reklama
Moja córcia też jest bardzo ruchliwa, mam wrażenie, że wcale nie odpoczywa. Potrafi czasmi mocno kopnąć, az mi się brzuch poruszy. Ale patrząc z drugiej strony to jak ją czuje to jestem spokojna, że wszysko jest ok.
wiki.25
mama kochanych brojków
ja tez dolaczam sie do tych co 100=dniowke maja za soba
jeszcze troche i niunia bedzie z nami
jeszcze troche i niunia bedzie z nami
Ja planuje poród rodzinny, mąż był ze mna za pierwszym razem i naprawdę jego obecnośc bardzo mi pomogła. Mam wrażenie, że poczuliśmy sie również bardziej związani ze sobą. Co do znieczulenia to za pierwszym razem miałam zewnątrzoponowe, przy drugim porodzie liczę, że bedzie łatwiej, jeśli sie mylę to napewno na znieczulenie sie zdecyduję. Wacham sie co do położnej, czy zapłacić i mieć swoją czy też mieć taką z dyżuru. Pozrozmawiam o tym jeszcze ze swoja lekarką.
W związku z tym ewentualne koszty, które mnie czekają to:
znieczulenie - 600 zł
połozna - 600 zł
poród rodzinny - bezpłatnie.
W związku z tym ewentualne koszty, które mnie czekają to:
znieczulenie - 600 zł
połozna - 600 zł
poród rodzinny - bezpłatnie.
Nasz synuś to ma swoje godziny do kopania, ruszania itp.
Mówię wam prawie zegarek moge nastawiac według zabaw mojego szkraba.:-)
Zastanawiam sie tylko jaki to bedzie miało ciąg dalszy czyli po urodzeniu, bo jeśli pózniej w tych samych porach bedzie dokazywał to naprawdę super będzie.
Mówię wam prawie zegarek moge nastawiac według zabaw mojego szkraba.:-)
Zastanawiam sie tylko jaki to bedzie miało ciąg dalszy czyli po urodzeniu, bo jeśli pózniej w tych samych porach bedzie dokazywał to naprawdę super będzie.
wiki.25
mama kochanych brojków
ja za rodzinny place 200 zl i za polozna 150 zl wiec chyba nietak zle
a co do znieczulenia to dalam rade wtedy i teraz tez tyle co sami podadza..najwazniejsze ze ktos bedzie zemna a to dzial dla mnei jak najwieksze znieczulenie
a co do znieczulenia to dalam rade wtedy i teraz tez tyle co sami podadza..najwazniejsze ze ktos bedzie zemna a to dzial dla mnei jak najwieksze znieczulenie
Kórcze dziewczyny tak piszecie o tych połoznych, że aż zaczynam się zastanawiac, a skad je bierzecie?
A jeśli chodzi o koszty to
*poród rodzinny-bezpłatnie (nawet w sali jednoosobowej)
*znieczulenie-bezpłatnie.
Ewentualnie po porodzie, jesli będziemy zadowoleni jakaś kawka i czekoladka dla położnych
Wiec chyba jest super.
A jeśli chodzi o koszty to
*poród rodzinny-bezpłatnie (nawet w sali jednoosobowej)
*znieczulenie-bezpłatnie.
Ewentualnie po porodzie, jesli będziemy zadowoleni jakaś kawka i czekoladka dla położnych
Wiec chyba jest super.
reklama
Mona2903 - ale to we Wroclawiu jest za darmo? dziwne. W warszawie znieczulenie jest bezplatne jezeli sa wskazania medyczne.
Ja tez nie wiem skad te polozne sie bierze, rozmawialam z polozna od szkoly rodzenia i ona mowila, ze mozna z nia albo z innymi (chyba ktore w tej szkole uczestnicza) albo swoja. Nie wiem skad ja wziac, co wchodze do szpitala i szukam sobie poloznej czy jak?
Ja tez nie wiem skad te polozne sie bierze, rozmawialam z polozna od szkoly rodzenia i ona mowila, ze mozna z nia albo z innymi (chyba ktore w tej szkole uczestnicza) albo swoja. Nie wiem skad ja wziac, co wchodze do szpitala i szukam sobie poloznej czy jak?
Podziel się: