reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Przepraszam, obciąża nie wątrobę, a nerki... Na stronie producenta: "Nestle Sinlac stanowi samodzielny posiłek, gotowy po dolaniu przegotowanej wody. Nie należy dodawać do niego mleka ani preparatów mlekozastepczych", a wytłumaczenie dlaczego znalazłam gdzieś indziej: "Produkt zbożowy Sinlac jest wzbogacony w wartościowe białko chlebowca świętojańskiego oraz inne niezbędne składniki odżywcze i mikroelementy - tak, że jest gotowy do spożycia po rozprowadzeniu wodą. Mieszanie Sinlacu z mlekiem dałoby posiłek o zbyt dużej zwartości niektórych składników, co m.in. skutkowałoby nadmiernie wysoką osmotycznością. Hiperosmotyczne posiłki podrażniają przewód pokarmowy i mogą być m.in. przyczyną biegunki (tzw. osmotycznej).". Brzmi mądrze....

reklama
Nie no ja myślę że jak na wodę to na wodę mój dosypał kilka razy do mleka ale niewiele ale i tak to nie sinlack powodem wymiotów bo i bez wymiotuje

Joasia ma synka z alergią tzn wiem że kiedyś tak gotowała właśnie dla niego nie wiem jak teraz na pewno w razie pytań możesz do niej pisać :) albo tu możesz sobie coś doczytać był założony wątek na P-ń podforum https://www.babyboom.pl/forum/poznan-f197/dieta-pieciu-przemian-dla-dzieci-alergicznych-20619/ może gdzieś jeszcze jakieś są pozakładane na BB

Quiz:

Co zjadło dzisiaj moje dziecko na obiad

Swój zestaw

krupnik,
ziemniaki z masłem,
pulpety z indyka,
brokuły,
kalafior,
marchew

Mój zestaw

krupnik,
ziemniaki z masłem,
mielony,
kapusta kiszona

TAM TA DA TAM!

Poprawną opowiedzią jest.......... kapusta kiszona....

Stój człowieku i wymyślaj dla niejadka jedzenie... zaskoczy cię i tak

a mój ma szał ostatnio na mięsko właściwie się zastanawiałam nad jego ilością ile mogę mu dawać ale szamie jak oszalały oczywiście z całości bo najlepsze jak ząbki same odgryzają co dobre ;) choć zdarzyło się z łakomstwa że i mnie dziabnął

sylwia gotowanie wedlug 5 przemian polega m.in. na laczeniu smakow lagodnych i ostrych, dodawania przypraw w odpowiedniej kolejnosci i przygotowywanie dan wedlug okreslonej procedury. To cala filozofia. Moja mama tak gotowala i gotuje. Ta kuchnia ma na celu nie szkodzic na brzuch, eliminowac pierdziawki, wzdecia, a jedzonko ma lekko sie trawic. Dobra dla tych co maja problemy z brzuchem i w ogole dla wszystkich.

Sel moja tez sie prezyla jak ja wsadzalam do krzeslka i byl placz a teraz daje paluszka, tluamcze ze paluszka jemy tylko wkrzeselku i sama wyciaga lapki zeby ja zapiac a jak wykruszy calego paluszka (ew. wafelka) to zaczynamy z jedzeniem.;-)u nas od kilku dni lepiej...baaa nawet duzo lepiej. i teraz nie wiem czy to przypadek czy zasługa zyrteca ktorego postanowilam dawac ze wzg, na wyspke na rekach (nie wiem skad ale zeszzła) i katar który sie lał ciurkiem znoska.Nie mam pojecia czy to byl katar alergiczny ale po 2 dniach stosowania zyrtecu juz prawie go nie ma. A apetyt jest orgomny. normalnie takiej Fiolci to ja jaeszcze nie mialam. ostatnio na kolacje zjadła kazszke ze 170ml po czym po 2h do usypiania wypila jeszcze 90ml mleka. normalnie szok!!!

Co d Sinlaca to ja tez dodaje łyżke do butelki z mlekiem i jest ok. nigdy nie było odrucvhów wymiotnych.ale jak tak poczytalam to co napisalyscie to sie zastanawiam czy my zielonych kup od tego nie mamy?:szok:

reklama
moje dziecko tak uwielbia owsiankę, potrafi nawet 250 zjeść :tak: nie wiem, gdzie to mieści:-p:-D
ostatnio na topie jest również ryż z jabłuszkiem i cynamonem:tak:

Do góry