reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

My karmimy sie bebikiem 1 i poki co wszystko super, kupki musztardowe, jedna lub dwie na dzien, ulewanie sie skonczylo wiec jest ok mala je tak po 90 ml albo mniej ale dostaje jeszcze piers wiec to pewnie dla tego

reklama
Starszą córę dokarmiałam bebilonem - i było okej. Mała natomiast nie tolerowała NAN HA - wymiotowała, miała biegunkę i krostki.

Dzięki dziewczyny jesteście niezastąpione:tak:będziemy w takim razie szukać naszego mleka, szkoda tylko, że eksperymentować trzeba na tym małym brzuszku:sorry:mlody strzela teraz po 3 kupy na dobę zielone, niby po mleku typu HA to normalne, ale ile się przy tym namęczy to już jego:sorry:

E: kupiliśmy NAN active tym razem, dziecię zjadło, wręcz wciągnęło butelkę, śpi od 1,5godziny dżizys oby podziałało:)

Ostatnia edycja:
W czwartek musiałam wyjść zrobić się na bóstwo(czytaj pokryć siwe włosy) i stąd wiem ile mam w cyckach;-)nakarmiłam małego i z tej piersi ściągnęłam jeszcze 70ml, następnie z drugiej 60 i dałam spokój, bo po co więcej. Ale jestem w szoku. A młody i tak nie zjadł bo spał 4 godziny i dałam świeże z cycusia:tak:;-). oczywiście ściągałam ręcznie, bo nie mam laktatora i nie umiem. Wprawdzie w szawce leży z aventu od szwagierki, ale nie chce mi się zapoznawać z instrukcją obsługi.....;-)

Wczoraj bylismy na "przegladzie technicznym" u lekarza pediatry :) Moja malenka generalnie zdrowa, ufff ! Tylko mimo chudej matki o malych piersiatkach rosnie maly "Michelinek" - ma nadwage, bo przez 2 tygodnie zwiekszyla wage o 1/3 - z 3 kg przy wyjsciu ze szpitala do 4 kg dzisiaj - az o 1 kg w 2 tygodnie. Szok !!! To za duzo - mam robic dluzsze przerwy w karmieniu 3 h i przepajac glukoza zeby wytrzymala.
No czulam, ze cos za ciezka sie zrobila. Jest cala zamleczona - nawet z piersi wycisnal jej lekarz mleko ku przerazeniu memu i malza.
Na wizycie byla super spokojna, nie plakala wcale - bylismy dumni
smile.gif
))

Wczoraj bylismy na "przegladzie technicznym" u lekarza pediatry :) Moja malenka generalnie zdrowa, ufff ! Tylko mimo chudej matki o malych piersiatkach rosnie maly "Michelinek" - ma nadwage, bo przez 2 tygodnie zwiekszyla wage o 1/3 - z 3 kg przy wyjsciu ze szpitala do 4 kg dzisiaj - az o 1 kg w 2 tygodnie. Szok !!! To za duzo - mam robic dluzsze przerwy w karmieniu 3 h i przepajac glukoza zeby wytrzymala.
No czulam, ze cos za ciezka sie zrobila. Jest cala zamleczona - nawet z piersi wycisnal jej lekarz mleko ku przerazeniu memu i malza.
Na wizycie byla super spokojna, nie plakala wcale - bylismy dumni
smile.gif
))
To piersią tez można dzidź przekarmić.Mój mały przybrał na masie mniej więcej tyle samo i nikt nie mówil o nadwadze:eek:A wcina równo:laugh2:,może to źle?

To piersią tez można dzidź przekarmić.Mój mały przybrał na masie mniej więcej tyle samo i nikt nie mówil o nadwadze:eek:A wcina równo:laugh2:,może to źle?

No widisz, rozne sa podejscia jak widac. Moj lekarz powiedzail, ze dzieck powinno przybywac ok. 200 gr tgodniowo, a ona przybywa o 100% wiecej. Powiedzial, ze to neidobrze i przerwy miedzy karmieniami musze robic dluzsze. To najlepszy specjalista w moim miescie i ufam, ze wie co mowi.

reklama
dziewczyny które dokarmiacie-mam pytanko-jak często dapajacie. mi niestety konczy sie mleczko i musiałam zacząc dokarmiac:-

Do góry