reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

niczka co do majtochów to chyba w każdym szpitalu nie można..tylko jednorazowe z apteki, a położna moim zdaniem to i tak jest zawsze przy porodzie czy ja opłacisz czy nie:-) bo to przeważnie ona wszystko robi a lekarz to tylko gdy coś siędzieje nie tak lub jak połozna nie daje rady...w tamty tygodniu znajoma urodziła synusia 4400kg i położna pokolei tłumaczyła co ma robić...była dzielna i nawet jej nie nacinali;-) co prawda sama trochę popękała ale jak tu nie pęknąć przy takim wielkim dzidzusiu...po tygodniu już czuje się dobrze i nie wygląda jakby rodziła:-)

reklama
No to ja się wreszcie pochwalę - po dzisiejszym badaniu okazało się że będziemy rodzicami DZIEWCZYNKI, w dodatku zdrowej i z zadartym noskiem jak mama :-D.
Moje przeczucia nie zawiodły i bardzo bardzo jesteśmy szczęśliwi.
Więcej szczegółów jutro wieczorem - dziś już jestem padnięta .

Lastrada GRATULUJE CÓRECZKI ale fajnie mamy kolejna dziewczynkę kwietniową :-D :laugh2: :-D - ciesze sie razem z Toba i czekam na więcej szczegułów ;-)

LASTRADA,
wielkie gratulacje!!! Nareszcie jest dziewczynka:-D . Juz myślałam, że w kwietniu będę sama, a tu niespodzianka:)
Jeszcze raz gratulacje:-)

anusia_ch lastrada ja juz kiedyś pisalam nie wiem czy na tym temacie czy na innym ze u nas tez prawdopodobie dziewucha ... zapomnialyscie o mojej krusyznie .. co prawda nie jest to 100% pewne ale jak narazie lekarz powiedzial ze wyglada mu na dziewczynke :) wiec moze w tych kwietnioweczkach nie beda sami chlopacy :D hehe ale nawet jak bedzie chlopak to tez bede haaappppyy .. co oprawda mam ciche nadzieje ze jednak dziewuszka :D pozdrawiam goroco

Młoda_mamusiu,
może gdzieś nie doczytałam:) Fajnie jak by i u Ciebie była dziewczynka, tak dużo się narobiło tych chłopczyków:) Najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa:tak:

reklama
Dziękuję Wam kochane za wszystkie gratulacje.
Podaję wymiary dzidzi:
BPD - 51mm (wymiar dwuciemieniowy)
HC - 186,9 mm (obwód główki)
AC - 170,0 mm (obwód brzuszka)
FL - 38,0 mm długość kości udowej
Komora boczna - 6,0 mm (chyba serca)
OFD - 68 mm ?
CM - 5,0 mm ?
waga 462 g

acha - długość stopy - 40 mm :szok:

Generalnie dosyć szokujące proporcje ciała (obwód głowy większy od obwodu brzuszka, a długość stopy większa od kości udowej) - ale to podobno wszystko w normie. Anatomia i narządy wewnętrzne - prawidłowe :tak:

Zdjęcia wrzucę jak mi mężuś pomoże, bo mam filmik DVD i trzeba z niego wyłowić fajne ujęcia.Na razie oglądałam go już chyba z 20 razy :-) - i jak tak dalej pójdzie to filmik osiągnie rekord oglądalności :-D.

Pozdrawiam cieplutko!

Do góry