reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Oj dziewczynki kochane...dzis mój dzień wyglada zupełnie inaczej niz wczoraj,zobaczymy jeszcze jak w nocy bo do tej pory ani razu nie pił z cycusia w nocy.Jutro dam znać jakie postepy.A póki co dziękuję za kciuki i wsparcie:tak:

reklama
Przy okazji problemów z pączkiem... :tak: zainteresowało mnie i nie wiem gdzie doczytać... ile czasu mija od momentu zjedzenia czegoś do wpływu owego produktu na jakość mleczka ? i jak długo trwa?

roxeen - bardzo ciekawe artykuły, obalające dużo mitów przede wszystkim.
Co do pączków jednak pozostanę po twojej stronie i to z wielu powodów. :tak: Tak naprawdę biała mąka, tłuszcz i cukier to u mnie rzadkość .. a teraz tym bardziej trzeba się pilnować przed wszystkim aby kurcze do lata jakoś wyglądać. No i na zdrowiu nie podupaść też ważne .. :tak:

Napiszcie mi czy jak ściśniecie sutek to mleczko wam tryska czy spływa po kropelce:sorry:ja walcze dalej o mleko:zawstydzona/y:

Mam szybkie pytanka:
Ile czasu mogę przechowywać ściągnięty pokarm w lodówce??
Czy mogę zmieszać ściągnięte mleko z 15:00 z mlekiem np. z 17:00??
Czy można kilkakrotnie podgrzewać w mikrofali to samo mleko??
Ile mleka powinno wypijać dzieciątko?? (moje ma skończone dwa tygodnie, na raz potrafi wypić 100ml ściągniętego mleka)
Czy mogę mieszać mleko ściągnięte z obu piersi??

Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry dziękuję.

Przepraszam, że tak rzadko udzielam się na forum ale Maciu rozpracował moje całe dnie. Nie mam czasu, żeby porządnie zjeść czy zrobić siku:zawstydzona/y::wściekła/y::-D

Z tego co ja wiem to mleka odciągniętego nie należy odgrzewać w mikrofali!:no: Ponieważ traci ona najwartościowsze dla maleństwa składniki.:tak:

Mleko najlepiej podgrzewać wkładając butelkę do szklanki zalanej bardzo ciepłą / ciepłą wodą - delikatnie mieszasz butelkę i po kilku chwilach mleko jest gotowe.

reklama
dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......ale się zastanawiam czy grzybek mi się jakiś nie przyplątał :eek: mały miała biały nalot ale mu go zrobiłam tym aphtinem i kurna chyba mi to na sutki przeniósł jak myślicie ????

i czym to potraktować też ten aphtin wystarczy ?
wyczytałam że można też clortimazolem ale bolę się że dobrze tego nie zmyję i mam obawy :sorry:

może ktoś wie co robić i coś doradzi:sorry:

Do góry