reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja tez czekam na elektryczna dojare i doczekac sie nie moge:tak:
Jak scisne sutek to mleko kapie ,ale chyba powinno tryskac co?jeszcze tylko kilka dni dietki konkretnej i zaczynamy wielkie przystawianie do cyca:szok::-D

Sylwia nie jest powidziane. mi czasem tryska mleczko, czasem kapie - różnie ! ważne że Mała zawsze się najada :) :tak:

reklama
Sylwia, z takim podejściem na pewno się uda.:tak::-)
Asiowo, Ty też masz zdrowe podejście.:tak:
Pasibrzuch, ciśnij, ciśnij.:-D Musi się udać. A jak często karmisz małą?

Ja jem wszystko, oprócz tego co zawiera mleko i wołowiny, smażone, pieczone, duszone, wędliny wszystkie, marchew, jabłka, brokuły, buraki,, ziemniaki, często gotuję zupy i ostatnio upiekłam sobie ciasto z jabłkami bez masła i mleka, a wydawało mi się że bez nabiału nie da się żyć a już się przyzwyczaiłam i Mikiemu ładnie schodzą krostki.:-)
Zastanawiam się czy kiedykolwiek przestaną mnie boleć brodawki przy karmieniu, wczoraj Miki zrobił mi krwiaka na otoczce, ból niesamowity, nie wiem co ja źle robię.:no:

dziewczyny co może być powodem że młody zaczął robić mniej kupek? Cyca bardzo ładnie, ale od wieczora były tylko dwie porządne kupy (a nie jak zawsze - co przewijanie)..
Nie wiem czy się martwić i kogo się o to pytać.. :-:)-(

Ivi moja tez tak od 3 dni.. Siusia sporo i wali kleksy a kupy niet. Wczoraj tylko dwie, jedna nad ranem i tyle. Nie placze i nie marudzi wiec sie nie zamartwiam.

Boże dziewczyny, martwicie się że robią kupkę 2 razy dziennie, to co ja mam powiedzieć jak mój raz na tydzień, lekarka powiedziała że to jest normalne, także nie zamartwiać się:-):-):-)

Czytałam że dopóki dzidzuś się nie męczy, nie płacze itp to się nie ma co częstotliwością kupali przejmować:-)

Dziewczyny czym dzieci starsze, tym mniej kupek. Jak nie płaczą jest ok.:tak:
Co do odciągania, ja nie mam i nie miałam laktatora, odciągam ręcznie, i idzie mi super. Rozmasowuję i prosto do butelki:-D

Mi to tak leci że do wiadra pasowałoby wyciskać ale i tak już się czuję jak bliska siostra krowy więc sobie daruję:-) Laktator to jak przyłożę to bez pociągania spływa:eek:

reklama
Edith86 jestes boska!!!ja juz umieram bez slodyczy!!! jem jablka dusozne z cukrem ale to nie to samo;-)
co do frytek toja probowlama ok 5 szt i nic nie bylo mlodej;-)

Macy pulpeciki juz robilam.mąż sprobowal i powiedzial ze smakuje jak w szpitali (podane z kaszą i burakami)hehe
a co do krokietów ziemniaczanych to jak mozesz to podrzuc przepis bo w zyciu takich nie robilam ;-)

Asiax podaj przepis na to ciasto plizzzzzzzzzzzzz;-))))

Ivi jesli Tymus nie placze przy tym to jest ok,moja robi w tej chwili 2-3 kupki na dobe a tez wczesniej robila co karmienie.

Do góry