reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja mam takie pytanie odnośnie pieluch- jak często zmieniacie? piszecie , że przeciekają - rozumiem, ze nie wytrzymuja jakiegos okresu czasu- czyli jakiego? czy czekacie, aż pielucha jest duża i dziecko zaczyna marudzic i wtedy zmieniacie czy np macie ustalone , że co określona liczbe godzin?

nasia-
w temacie fotelików- ja osobiscie jescze nic nie szukałam- 12 lat temu mielismy dla Kuby Renoluxa- uważam , ze był rewelacyjny- po pierwsze bezpieczny i dobrej firmy(tak długo na rynku też o czymś świadczy:) po drugie - wygodny zarówno dla dzieciaczka , jak tez rodzica - wtedy płacilismy za niego ponad 400zł - teraz niestety sa troszke droższe ...

goyap- material jest bardzo ważny - rozmawiałam kiedys z babeczka która odradzała mi kupowanie x-car-a własnie ze wzgledu na materiał - bo dziecko sie w nim poci- i to niekoniecznie latem- bo przeciez zima tez podgrezwamy auto

Ostatnia edycja:
reklama
A ja najbardziej lubię te z lidla, potem z rossmana, a dada jakoś mnie nie przekonuje, bo już kilka razy nie dały rady.
A zmieniam zawsze po kupsku, a jak nie ma, to tak na oko. No ale Mała nigdy nie marudzi, nawet jak jest kupa.

My używamy tylko Pampersa. Mały po Dada i Babydreamach miał niezłe uczulenie. Jedynie na basen Huggisy swimmers ale jak tylko wychodzimy z wody to od razu na leżaku przebieram go w pampersa.

Co do zmiany pieluch to u nas średnio co 2-3h no i oczywiście obowiązkowo zaraz po kupie. dziennie schodzi nam ok 8-10 pampersów.

Vickigus ja zmieniam tak średnio co 3-4h, czasem nawet co 2 jak gdzieś wychodzę bo lubię na wyjście jak ma sucho albo jak go kładę spać. W nocy czasem zmieniam czasem nie, teraz jak raz się budzi to nie. A potrafił przesikać np. nawet jak miał krótko założoną, najczęściej przesikiwał huggiesy. I raz mu pielucha po nocy nie wytrzymała. Musiał dużo sikać. Ja nie lubię jak Kuba ma strasznie nasikane.
Jak karmiłam piersią to przebierałam częściej, już nie wspominam o kupach ale też sikał więcej, bo jadł częściej.

Dzieć spał mi 40 minut i znowu jest zmęczony, pewnie nawet teraz nie uśnie a będzie marudził, muszę z nim się przemęczyć troszkę.

A ja najbardziej lubię te z lidla, potem z rossmana, a dada jakoś mnie nie przekonuje, bo już kilka razy nie dały rady.
A zmieniam zawsze po kupsku, a jak nie ma, to tak na oko. No ale Mała nigdy nie marudzi, nawet jak jest kupa.

Z Lidla też lubię, ale zawsze ciężko mi się po nie tam wybrać, do Rossmanna i Biedronki idę pieszo z wózkiem, a Lidla mam dalej i boję się, że mi młody zacznie ryczeć i będę musiała go potem nieść taki kawał drogi do domu.

A pieluchy zmieniam tak na oko. W nocy często nie zmieniam, dopiero gdzieś o 4.30, młody kupę robi rzadko - ostatnio raz na kilka dni, więc po kupie to obowiązkowo, a zasikaną pieluchę biorę na dotyk. Jak jest wyczuwalna "galaretka" w pieluszce to znaczy, że już czas najwyższy ją zmienić, ale przeważnie zmieniam częściej - wtedy gdy mam wrażenie, że już powinnam. Na dzień idzie nam od 7 (rzadko) do jakichś 10-11 pieluch.

[edit] Przesikana pielucha już daaaawno nam się nie zdarzyła. Tylko na początku się zdarzały, jak się młodemu nie tak siusiak zawinął.

ja tez pieluchy zmieniam na oko, jak czuję pod ręką że pieluszka"urosła" to zmieniam, ale to przewaznie co 2godziny, czasem jak gdzieś dalej wyruszamy to wyjdzie i 3godziny, wychodzi tak do 10 pieluch.

Dziewczyny mam ogromną prośbę.

Jeżeli któraś z Was ma laktator elektroniczny Tufi to bardzo ale to bardzo proszę o Waszą opinię. Dzięki
:-)

A co do pieluch ja też jestem zachwycona Dadą. Są o wiele lepsze niż Pampersy. Nam na dobę schodzi jakieś 5-6 pieluch więc bardzo mało. Z tym, że w nocy w ogóle małej nie przewijam bo nigdy kupy w nocy nie robi.

reklama
W nocy tylko jak jest kupa. Bo Mała przy przewijaniu zawsze się wybudzi. Zresztą teraz wstaję w nocy tylko raz, to i nie ma kiedy zmienić ;-)

Do góry