reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

No własnie:-D za waszą radą zadzwoniłam do szpitala zapytać co wziąć ze sobą no i koszule raczej swoją mi doradzano. Oczywiście powiedzieli mi że mogą mi dać, ale właśnie tak jak pisze M-ktosia ta koszula wiązana jest z tyłu za karkiem i chodzi się z gołym tylkiem:eek: to ja dziękuję. I tak się tam wszyscy mojego tyłka naoglądają. Więc biorę dwie swoje koszule i również piżamę ze spodniami i górą rozpinaną na po porodzie.

reklama
a mój dzidziulek jest uparty i zawzięty narazie to rusza się jak ktęcioła i nie odczuwam zmniejszenia ruchów, wręcz przeciwnie!!!!

Najlepsze jest to ze poza tym, ze mniej sie ruszaja w ogole bo maja malo miejsca, to podobno bezposrednio przed porodem tez ruszaja sie jeszcze mniej.....A moj synek to wlasnie coraz mniej ruchliwy.......chyba zeswiruje od zastanawiania sie kiedy to sie zacznie.....:-D

:-) MONA - gratuluje prawie spakowanej torby...

Ja tez kupilam pizamke rozpinana z przodu do karmienia, bo koszul nie lubie.......ale do szpitala pizamki nie mozna tylko koszule :-( , nawet te majtki jednorazowe zaklada sie tylko jak chce sie wstac, a tak to lezy sie z samym podkladem miedzy nogami :no: ....U Was jest inaczej???

Moj terz jakos bardziej niz mniej kopie czy cie rusza. Dzis tak sie wiercil odpychal nozkami czy cos, ze az mnie w kroku zakulo.
Macie tak, bo mnie generalnie troche w kroku pokuwalo, ale dzis to bylo ewidentnie spowodowane dzidziolkiem.

ja nie mam pojecia, najwyzej bede w samej koszulce sobie wypoczywac z gola dupcia pod kolderka ale bez majtek to bez sensu przeciez moze sie przesunac i sie wszystko ufajta :eek: bleee
dziewczyny nie pozwolcie sobie, sila wam majtek nie zciagnal a co to wiezienie...

w sumie tak, ale podobo chodzi o wietrzenie krocza, no i pewnie o wygode lekarzy podczas kontroli.
najgorsze to jest to , ze lekarze bede ogladac ta podpache, ba a nawet moga ja wachac, ble:eek: :baffled:

reklama
wlasnie niczka i to jest problem, ´bo o czyja wygode tu ´mamy dbac nasza czy lekarzy, oni sa w pracy a co to problem uprzedzic pacjetke ze bedzie badanie, a w d. mam ta wygode lekarzy, i wogole jestem przeciwniczka tych glupich obchodow ze kilka lekarzy gapi sie tam gdzie nie trzeba, jeden wystarczy, a potem jak ma watpliwosci to niech sie konsultuje z kolegami,
u mnie bedzie okej bo jestem u prywaciazy, ale bede was podjudzac, nie dajcie sie, jak wy sie nie bedziecie sprzeciwiac to nigdy sie ten polski chory system opieki medycznej nie zmieni !!! walczcie o lepsza opieke dla nastepnych dziewczyn...

Do góry