reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Kostek przesypiał całe nocki jak skończył 3 miesiące a teraz często budzi sie w nocy:((( nie wiem czy to emocje czy zęby??? wystarczy że chwilę pobujam jego pupcią albo dam pić i śpi dalej ale nocek bez budzenia okolo 4 nie miałam od upałow wakacyjnych i nawet dodatkowe mleko na śpiocha około 21 szej nic nie dało:(

reklama
A ja tam myslę ze nie ma reguły i niektóre dzieci potrzebują jeszcze jeść w nocy. I wczesniej czy pozniej przestaną jesć i słodko przesypiać całe noce:-)

Też mi się wydaje,że niektóre potrzebują jeść w nocy a niektóre nie każde jest inne.
Mój K pije mleczko z kaszką o 20 ok 210 ml i budzi się parę razy na pićko a ok 5/6 znowu mleczko ok 100/120ml.

U nas nadal obraza na łyżeczkę i cały czas na mleczku z kaszkami jedziemy przez butlę, robię mu zupki rzadsze i wcina przez butelkę ale ja tak nie chce, chce żeby jadł normalnie ale wszyscy mi mówią że przyjdzie czas że zacznie jeść widocznie nie jest gotowy:(, tylko,że do wszystkiego głowę odwraca, no więc jak ma się uczyć jeść?????:(

Jak wygląda jadłospis dzienny waszych dzieci?

Bećka ja wyczaiłam że mój je np tylko jak może coś ugryźć wiec wczoraj miał ziemniaka marchewkę buraka i mięsko wszystko jadł mi z ręki i gryzł i mielił nawet mięso miał w kawałku ....z łyżeczki też kiepsko je własciwie obiadu wcale nie ruszy

Justaaa ja daję mleko gdzieś 21:00 potem rano tak to woda i tak wstaje z 2-3 razy w nocy ale teraz ma katar i doszedł kaszel nie wiem może przez to mu zasycha w gardle ale odkąd wyszedł ząb i jest na butli i tak śpi lepiej

andzia ja uważam ze te 3 tygodnie to naciaganie lekkie przez producentów - ja mam zamkniete hermetycznie puszki i trzymam owiele dłuzej niż 3 tygodnie bo niby co ma sie stać z tymi kaszkami?
Krasnoludki wchodza po 3 tygodniach. :-)
acha, jeszcze jedno pytanko.
czy wasze maluchy jedzą jeszcze w nocy?
Jedza. Noc to najlepszy czas na jedzenie dla mojej corki.
Wczoraj zrobiłam małej pulpeciki w sosie koperkowym -- nawet ładnie zjadła, jak na nią.

A tak w ogóle to odkryłam w jakich warunkach mała je więcej - muszę jej dać cycka - jak się naje cyckiem to dopiero wtedy chce czegokolwiek spróbować.
Bo Laura wie, ze obiad zaczyna sie od startera. :-)

Jak wygląda jadłospis dzienny waszych dzieci?

U nas to jest tak:
7.00-8.00 180 ml mleka
11.00 180ml mleka
14.00 zupka
16.00 obiadek
17.30 deserek mały
19.30-20.00 mleko 180ml lub kaszka

Czasami zje więcej, czasami mniej. Bywa tak, że po godzinie znów domaga się mleka. Skoro chce jej daje. W nocy się nie budzi.

Gosiu
no właśnie Julka już przez jakiś czas ostatnio mi przesypiała całe noce, a teraz znów się nawet po 2-3 razy potrafi budzić. Nie wiem, może piątki jej wychodzą, może nowe miejsce. Ale jestem już na tyle przyzwyczajona, że nawet męczące to dla mnie nie jest :-)

Andzia do tego idzie się przyzwyczaić. Tak jak pisałam Gosi, nawet mnie to nie męczy. Jestem przyzwyczajona i już :-)

Black małe przerwy między posiłkami macie ja mojemu nic wcześniej niż 3 godziny po posiłku nic nie wcisnę czasem uda mi się po 2 ale zje wtedy bardzo mało

U nas jest tak :
5:00-6:00 mleko
10:00 - śniadanko np owsianka , kaszka itd
14:00- obiad
17:00 - deserek
19:30-20:00 mleko
idzie spać 19:30-20:00 i budzi się na butlę nie raz 21:00 nieraz 23:00 gdzieś w tych godzinach

U nas wyglada to tak:

6-7 cycus
10 kaszka 150ml
14 obiadek ok 180ml
17 deserek, tzn jabłko, banan, itd...
19-20 mleczko 210ml

Zasypia ok 19:30 i bez jedzenia wytrzymuje do rana, czasem do 6, czasem do 7.
Czasem dam chrupka, albo ciastko miedzy posiłkami, czasem cos zje z nami przy sniadaniu albo kolacji.

Bo Laura wie, ze obiad zaczyna sie od startera. :-)

he he he. coś jest na rzeczy - dziś 2 cycki a zaraz potem wciagnęła całą dużą gruszkę.

a wczoraj indyk w sosie na bulionie z makaronem zjadła ze smakiem. Na pewno nie tyle ile wasze dzieci ale jak na nią to ogromny postęp.

szkoda tylko że wieczorami nic nie chce i kaszek też nie bo w nocy budzi mi się i 4 razy bo głodna....

reklama
Czechow, u nas Mloda niezaleznie od tego, czy zje kaszke wieczorem czy nie, budzi sie na jedzenie. Ostatnio przespala wiecej za jednym razem, bo spala od 8 do 12 po kaszce z jablkiem i cynamonem. Ale to chyba przypadek.

Do góry