reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

Ważne że w ogóle go czujesz, a reszta chyba nie ma tak istotnego znaczenia, każde dziecko jest inne, może Twoje jest mniej ruchliwe, za to po narodzinach wynagrodzi ci cały brak ruchu w ciąży ;-).

Ja czuję mojego szkraba najczęściej po posiłkach. Świetne uczucie, bardzo je lubię.

reklama
Niczka gratuluję synka.
Napisz mi proszę jakie pomiary dzidziusia robił Ci lekarz teraz na tym usg połówkowym (jak mozesz od razu z wymiarami)
Pozdrawiam cieplutko.

Mona2903 ja tez nie czuje az tak kopniaczkow. Na usg jednak widac bylo, ze sie caly czas rusza. Moze to przez to lozysko co jest na przedniej sciance.

wszystkie pomiary mam opisane jakimis skrotami, podac ci te skroty? napewno mierzyl kosc udowa, ramie,kregoslup i glowke. Sprawdzla tez jak dziala i wyglada serduszko.

Mialam niby 3d, ale tak naprawde wszytskei pomiary robi sie w 2d, a to 3d to taki bajer dla nas rodzicow :tak:
Wiec: Ac/BPD/FL/HC wynik 458G (waga dzidzi), BPD 5,25CM, OFD (HC) 6,90CM ; HC 19,55CM ; HC* 19,17CM ; AC 16,96CM ; FL 3,71CM ; HL 3,51CM ; CEREB 2,26CM, rytm serca 157u/min
Potem mam wykresiki pokazujace norme i wyniki naszego synka. Praktycznie kazdy wynik jest posrodku normy. Z tego co zrozumialam, to jest tak, ze np. kosc udowa ma dlugosc taka a taka dla dzidzi wieku np. 20t5d-23t1d i biorac pod uwage wiek dzidzi z miesiaczki sprawdza sie czy te dane sa w normie czy nie.
A u was jakie wyniki? Ktos juz mial?

ale ty masz dużo tych pomiarów:tak:
ja mam tylko w karcie ciąży bo zdjęcia nie mam:-(
tętno 140
BPD 51 mm główka odpowiada(20tc)
Fl 32mm udo odpowiada(19tc)
anatomia płodu prawidłowa i to wszystko.....;-)

Moze w karte sie nic wiecej nie wpisuje. ja dostalam wydruk w wynikami, ale za to do kart ciazy nic mi nie wpislali.

reklama
Do góry