reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja słoiczki daje do zamrażalnika.

O jogurtach myślałam, ale tylko dlatego, że dzieci po mleku, jakie my mamy (nutramigen) często nie lubią mleka krowiego. Byłby to problem w późniejszych latach. Chciałam powoli go przyzwyczajać do tego smaku. Ale czy zaczniemy zaraz po 6 miesiącu, to nie wiem. Może troszkę później.

reklama
Marianna - jestem przeciwnkiem kultu mleka. Mleko krowie jest dla krowy - andzia, ja bym się nie martwiła, że dziecko nie lubi mleka. Wiele dzieci odrzuca mleko. Nie naduzywamy go w domu, starszemu od niedawna kupuje jogurty, w większości naturalne, no fakt... latem dajemy sobie max błogości w lodach ;)
Nie chcialabym Tymkowi mleka krowiego wprowadzać długo- myślę kilka lat. Kupując słoiczki studiuje etykiety. Znam wiele dzieci bez mleka - mają się dobrze zupełnie, białko roślinne jest o wiele lepiej wchłanialne i lepiej tolerowane jak i ma wiecej wartości.
Mleko zaflegmia i zaśluzowuje. Jak tylko skoncze karmic bede okazjonalnie podawać ryżowe lub sojowe. Potem może kozie jak będzie potrzeba - zobaczymy jakie będzie miał Tymek upodobania smakowe ;)

edit: pomyślałam jeszcze, ze w sumie nie wiem jaki ten jogurt jest, moze n ie na mleku krowim? ale wątpie, poza tym czytałam, że jest tam cukier, dla nas też odpada.

Ostatnia edycja:
Jak się okazało to ja glutenuję już z 1,5mies:-D Bom gamoń nie przeczytała co na słoiku pisze a kupuję jej taki jeden co bardzo lubi:tak:
Ja jogurtów nie podaję ale serek homo owszem . Czekam już ze dwa tygodnie na ta naszą "niby"skazę a tu echo:happy:

Co do gglutenu to my jemy owsiankę z jabłkami z Hippa.

Co do jogurtów to nie wiem jeszcze ale co pare dni Zuzi daje danonka i bardzo jej smakuje:-)

Malwina, oczywiście, że jej smakuje bo jest tam porcja cukru i substancji wzmacniających smak. Danonek nie przedstawia nic wartościowego. Jeśli już to jednak produkty Hipp są bardziej przystosowane do wieku ale mnie i tak nie przekonują.

reklama
ja w sumie dla córy kupowałam gerbera z jogurtem ,misiowy ogród z tego co pamiętam ma w sobie cukier a gerbery nie

jeśli już to lepiej kupić słoiczek niż danonki chyba nawet cenowo te słoiczki wyjdą podobnie bo mają po 130 g a danonki sa maleńkie i zgrzewka to chyba 200g a też można dać na dwa razy jak się chce dać wielkość danonka

ja dostałam słoiczki bobofrut i dziś czytałam z ciekawości co tam na nich pisze i w marchewce z jabłkiem nie ma cukru a w jabłku z winogronem jest a myślałam że jak już bez cukru to wszystkie takie robią

Do góry