reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja dostałam taki fotelik maxi cosi jak na fotce wyżej, a do samochodu to bede brac w zestawie z wózkiem, jeszcze nie wiem jakiej firmy.
dla mnie najważniejsze to 4 koła duże, pojedyncze z przodu skrętne, waga do 12 kg, z mozliwością montowania fotelika na stelażu, zdejmowana tapicerka i żeby łatwo się składał

reklama
do mnie dziś też doszło "pudło" z zakupami od "rodzyneczki" i naprawdę mogę polecić allegrowicza, nie sądziłam że tak szybko dotrze paczka.

Olcia fajny wózeczek

Asiulka trochę już Ci się uzbierało tych rzeczy :-)

Mam jeszcze pytanie - czy któreś z Was słyszała może coś o proszku biały jeleń?

do mnie dziś też doszło "pudło" z zakupami od "rodzyneczki" i naprawdę mogę polecić allegrowicza, nie sądziłam że tak szybko dotrze paczka.

Olcia fajny wózeczek

Asiulka trochę już Ci się uzbierało tych rzeczy :-)

Mam jeszcze pytanie - czy któreś z Was słyszała może coś o proszku biały jeleń?

Biały Jeleń to chyba normalny dla dorosłych?.. Dla dzieci ta firma produkuje "Dzidziusia".

Co do fotelika ja kupiłam z Recaro a miałam do wyboru właśnie Recaro i Maxi Cosi. Cenowo tak samo i względem bezpieczeństwa również z tym że Recaro miało dodatkowe bajery i kupiliśmy też bazę to fotelika od razu.
Co do wózka to dostałam od siostry z firmy ROAN i naprawdę gorąco polecam bo są fajne naprawdę;D

Co do karuzelki to polecam fisher price Rainforest.
FISHER PRICE RAINFOREST KARUZELA+PILOT+GRATIS !!! (1370381611) - Aukcje internetowe Allegro

Kupiłam jakiś czas temu i jest po prostu świetna. Melodie bardzo mi się podobają, zwłaszcza odgłosy lasu tropikalnego. Mąż się ze mnie śmieje że wykorzystam zestaw baterii jeszcze zanim maluszek się urodzi:-)
Ta karuzela nowa jest dosyć droga, ale można na allegro znaleźć używane w dosyć dobrej cenie. Ja tak zrobiłam, karuzela jak nowa, jestem mega zadowolona:-)

Samanta ja też słyszałam że ta sama firma co produkuje kosmetyki Biały Jeleń to produkuje proszek Dzidziuś. Taki proszek czeka właśnie u mnie w łazience:-) Nie wiem czy produkują jeszcze inne proszki... Wiem natomiast że mają oni bardzo fajne mydełko, które można używać dla niemowlaków. I chyba obiło mi się o uszy że produkują też płatki mydlane do prania, może o to właśnie chodzi, ale nie jestem pewna..

Mam pytanie co do fotelika? Zakupiłyście już? Ja właśnie buszuję w Internecie :) Jakie firmy kupujecie? MaxiCosi czy decydujecie się na jakieś inne? :)
Ja kierowałam sie ta stronką:
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

Maya25
Biały jeleń ma tez proszek o tej nazwie, ale nie jestem pewna czy jest właściwy dla niemowląt. W szkole rodzenia położna powiedziała, że poleca właśnie szare mydło do podmywania się po porodzie. Powiedziała, że płyny do higieny intymnej przy ranie nie sprawdza się i będzie nas piekło. Ja kupiłam w płynie.

Ostatnia edycja:
Moje dzisiejsze zakupy nA allegro :

FRIDA Aspirator do noska NAJLEPSZY plus 4 FILTRY (1386197872) - Aukcje internetowe Allegro
POKROWIEC na PRZEWIJAK frotte mix kolorów TANIO (1386197832) - Aukcje internetowe Allegro
Hipoalergiczne MYDŁO kremowe NIVEA Baby 100g (1386197822) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK becik Z KOKOSEM new 80x80 cm WZORY tanio (1386197812) - Aukcje internetowe Allegro
KREM przeciw odparzeniom NIVEA Baby 100 ml tanio (1386197797) - Aukcje internetowe Allegro
SUDOCREM krem na odparzenia odpieluszkowe 60g (1386197698) - Aukcje internetowe Allegro
Przewijak na komodę, łóżeczko 70cm-polska prod (1385705083) - Aukcje internetowe Allegro
PŁATKI kosmetyczne DZIDZIUŚ 60 szt TANIO (1382839641) - Aukcje internetowe Allegro
PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (1381507947) - Aukcje internetowe Allegro
PAKLANKI super woreczki na zużyte pieluszki 50szt (1380451892) - Aukcje internetowe Allegro
NIVEA chusteczki Soft&Cream 63szt.+ PUDEŁKO (1380451839) - Aukcje internetowe Allegro
Tippee BUTELKA 260 ml x2szt 0% Bpa ANTYKOLKOWA new (1380451838) - Aukcje internetowe Allegro
SPRAY do noska FRIDA *280 dawek* WYDAJNY SKUTECZNY (1380451837) - Aukcje internetowe Allegro
Krem S.O.S. hipoalergiczny NIVEA Baby 150ml. (1380451836)
Duuży GRUBY PODKŁAD ceratkowy CERATKA na materac (1380451791) - Aukcje internetowe Allegro
Wielorazowe MAJTKI poporodowe L SENI - 2 SZTUKI!!! (1377448141) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEŚCIERADŁO 120x60 BAWEŁNA z gumką mix kolor (1377448123) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHY białe TETROWE tetra 70x80 tanio (1377448109) - Aukcje internetowe Allegro
TERMOMETR kąpielowy KACZUSZKA Canpol 2/781 SUPER (1373244562) - Aukcje internetowe Allegro
PATYCZKI higieniczne z ogranicznikiem BELLA 56szt (1371605823) - Aukcje internetowe Allegro
NIVEA Baby HIPOALERGICZNA Oliwka pielęgnacyjna (1371605818) - Aukcje internetowe Allegro
Wielorazowe MAJTKI poporodowe 2szt DO SZPITALA 38 (1370340336) - Aukcje internetowe Allegro
Kolorowa WANNA wanienka PRIMA BABY 100 cm NEW (1370340311) - Aukcje internetowe Allegro
Tommee Tippee SZCZOTKA do BUTELEK SMOCZKÓW 0%BPA! (1370340306) - Aukcje internetowe Allegro
Tommee Tippee ZESTAW PIELĘGNACYJNY w torbie NEW (1370340253) - Aukcje internetowe Allegro
FILTRY Zestaw filtrów do aspiratora FRIDA 10sztuk (1370340251) - Aukcje internetowe Allegro

mi z zakupowych spraw zostały do kupienia rzeczy do szpitala które na początku stycznia muszę kupić: dwie koszule nocne do karmienia,papcie do szpitala,klapki do szpitala,wkładki laktacyjne,pampersy , płyn do higieny intymnej lub coś właśnie żeby się dobrze goiło , i krem na popękane sutki .

Co do gadżetów zabawkowych dla małej to w święta dostałam od wujka dwa worki różnych gadżetów nawet koło do pływania dla 6 m-ce dziecka .Wszystko nówki bo w Holandii kupowane gdzie wujek ma swoją formę. aktualnie zawieszam kupowanie .Wujek powiedział Nam że to dopiero początek jego prezentów dla małej ,a nam nie przeszkadza że odejdzie nam parę wydatków :-)

Dlatego postanowiłam że gdy kupie jeszcze tych parę rzeczy do szpitala inwestuje w siebie tzn chce zainwestować w różne dobre kremy i żele którymi po porodzie będę się obkładać hehe Może te kremy ''cud'' zadziałają ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia Lew ale szalenstwo zakupowe :D A wujek to skarb :D
Mnie zostało kupic kocyki, mysle o tym http://www.bajkowy-market.pl/BabyOno_Kocyk_wytlaczany_110_x_140_p1780.html
Kurcze ucielo co napisalam :/
No wiec pisalam ze jeszcze torbe do wozka
Przymierzamy sie do zakupu niani elektronicznej i laktatora
A z rzeczy potrzebnych to wkladki laktacyjne i tyle ;)
Oczywiscie chcialabym zeby mala miala lezaczek, mate edukacyjna i karuzele, ale poczekamy moze ktos zapyta co chcemy...

Do góry