reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

W nocy tylko jak jest kupa. Bo Mała przy przewijaniu zawsze się wybudzi. Zresztą teraz wstaję w nocy tylko raz, to i nie ma kiedy zmienić ;-)

przepraszam za moja dociekliwość- ale robi kupy w nocy? - bo Viki zadrzyło się chyba tylko raz - jak miała biegunkę - oczywiście nie licząć okresu noworodkowego;)

reklama
A jeszcze może Avent ISIS ręczny.
Nie boli ręka przy ściąganiu?

Ja miałam Avent ręczny i w sumie byłam zadowolona, ale koleżanka poleciła mi Medelę Mini Electric i postanowiłam zmienić. Avent poleciał na allegro, kupiłam Medelę i nie muszę się teraz namachać przy ściąganiu. Ten laktator mogę polecić z czystym sumieniem,

przepraszam za moja dociekliwość- ale robi kupy w nocy? - bo Viki zadrzyło się chyba tylko raz - jak miała biegunkę - oczywiście nie licząć okresu noworodkowego;)
Po okresie noworodkowym, to może z cztery razy się zdarzyło - jak ma dzień pełen wrażeń i gdzieś po drodze "zapomni", że ma zrobić, to rekompensuje sobie w nocy zaraz po karmieniu.

DZ:)
no własnie- w nocy zmieniacie tez tak co te 3 godz??
Hi hi, przez pierwsze 2 tyg życia mała sadziła po 2-3 kupy w nocy, potem już tylko rano więc cała nocka była na 1 pampku, no a teraz jak założę o 20 to zmieniam koło 10 (po pobudce o 5-6 tak mi spi) i też nie jest bardzo zsikana. potem zmieniam koło 13, 16-17 i podczas kąpieli, no chyba, ze trafi się kolejna kupka, ale więcej niż 6 pieluszek dziennie nam nie idzie. Prawie do końca 4 m-ca byliśmy na nr 2, teraz zaczęliśmy 2 paczkę pampersów nr 3. Jakoś nie eksperymentuję z innymi pieluszkami, bo wiem, że pampki sa chłonne i najlepsze na noc, ale może spróbuję te nowe Dada.

reklama
Nam sie zdarzyla jedna kupka w nocy oczywiscie od okresu noworodka. W sumie tez nie zmieniam w nocy bo wiem ze jak ja rozbiore to momentalnie sie wybudzi , a tak to zje i spinka sobie dalej , ale jak czuje ze pielucha mocno nasiaknieta to zmienie .

Do góry