reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny, czy wy myślicie o zmianie fotelików samochodowych? My jedziemy za miesiąc nad morze, mamy ok 500km i planujemy kupić małemu inny fotelik bo w obecnym ledwo sie mieści. Fotelik jest do 9kg, a Igor juz ma ponad 8.. Myślałam o takim 0-18kg i nawet ten mi sie podoba FISHER PRICE Fotelik COSMO DRIVER 0-18kg + GRATISY (1670941285) - Aukcje internetowe Allegro Nie jest drogi i opinie ma dobre. Jest dużo fajnych ale 9-25kg a na takie to chyba za wcześnie.

reklama
Dziewczyny, czy wy myślicie o zmianie fotelików samochodowych? My jedziemy za miesiąc nad morze, mamy ok 500km i planujemy kupić małemu inny fotelik bo w obecnym ledwo sie mieści. Fotelik jest do 9kg, a Igor juz ma ponad 8.. Myślałam o takim 0-18kg i nawet ten mi sie podoba FISHER PRICE Fotelik COSMO DRIVER 0-18kg + GRATISY (1670941285) - Aukcje internetowe Allegro Nie jest drogi i opinie ma dobre. Jest dużo fajnych ale 9-25kg a na takie to chyba za wcześnie.

Tu są wyniki testów bezpieczeństwa fotelików, którymi warto się kierować:
Kindersitze im ADAC-Test

i googlowe tłumaczenie na polski:
Google TBumacz

Ja myślałam o takim:
FOTELIK ESPIRO OPTIMA 3 KOLORY + WKŁADKA KLIN !!!! (1671362257) - Aukcje internetowe Allegro

jestem zła.. mężuś kupił taka olbrzymia paczkę huggiesów bo niby sie opłacało...
ona zdążyła sie juz 4 razy przesikac i 2 razy usrać po plecy brudząc ubranka...
W Dadach po pierwszym miesiącu to sie juz w ogóle nie zdarzało, są bardziej przyjemne,chłonne i chyba nawet ciut dłuższe.

Nasia mam ten sam dylemat. Ja kiedys wspomnialam za niecale 2 miesiace czeka nas trasa 2500 km . Tez mysle w jakim foteliku najlepiej by ja przetransportowac malutka.
Jedno jest pewne na tym etapie wiekowym , fotelik musi byc montowany tylem do jazdy.
Gdyby niedaj boze doszlo do wypadku dziecko wowczas jest wciskane w fotelik, gdyby jechalo przodem do kierunku jazdy glowka poleci do przodu, a nato miesnie karku maluszka nie sa jeszcze gotowe.To samo moze sie zdazyc podczas gwaltownego chamowania.

Ogladalam wspomiany przez Ciebie fotelik Fisher Price gdyz tez myslalam o nim ( nie ma niestety zbyt duzego wyboru w fotelikach w grupie 0-18 ).

Na zdjeciach bardzo mi sie podobal ale na zywo material ktorym pokryty jest fotelik jest bardzo sztuczny. Obawiam sie ze latem moze sie nie sprawdzic.

Ostatnia edycja:
nixie co do pieluszek, to świetne sa te nowe Dada Premium. Jak dla mnie przebiły Pampersa. Te wcześniejsze były bardzo sztywne, a te sa miękkie, cieniutkie i nie przeciekają ( a w Pampers zdarzało sie u nas, w Huggisach też). Mamy 3 z lwami :) polecam

reklama
Co do pieluch Dada, mi się udało dorwać je jak była promocja i kupiłam 2 dwupaki po 128szt po 39,99 za sztukę. Miałam jeszcze zapas innych pieluch i zastanawiam się czy zdążymy zużyć zanim młody wyrośnie ;)
Może to już kwestia przyzwyczajenia, ale jak jakiś czas temu założyłam młodemu oryginalnego pampersa to mi jakoś nie pasował. Miałam jeszcze paczkę do zużycia i moment poszła, szybciej niż te tańsze. Wolę Dada i Babydream (a młody uwielbia patrzeć na kolorowe pudełko od babydreamów ;))

Ostatnia edycja:
Do góry