reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
czachow dziekuje za stronke :-) tylko tam nie jest zbyt obiktywnie napisane....ta strona raczej jest pro szczepienna ;-) a ja chce takze prawde prawdziwa o szczepieniach a nie same zalety :-)
dziekuje Kaja za stronke, zaraz biore się za czytanie bo wolna nocke mam bo M na kawalerskim oglada gołe baby :-D

Karoli ja mam warzywka póki co z własnego ogródka, ale jak bedzie trzeba to i ze sklepu kupie - narazie po wekowałam warzywka, marchew i owoce wiec na zime powinno starczyć. Mięsko - króiliki dostajemy od dziadka bo specjalnie hoduje dla Ameli i raz na miesiąc ubija jednego :-)

a co do gotowania to ja tak samo jak Gosia robie Ameli wszystko to co dla nas tylko mniej doprawiam - odkładam częśc i reszta doprawiam do nas - Amela w zasadzie wcina wszystko - kanapki z wedlina (naszą) , najbardziej z masełkiem lubi, ryż z potrawka z kurczaką taka delikatną w białym sosie , ziemniaczki i inne warzywka :-)

Mari_anna-polecam ci również to forum -kopalnia wiedzy. Piszą tam również rodzice szczepiący wybiórczo (lub w ogóle), jest tam mnóstwo linkow do badań, publikacji, wniosków. Wymiana informacji, ulotki...wszystko. Miłej lekturki Tysiolek.

Podaj swój mail to prześlę ci książkę z przepisami :-)

a prześlesz mi też? plis :tak::-D

dziewczyny, mam pytanie, do tych, które używają niemieckich kaszek.
Zamówiłąm 3 rodzaje bezmlecznych: Holle ( to wiem, żę dużo z nas używa) oraz baby sun i rossmanowską baby dream (bo u mnie w rossmanie są tylko mleczne).
I moje pytanie. Ile można przewchowywać te kaszki po otwarciu opakowania?
Bo bobovita, czy nestle to np. tylko 3 tygodnie po otwarciu opakowania. Czy te kaszki też mają określony okres przydatności po ich otwarciu?

Ostatnia edycja:
a prześlesz mi też? plis :tak::-D

dziewczyny, mam pytanie, do tych, które używają niemieckich kaszek.
Zamówiłąm 3 rodzaje bezmlecznych: Holle ( to wiem, żę dużo z nas używa) oraz baby sun i rossmanowską baby dream (bo u mnie w rossmanie są tylko mleczne).
I moje pytanie. Ile można przewchowywać te kaszki po otwarciu opakowania?
Bo bobovita, czy nestle to np. tylko 3 tygodnie po otwarciu opakowania. Czy te kaszki też mają określony okres przydatności po ich otwarciu?

prześij adres

andzia ja uważam ze te 3 tygodnie to naciaganie lekkie przez producentów - ja mam zamkniete hermetycznie puszki i trzymam owiele dłuzej niż 3 tygodnie bo niby co ma sie stać z tymi kaszkami?

Fakt, na czymś producenci muszą zrobić kasę.:-D:-D:-D:-D
Tylko ja się zastanawiam, bo chciałam otworzyć wszystkie 3 rodzaje i co dzień dawać małemu inną kaszkę. Wtedy to wyjdzie , tak na moje oko jakieś 3 miesiące od otwarcia:sorry: To chyba trochę za długo.:sorry: Dlatego, chciałam wiedzieć, czy te kaszki mają tę datę określoną:sorry:

A jak będzie po niemiecku:
zużyć nie później niż ...... po otwarciu

Ostatnia edycja:
reklama
Fakt, na czymś producenci muszą zrobić kasę.:-D:-D:-D:-D
Tylko ja się zastanawiam, bo chciałam otworzyć wszystkie 3 rodzaje i co dzień dawać małemu inną kaszkę. Wtedy to wyjdzie , tak na moje oko jakieś 3 miesiące od otwarcia:sorry: To chyba trochę za długo.:sorry: Dlatego, chciałam wiedzieć, czy te kaszki mają tę datę określoną:sorry:

A jak będzie po niemiecku:
zużyć nie później niż ...... po otwarciu

Inhalt innerhalb von 3- 4 ( 5 8 itp) Wochen aufbrauchen

( zawartosc zuzyc w czasie ilus tam tygodni,dni,miesiecy)

Do góry