Dawno mnie tu nie było, ale tak czytam i tak na pocieszenie dla niektórych dodam:
cycki przestały mnie boleć 2 tygodnie temu ( i to też nie do końca) - Mały kończy za 2 dni dwa miesiące.
Mały wisi czasem 10 minut czasem 60 minut na cycku
Je czasem co 30 minutach a czasem co 3 godzinach ( w nocy i co 5 - 6 ale więcej nie ma mowy), jednak przeważnie je co 1,5h.
Mleka mam od 3 tygodni dość ale nie dość żeby jeszcze odciągnąć i móc sobie gdzieś wyjść. Ale nie muszę juz dokarmiać butlą :-)
Usypianie małego odbywa się przeważnie tylko na cycu, a tak to płacze.
W ogóle nie chce wsiąść smoczka :-( co jest straszną udręką bo tak to by sobie pięknie spał.
Często się pręży i kwiczy - szczególnie nad ranem i popołudniu - nawet się budzi co 5 minut z rykiem - i nic już na to nie daję - bo to i tak bez sensu, trzeba poprostu przez to przejść. Robi to też po kupie.
Często się wije, pręży, wali rękoma i nogami podczas ssania cycka - nie wiem czemu to - ale myślę że ma problemy z nerwami i wyciszeniem, bo lękliwy jest, i jak się zamknę w cichym, ciemnym pokoju jest lepiej.
Mały szczęśliwy jest tylko na rękach a najlepiej z cycem w buzi
inaczej płaaaaacze.
Jedno co się zastanawiałam czy ma pleśniawki, jakaś mądra pani pediatra powiedziała mi że nie ma - ale nie wierzę bo ma biały nalot na języku który przecieram gazikiem namoczony wodą z sodą. A mnie sutek strasznie od wewnątrz kłuje i teraz się zastanawiam czy to nie grzybica u mnie???
Ciekawa sprawa- odkąd skończył tydzień Bartek ma katar, i tak pediatra stwierdziła żeby nic z tym nie robić tylko wodę morską psikać i odciągać bo to od kaloryferów - ale zaszczepić nie mogłam do dziś bo dopóki katar nie minie nie mogę (czyli chyba nigdy). Poszłam więc do laryngologa (bo ile może się dziecko męczyć, w końcu się krew w nosie pojawiła). Lekarz mi powiedział że to już ropna wydzielina i trzeba leczyć a jak za tydzień nie minie to muszę przejść na dietę bezbiałkową i nawet bez chleba - dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiwne, żeby katar był objawem alergi pokarmowej???
Słyszałyście o takim przypadku?