reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
znów cały dzień się wierci i kopie, ciasno mu czy co?:confused: jest jakiś zakręcony!Wogle nie odpoczywa kruszyna jedna!:-)

Tz ja zamierzam rodzic Brzegu Dolnym tj 30km od Wrocławia-stwierdziłam, że takie małe miejscowe szpitale sa lepsze, nie ma tam takiego przepływu pacjentów i lekarz czy położna moze zajac się tylko toba.
Zresztą ostatni jak leżałam w szpitalu to własnie tam i widział zaangażowanie położnych w poród.
Chodziły, pytały, pomagaly, rodząca ani przez chwile nie była sama, a po porodzie tez cala masa opieki i pomocy.
Zreszta w rankingu Gazety wyborczej szpital ten wypadł lepiej niz wszystkie szpitale we Wrocławiu.

ja tez bede miala połozna z polecenia. moj gin powiedzial ze jest najlepsza w w szpitalu ktorym bede rodzila. slyszalam ze jak sie ma swoja oplacona polazna to jest latwiej i inaczej Cie traktują (po ludzku). a co do porodu rodzinnego to owszem bede chciala zeby moj maz byl przy mnie ale z drugiej strony troche sie boje ze moze miec pozniej jakis uraz i nie bedzie juz na mnie patrzyla tak jak kiedys (wiecie o co chodzi)

Ja będę płacić 250 za rodzinny i 350 za osobną salę w której mój ukochany może zostać ze mną i naszą córunią na cały okres pobytu. Co do położnej to nie jestem pewna zasad. I zdecydowałam się na poród bez znieczulenia :confused:

W wyborze szpitala również ważne dla mnie było to że jest tam oddział neonatologiczny. Nie ważne co ze mną będzie ważne żeby maleństwo miało dobrą opiekę ale i tak się boję ;-)

reklama
Co do kosztów to w szpitalu, który wybrałam wszystko bezpłatnie, poród rodzinny, znieczulenie zewnątrzoponowe też. Położna z oddziału która odbiera porody prowadzi szkołę rodzenia tak że ją dziś poznałam. Bardzo fajna babka, ciepła i nastawiona na pacjentkę i jej dziecko, miła aż do bólu - po prostu czego mi więcej trzeba?

Do góry