D3)?

no ja tez podaje herbatke ale tylko koperkoa Hippa lub jak jest problem z kupką to plantex. z wodą nie probowalam ale dzis sprobuje;-)
Kaamaa a ty jestes tylko na butelce? dajesz małej jakies witaminy (tzn chodzi mi głónie o D3)?

Tak tylko na butelce, a z witamin to daję tylko D3, bo K się daje tylko przy karmieniu piersią a Ty jeśli dokarmiasz to też nie dawaj bo ona jest w mleku.

To i ja zapytam bo pytałam na głównym... Skoro ja karmię piersią i dodatkowo dziennie daję jedną porcję modyfikowanego (czasem dwie) to czy powinnam przepajać? I czy odstawić jakąś witaminę?? Mój mały w przeciągu dwóch godzin potrafi opędzlować obydwa cyce i dodatkowo 100zl mleka. Czy to nie za dużo?? Może zamiast tyle mleka to właśnie go przepoić??

A po co Ty go dokarmiasz ??? Jak maly przyrasta, za wolno ?
Jesli dokarmiasz chociaz 1 butla to nie dajesz witaminy K.
Przepajaj go woda z glukoza zamiast dokarmiac, bo bedzie mial nadwage. Przekarmianie wcale nie jest take zdrowe.

Kobitki dokarmianie butlą to pierwszy krok żeby mleka w cycach było mniej - jestem pewna, że gdybym mojej Misi zaserowowała butlę po cycusiu to tez by wciamała wszystko, bo ona nawet gazę z wodą, która przemywam buźkę to ssie:-D piersi produkuja więcej mleka im częściej sie przystawia dziecko, a że dzieciak marudzi po cycu to niekoniecznie dlatego, że jest głodny - może chce przytulenia, ponoszenia, może ma problem z zaśnięciem, bo np. za glośno, albo przeszkadza mu, że nie może kupy zrobić - powodów może byc wiele:happy:
No a że dzieci śpią wam po butli 3h to też zupełnie normalne, bo mleko matki jest szybciej przyswajalne niz modyfikowane i już po godzinie dzieciak karmiony piersia może być głodny z powrotem. Jeśli dzieciaki przybierają na wadze to się najadają. Noi pamiętajcie, że karmienie jest w glowie - mówice sobie, że macie pełno mleczka, pysznego i tłuściutkiego i że dzidzia się najada i ślicznie rośnie, a zadziała teoria samospełniającej się przepowiedni:tak::tak: Tak ogólnie napisałam to, co wszystkie wiemy, ale czasem dobrze sobie przypomnieć;-)

reklama
AGAGSM- popieram z całego serca. Ja też karmię tylko piersią, mój syn krzyczy straszliwie nie tylko po karmieniu ale w ogóle całymi godzinami. Też byłam bliska dokarmiania ale poszłam po rozum do głowy i zważyłam go w przychodni. Przybiera książkowo!!!! Więc przestałam sie przejmowac i karmię go całymi nocami bo ciagle drze sie i cicho siedzi tylko jak ma sutek w buzi:):):) Co oczywiście skutkuje tym że jak mi w koncu zaśnie na dwie lub 3 godziny to piersi mam jak kamienie, tak mi te nocne maratony nakrecaja laktację:):)Jestem za tym żeby wszystkie mamy wywaliły w kąt mieszanki i butelki i zaczęły karmić swoje dzieci piersią.:):) I trzymam kciuki za te wszystkie które się zdecydują zaufac sobie i zaryzykowac taki krok:):)

Do góry