reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......ale się zastanawiam czy grzybek mi się jakiś nie przyplątał :eek: mały miała biały nalot ale mu go zrobiłam tym aphtinem i kurna chyba mi to na sutki przeniósł jak myślicie ????

i czym to potraktować też ten aphtin wystarczy ?
wyczytałam że można też clortimazolem ale bolę się że dobrze tego nie zmyję i mam obawy :sorry:

może ktoś wie co robić i coś doradzi:sorry:

Spróbuj najpierw aftinem - może rzeczywiście dostałaś w spadku jakieś pleśniawki...

reklama
dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......
Ja niestety po 2 dnaich karmienia wyłącznie piersią mam te same odczucia.Po domu chodzę z gołymi cyckami bo nawet koszulka mnie uwiera.Dramat!Nie wiem czy dam radę nakarmic za 3 godz...Kapturki nawet nie wchodzą w grę bo mały je wypluwa.Chyba jednak kilka razy znów bedę musiala uzyć butelki,oby tylko sobie nie utrudnic tym znowu zycia:eek:

Spróbuj najpierw aftinem - może rzeczywiście dostałaś w spadku jakieś pleśniawki...
ok już działam z nim bo nic innego w domu nie mam :sorry:

SercaDwa no chyba tez będę odciągać bo umrę jak teraz dostawię małego ....jeszcze zobaczę czy dam radę do lewej piersi a z prawej chyba odciągnę bo bardziej boli :cool: o chyba że do tego czasu dojdzie do siebie :sorry:

Ja niestety po 2 dnaich karmienia wyłącznie piersią mam te same odczucia.Po domu chodzę z gołymi cyckami bo nawet koszulka mnie uwiera.Dramat!Nie wiem czy dam radę nakarmic za 3 godz...Kapturki nawet nie wchodzą w grę bo mały je wypluwa.Chyba jednak kilka razy znów bedę musiala uzyć butelki,oby tylko sobie nie utrudnic tym znowu zycia:eek:

Dziewczyny mnie tak bolaly brodawki, ze ryczalam jak mialam karmic i mialam potworny lek przed karmieniem jak mala sie budzila. Teraz nie jest idealnie, ale mi pomoglo tylko jedno - MUSZLE LAKTACYJNE - janawet biorac prysznic czuje bol jak woda dotka sutkow. Te muszle uratowaly mnie i tylko dzieki nim jeszcze karmie. Spie wnich i chodze caly dzien, ssutki sie wentyluja i goja. Bardzo goraco Wam to polecam + masc Bephanten, inne dzialaly na mnie gorzej. Nakladki, oslonki, mleko napiersiach, wietrzenie to guzik mi dawalo. Tylko muszle daja jakikolwiek efekt. Sprobujcie, ja wiem jak to strasznie boli !

Dziewczyny karmiace piersia, ile wypijaja mleka wasze dzieci i ile czasu im to zajmuje. Moj syn jest jakis leniwy. Z jednego cycka w ogole nie lubi dydac:wściekła/y:
A wypija roznie. Raz 60, raz 70, raz 90. Chyba powinien wiecej?

nie mam zielonego pojęcia ile wypija.
A jak to sprawdzasz? odciągasz najpierw laktatorem i mu podajesz?

Mój synek ostatnio na wizycie w poradni laktacyjnej wypił z cyca 130.Pani oceniła ilość na podstawie wagi przed i po jedzeniu.Czasami jak chciałam w domku sprawdzić ile zjada to podawałam właśnie swoje mleczko ale z butli.

Nie sa tanie , ale naprawde dzialaja. Kupcie sobie, zobaczycie jaka to ulga ! Ja uzywam tych wentylujacych, pokarmu nie zbieram chociaz mnostwo wpada do muszli i wylewam spore ilosci. Wiec jesli zalezy nam na gromadzeniu pokarmu tez warto je miec.

Dziewczyny dzisiaj malej sie ulalo, ale tak konkretnie - taka fontanna mleka, cala bluzeczka mokra i czesc spiochow, a 10 minut pozniej strasznie zchlannie chciala jesc - nakarmilam ja wiec i zasnela. To normalne, zeby karmic po takim duzym ulaniu ? Wasze dzieci tez wtedy chca jesc znowu ?

reklama

Kochana wybacz ale uwazam że nie potrzebnie sie tym zamartwiasz :sorry:
jesli odciągasz pokarm i dajesz z butli to fakt możesz miec swiadomość ile mały wypija - ale my ktore podajemy bezpośrednio z cyca - nie mamy bladego pojęcia ile ml wypija dzidziołek :sorry:

Bedzie jadł tak długo jak bedzie głodny :tak: albo az zasnie :rofl2:
nie ma co się nakręcać mililitrami - dziecko sobie nie da krzywdy zrobić i jak podasz mu za mało to glośno to zamanifestuje :cool:

Ja tez karmie tylko piersia.
A sprawdzam il wypitego mleka tak, ze waze przed przystawieniem do cyca i po cycu. Ale maly mi nie wypija wszystkiego z cyckow.
Dlatego musze skombinowac laktator, zeby sciagnac o poczatku do konca i zobaczyc ile mam mleka, bo inaczej zwariuje, bo ciagle mi sie wydaje, ze mam malo i popaam w paranoje.

Do góry