reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
znów cały dzień się wierci i kopie, ciasno mu czy co?:confused: jest jakiś zakręcony!Wogle nie odpoczywa kruszyna jedna!:-)

Tz ja zamierzam rodzic Brzegu Dolnym tj 30km od Wrocławia-stwierdziłam, że takie małe miejscowe szpitale sa lepsze, nie ma tam takiego przepływu pacjentów i lekarz czy położna moze zajac się tylko toba.
Zresztą ostatni jak leżałam w szpitalu to własnie tam i widział zaangażowanie położnych w poród.
Chodziły, pytały, pomagaly, rodząca ani przez chwile nie była sama, a po porodzie tez cala masa opieki i pomocy.
Zreszta w rankingu Gazety wyborczej szpital ten wypadł lepiej niz wszystkie szpitale we Wrocławiu.

ja tez bede miala połozna z polecenia. moj gin powiedzial ze jest najlepsza w w szpitalu ktorym bede rodzila. slyszalam ze jak sie ma swoja oplacona polazna to jest latwiej i inaczej Cie traktują (po ludzku). a co do porodu rodzinnego to owszem bede chciala zeby moj maz byl przy mnie ale z drugiej strony troche sie boje ze moze miec pozniej jakis uraz i nie bedzie juz na mnie patrzyla tak jak kiedys (wiecie o co chodzi)

Ja będę płacić 250 za rodzinny i 350 za osobną salę w której mój ukochany może zostać ze mną i naszą córunią na cały okres pobytu. Co do położnej to nie jestem pewna zasad. I zdecydowałam się na poród bez znieczulenia :confused:

W wyborze szpitala również ważne dla mnie było to że jest tam oddział neonatologiczny. Nie ważne co ze mną będzie ważne żeby maleństwo miało dobrą opiekę ale i tak się boję ;-)

reklama
Co do kosztów to w szpitalu, który wybrałam wszystko bezpłatnie, poród rodzinny, znieczulenie zewnątrzoponowe też. Położna z oddziału która odbiera porody prowadzi szkołę rodzenia tak że ją dziś poznałam. Bardzo fajna babka, ciepła i nastawiona na pacjentkę i jej dziecko, miła aż do bólu - po prostu czego mi więcej trzeba?

Do góry