reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

niczka co do majtochów to chyba w każdym szpitalu nie można..tylko jednorazowe z apteki, a położna moim zdaniem to i tak jest zawsze przy porodzie czy ja opłacisz czy nie:-) bo to przeważnie ona wszystko robi a lekarz to tylko gdy coś siędzieje nie tak lub jak połozna nie daje rady...w tamty tygodniu znajoma urodziła synusia 4400kg i położna pokolei tłumaczyła co ma robić...była dzielna i nawet jej nie nacinali;-) co prawda sama trochę popękała ale jak tu nie pęknąć przy takim wielkim dzidzusiu...po tygodniu już czuje się dobrze i nie wygląda jakby rodziła:-)

reklama
No to ja się wreszcie pochwalę - po dzisiejszym badaniu okazało się że będziemy rodzicami DZIEWCZYNKI, w dodatku zdrowej i z zadartym noskiem jak mama :-D.
Moje przeczucia nie zawiodły i bardzo bardzo jesteśmy szczęśliwi.
Więcej szczegółów jutro wieczorem - dziś już jestem padnięta .

Lastrada GRATULUJE CÓRECZKI ale fajnie mamy kolejna dziewczynkę kwietniową :-D :laugh2: :-D - ciesze sie razem z Toba i czekam na więcej szczegułów ;-)

LASTRADA,
wielkie gratulacje!!! Nareszcie jest dziewczynka:-D . Juz myślałam, że w kwietniu będę sama, a tu niespodzianka:)
Jeszcze raz gratulacje:-)

anusia_ch lastrada ja juz kiedyś pisalam nie wiem czy na tym temacie czy na innym ze u nas tez prawdopodobie dziewucha ... zapomnialyscie o mojej krusyznie .. co prawda nie jest to 100% pewne ale jak narazie lekarz powiedzial ze wyglada mu na dziewczynke :) wiec moze w tych kwietnioweczkach nie beda sami chlopacy :D hehe ale nawet jak bedzie chlopak to tez bede haaappppyy .. co oprawda mam ciche nadzieje ze jednak dziewuszka :D pozdrawiam goroco

Młoda_mamusiu,
może gdzieś nie doczytałam:) Fajnie jak by i u Ciebie była dziewczynka, tak dużo się narobiło tych chłopczyków:) Najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa:tak:

reklama
Dziękuję Wam kochane za wszystkie gratulacje.
Podaję wymiary dzidzi:
BPD - 51mm (wymiar dwuciemieniowy)
HC - 186,9 mm (obwód główki)
AC - 170,0 mm (obwód brzuszka)
FL - 38,0 mm długość kości udowej
Komora boczna - 6,0 mm (chyba serca)
OFD - 68 mm ?
CM - 5,0 mm ?
waga 462 g

acha - długość stopy - 40 mm :szok:

Generalnie dosyć szokujące proporcje ciała (obwód głowy większy od obwodu brzuszka, a długość stopy większa od kości udowej) - ale to podobno wszystko w normie. Anatomia i narządy wewnętrzne - prawidłowe :tak:

Zdjęcia wrzucę jak mi mężuś pomoże, bo mam filmik DVD i trzeba z niego wyłowić fajne ujęcia.Na razie oglądałam go już chyba z 20 razy :-) - i jak tak dalej pójdzie to filmik osiągnie rekord oglądalności :-D.

Pozdrawiam cieplutko!

Do góry