reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama
Cypisiu, zaraz nam Agata dokopie ;-) bo my tutaj plotkujemy nie na temat... PS u mnie Nivea Pure królują ;-) soft and care sporadycznie...

A my chusteczki Dzidziuś Clinica :tak::tak:

Sorry Agata ;-)

a co to ja jestem :crazy:to przeciez nie ja bede szukac w razie czego opini na temat mokrych chusteczek :-D ja naprawde jestem lagodna jak baranek tylko rodzina dostaje po tylkach :laugh2::eek:

a co to ja jestem :crazy:to przeciez nie ja bede szukac w razie czego opini na temat mokrych chusteczek :-D ja naprawde jestem lagodna jak baranek tylko rodzina dostaje po tylkach :laugh2::eek:

Agatko, słonko, w końcu rządzisz szefowa na tym forum, a nie chcemy sobie nagrabić ;-) a KAsia nam przykazała bycie grzecznymi... ;-)
PS Agatko, a co mają chustki do butelek, chyba nic współnego ;-)

Ja też używam teraz tylko Huggiesów rozmiar 3. Pampersów też używałam ale co chwila je trzeba było zmieniać, bo sie małemu torba z przodu robiła i było widac że pieluszka jest przepełniona. Huggiesy sa bardziej chłonne i są z Kubusiem Puchatkiem hehehe :-):-). Na poczatku miałam jeszcze pampki z Rosmana ale przeciekały bokiem, także teraz tylko Huggiesy.

Dziewczynki to ja wrócę do tematu pieluszek. Mówicie że Hugissy są dobre?
??

jak dla mnie najleprze :tak::tak: mają świetne gumki - takich niemają zadne inne no ale każdy musi wypróbować , kup najmniejszą paczke i sie przekonaj

A mnie Nivea Soft&Care w ogóle nie przypadły do gustu. Za suche są i ten materiał jakiś kiepski. Wypróbowałam już kilka rodzajów i jak dotąd jednak najlepsze okazały się chusteczki Johnsons Baby - są super mokre, ładnie pachną i do tego są z grubego materiału :happy:
" :-D

moje j przyjaciółki córunia po jonsonach dostala strasznego uczulenia , ja używam niwea są bardzo dobrze nawilżone i niemają intensywnego zapachu , sporadycznie trafi sie pamperaa ale to nietosamo co niwejka

a wracając do butelkowego tematu , to ja od wczoraj karmie dokładnie tak jak pisze na opakowaniu mleka , niuniek je mniej , może to pomoże na te zaparcia.

Sluchajcie jak to jest z dopajaniem dzidzi, bo ja karmie mieszanie, tzn dostaje moje mleko 2 razy dziennie a tak to bebilon pepti, i nie wiem, jak go dopajac, kiedy, czym jakie ilosci. Czy to ze maly nie chce pic moze i malo pije moze powodowac jego zatwardzenia?

Sluchajcie jak to jest z dopajaniem dzidzi, bo ja karmie mieszanie, tzn dostaje moje mleko 2 razy dziennie a tak to bebilon pepti, i nie wiem, jak go dopajac, kiedy, czym jakie ilosci. Czy to ze maly nie chce pic moze i malo pije moze powodowac jego zatwardzenia?

Kabaretko ja karmie podobnie jak ty piersia i Bebilonem Pepti z tym ze butelke dostaje 2 razy dziennie a tak to cyc i w nocy tez tylko cyc a dopajam ja herbatka z Bobowity koperkowa w granulkach jest fajna i mała chetnie ja pije bo wczesniej jak dawałam jej Plantex to piła ale jak jej posłodziłam glukoza tak to nie bardzo chciała.Ja robie herbatki 100 ml i daje jej miedzy karmieniami wystarcza nam to na caly dzien, herbatke podaje jej w temperaturze pokojowej wiec jej nie podgrzewam i ciagle butelka z herbatka jest gdzies pod reka:-)
Moja mała nie ma zatwardziej kupki ma takie jak to po piersi luzne z grudkami wiec takie jak byc powinny.Adzis rano jak wstała po nocy to musiałam ja kapac bo była ufajdana az po pachy pierwszy raz tak sie zalatwiła, niewiedziałam jak sie zabrac za nia w koncu wsadziłam do wanienki i wykapalam :-)

reklama
Jej ale nas tu cycowych + bebilon pepti, u mnie 3 karmienia moje i 4 miesznkowe, a ja dopajam 2 x dziennie po 50ml erbatki lub wody między posiłkami jak moje dziecię wariuje i chce jesć cześciej niz co 3 h...
Dużo wam dzieciaki przybieraja na takim mixie? moja zre jak opętana non stop i 70g / dzien srednio...1,7 kg w miesiąc więc bardzo duzo...:szok::szok:

Do góry