reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
Torba wyprana! M sie spisal tak mi sie wydaje bo jeszcze tej torby dokladnie nie ogladalam ale tak na pierwszy a nawet drugi rzut oka to jest czysciutka. Dzis bedzie mozna ja zapelnic:tak: .

A ja dokupiła sobie jeszcze jedna koszulę do szpitala. Dwie chyba starczą bo do porodu to i tak daja szpitalne i zaraz musze dopakowac te klapki pod prysznic. I juz jestem spakowana w 100%.:happy:

Moj maly tez mial wczoraj jakąś strasznie długą czkawkę.......i fakt, ze tez zaczelo mnie to drażnić....:eek:

Moj jak ma czkawke i staje sie to dla mnie nieprzyjemne albo dlugo trwa to triche masuje brzuch i mowie do synusia. Pomaga i czkawka przechodzi. :-)

Dziewczyny,
ze świezego doswiadczenia proponuję zabrać coś na pękające brodawki, moje popękały już w drugiej dobie mimo, że juz karmiłam piersią. No i chyba laktator tez moze się przydać, ja miałam nawał pokarmu w trzeciej dobie. Gdybym nie sciagała to chyba by mi cycuchy rozerwało.

Dziekujemy za rady :-)
ANUSIA - a jaka zawartość torby proponujesz zabrać na Solec?
Bo jeżeli okazałoby się, ze jednak tam trafię to chciałabym wiedzieć czy wszystko mam...;-)

anusia kochana jestes ze przy 5 dniowym malenstwie masz czas na doradzanie, a co jest dobre na te brodawki, mowia ze najlepsze wlasne meko lub jakis kremik, czy moze masz na mysli mechanicznie - te nakladki takie ochronne co:confused:
dziewczyny a wy te nakladki do karmienia kupujecie ? ja niewiem czy to nie zaburza w jakis sposob pobudzenia produkcji mleka przez ssanie skoro dzieciak nie ma kontaktu z calym sutkiem, tylko tym kawalkiem plastiku ???
a na mojej pompce do sciagania pokarmu jest napisanie ze dobrze ja zassac sutki przed karmieniem jesli sa wklesle bo sie wtedy ladnie wyciagaja na zewnatrz, sprawdzilam i dziala :-)

reklama
Do góry