reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

M_KTOSIA - mnie tez sie wydaje to glupie z tymi majtkami....ale niestety tutaj tak jest, lekarz w szkole rodzenia nam juz zdazyl powiedziec.....a zdaje sie ze ANUSIA_CH tez pisala ze faktycznie tak jest......:no:

Hehehehehe a jak chca to wąchac Ci lekarze to niech se wąchaja :-D , sami sobie taki zawod wybrali.......:laugh2: :-D :-p

reklama
M_ktosiu pewnie masz racje, ale czy myslisz, ze ktoras z nas po porodzie bedzie miala sile dyskutowac z lekarzami czy poloznymi.
Na tym niestety oni zyskuja.
ja slyszlalam , ze w bielanskim (tam chce rodzic) sa wysokie lozka, ze nawet wysokie dziewczyny jak siedza na lozku to nogami nie dotykaja podlogi, a dlaczego tak jest..... zeby lekarz nie musial sie schylac za bardzo, wyobrazasz to sobie...
Slyszalam, ze najlepiej wziac ze soba stoleczek jakis czy podnozek, bo ciezko schodzic z lozka. Co zrobic.... taki life.

bardzo mnie to wszystko boli, a wy myslicie ze czemu ja nie mieszkam w polsce, bo nie potrafilam tych wszystkich klimatow zniesc, albo czlowiek ma kupe kasy, swoj biznes, dom na uboczu i za wszystko placi prywatnie, albo sie mota w tych klimatach, JA WYMIEKAM, rozumiem ze wiekszosc nie ma ochoty jak przyjdzie co do czego robic afery bo lekarze czy polozne moglyby zwyczajnie byc potem niemile, i to tez jest element chorego systemu ze nawet nie mozna narzekac czy napisac zazalenia zeby to sie na czlowieku nie odbilo, PARANOJA !

Właśnie :wściekła/y: !! Ja już miałam poruszyć ten wątek, tylko nie zabardzo wiedziałam gdzie. Wkurza mnie to strasznie i u mnie w szpitalach też tak jest, że na tych oddziałach położniczych trzeba leżeć z gołym dupskiem. I z ostatnich i bardzo wiarygodnych źródeł wiem (koleżanki, które rodziły w ciągu ostatnich 4 m-cy), że ma być tak nie tylko dla wietrzenia krocza, tylko dlatego, że lekarz nie będzie czekał aż ściągniemy majtki do badania. No i co gorsza ta zasada obowiązuje nie tylko leżąc na oddziale po porodzie, ale też jak się idzie na badanie - tzn. jak się wychodzi z sali, to już bez majtek, bo w gabinecie lekarze się denerwują, że muszą czekać aż się ściągnie. No i podobno wszystkie biedne dziewczyny chodzą z nogami ściśniętymi w kolanach - czyli w przysłowiową literkę X:eek: żeby im ta podpaska nie odleciała. Ja nie wiem jak to ma się trzymać, jak się nie ma majtek??!!:wściekła/y: Słuchajcie, moim zdaniem to jest poniżające traktowanie kobiet. Poród to ma być dla nas jedno z najpiękniejszych przeżyć, a kobiety traktowane są w szpitalu...no poprostu bez szacunku. Ja nie mam zamiaru chodzić bez majtek - i spróbuje mi ktoś zwrócić uwagę:wściekła/y:

Ja sobie kupiła te majtki z siatki i takie bedę mogła uzywac bez ograniczen.
Koszule w szpitalu dostane ale taka normalna co by mi pupencji nie było widac, a w majtkach przed porodem to bedę mogła chodzic prawie do samego końca, będę musiała miec ściągnięte jak juz będę miała zakaz opuszczania sali porodowej.
Wiec chyba nie bedzie zle.

MONA - a tak w szpitalu Ci powiedzieli ze te majtki jednorazowe bez ograniczen???? Bo u mnie one owszem "bez ograniczen" ale poza lozkiem....:-D

No właśnie ja też sie w te jednorazowe zaopatrzyłam;-) i mam zamiar sobie w nich śmigać. Dziewczyny w sumie to tak sobie myśle, że leżeć to mogę bez, bo i tak pod kołdrą, ale chodzić to napewno nie będę z samą podpaską. Do czego ja sobie ją przykleję?? Zwłaszcza, że te podkłady poporodowe to są takie bez kleju - bo mam 2 rodzaje. Jedne z Belli - to są jakieś pieluchy, a drugie takie z oddziałów ginekologicznych - już obczaiłam - kleju ni hu hu...

ja tych pieluch w ogole nie kupuje, bede najwyzej zmieniac do 5 min podpaski, w samym szpitalu mi dadza podklady, a potem na podpaskach, boszz ja nie wiem jak ja to zniose, nie uzywalam podpasek od lat, tylko tampony.... buuuuu to takie obrzydliwe:baffled: i niewygodne:no:
z tego co sie wywiedzialam to ten najwiekszy potok lochia to tylko kilka dni potem juz bedzie coraz mniej...

reklama
ANETA tak powiedzieli, tylko muszą to byc wyłącznie te z siatki+podkłady (pieluchy) z belli.
A wiecie mi kolezanka mówiła, że tam gdzie ona rodziła to był bezwzgledny zakaz noszenia majtek tylko sam podkład i powiedziła, ze da się radę z tym chodzic i nawet nie wypada:confused: z miedzy nóg:baffled:

Do góry