A ciekawe czemu te banany nie?
a niby jakie warzywa nam wolno? bo ja cały czas główkuję w tej kwestii. chyba tylko gotowana marchew, sałata i zielony ogórek? całej reszty warzyw przecież nie wolno. To rozumiem że z owoców wolno tylko jabłko? czy coś jeszcze?
ja jem tylko piersi kury ale też uważam że o nie dobre bo są faszerowanr hormonem wzrostu który nie wiadomo jaki ma wplyw na nas i maluchy.
Czechow Byłam wczoraj u pediatry ale niczego się nie dowiedziałam po za tym że mogę dawać kropelki na kolki a co do karmienia to nic nie powiedziała! i mały przytył 1kg przez 2 tyg! A wyciągam tak jak mówisz- dzięki. Ale i tak już mam te sutki na wykończeniu a mój maluch kapturków nie akceptuje.
Banany często uczulają bo tak naprawdę nie są to "Nasze" owoce - czyli owoce które rosną na naszej ziemi. Mówi się że warzywa i owoce które naturalnie rosną na danej szerokości są najmniej uczulające. Co do tego co możesz jeść - na początku powinno się unikać lub uważać na rzeczy wzdymające (czyli np. brokuły) lub o ostrym smaku np. czosnek i cebula - oczywiście nie trzeba zawsze ich eliminować z diety czasami wystarczy ograniczyć.
Lepiej jest jeść (podobno) indyka bo jest zdrowszy i zawiera mniej hormonów i innych badziewi... Niby najlepiej kupować od osoby którą znasz i wiesz że nie faszeruje niczym kury ale tak naprawdę w dużym mieście jest to mało prawdopodobne.
a ja mam pytanko odnosnie kremu antycellulitowego... W ciazy nie powinno sie go uzywac a jak jest w okresie karmienia piersia? Czy sa do tego jakies przeciwwskazania?
A gdzie chcesz używać tego kremu? Krem nie wchłania się przecież do organizmu więc jeśli są to np. nogi czy brzuch to nie ma problemu.