reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
co do kosmetyków to jeszcze się rozglądam ale myślałam nad MUSTELA ŻEL POPORODOWY i różne kremy pomagające ''wciągnąć'' skórę po urodzeniu dzidziusia. Rozstępów jeszcze nie mam ale też chciałam coś kupić bo mojej koleżance wyszły przed samym porodem , i chciała bym te czerwone intruzy od razu zwalczać jak się da gdy i u mnie się pojawiły . Chce zaopatrzyć się w te wszystkie specyfiki i pasy poporodowe bo jak urodzę to wątpię że będzie mi się chciało iść do Rosmana itp

a może mamusie macie jakieś kremy do polecenia ? aktualnie dokształcam się w tym zakresie ;-)

Ps. co do szału zakupowego to mój M się blady zrobił ,ale tak to jest gdy się od listopada odkłada .Pozbierało się parę życzy i 500zł nam wyszło . A co dopiero gdybyśmy to wszystko w sklepie kupowali :szok: Dobrze że jest to allegro :-D

hej

ja dostałam swój wózek dzień przed wigilią :)) A już myslałam, że nie dojdzie w tym roku. Zamawialiśmy w sklepie w moim mieście Tako Warrior . W sumie czekaliśmy 2,5 tyg. Jeżeli są jeszcze dziewczyny które się zastanawiają nad jego zakupem to ja mogę szczerze polecić. Wszystko jest prosto montowane na zasadzie klik klik. Co prawda ramę zamawialiśmy czarną a przyszła srebrna ale i tak wszystko wygląda super więc juz nic nie zmienialiśmy. Nasz jest czerwowo-czarny. Niestety wywieźliśmy go na razie do teściów żeby nie stał nam w pokoju bo brakuje miejsca i nie zrobiłam zdjęcia. Mąż też jest bardzo zadowolony bo wszystko się łatwo składa i montuje. Ale jak w pakowaliśmy ramę do bagażnika naszego Golfa3 to trzeba było wyciągnąć koła żeby weszło swobodnie, ale to nie jest problem. Poza tym planujemy wymienić auto na kombi więc będzie jeszcze łatwiej. Naprawdę polecam.

A od rodzyneczek też kiedyś coś zamawiałam i tez mogę polecić tego sprzedawce.

ja mam plyn do plukania Dzidziusia! I nie zaluje bo tez ladnie pachnie, tak delikatnie, a piore w loveli bo mam jej cala mase, ale gdybym teraz kupowala to tez Dzidziusia, a nie wspomne ze za plyn dalam 5zl!
A ten płyn to nie jest od 3go roku życia?
Ja chyba tylko taki spotkałam.

Dziewczyny, czy możecie coś więcej napisać na temat pieluszek wielorazowych? Wcześniej o nich nie słyszałam, a może jest to całkiem fajna alternatywa dla pieluch jednorazowych? Jakie jest Wasze zdanie?

ja kupiłam 15 szt tych wielorazowych, mam zamiar prac nocą bo wtedy mamy taryfe, myslę że starczy, kupowałam na allegro od użytkownika wielorazowo, a do prania kupiłam dosię, koleżanka mi doradziła, ona od noworodka małemu w tym pierze i uczulenia nie dostał,
tak się jeszcze zastanawiałam nam takimi ryzowymi wkładkami, gdyby maluszek kupke do nich robił byłoby mniej babrania się, ale to się jeszcze zobaczy.

co do kosmetyków to jeszcze się rozglądam ale myślałam nad MUSTELA ŻEL POPORODOWY i różne kremy pomagające ''wciągnąć'' skórę po urodzeniu dzidziusia. Rozstępów jeszcze nie mam ale też chciałam coś kupić bo mojej koleżance wyszły przed samym porodem , i chciała bym te czerwone intruzy od razu zwalczać jak się da gdy i u mnie się pojawiły . Chce zaopatrzyć się w te wszystkie specyfiki i pasy poporodowe bo jak urodzę to wątpię że będzie mi się chciało iść do Rosmana itp

Ja stosowałam z ZIAJKI "Masło ujędrniające po porodzie" i w ciągu 3 miesięcy skóra mi się całkowicie ściągneła. Wyglądała nawet lepiej niż przed ciążą :-) Można stosować od razu pierwszego dnia i przy karmieniu piersią.

kupiliśmy fotelik maxi cosi cabrio plus adaptery do naszej Teutonii. Jakoś w kwestii fotelika jestem bezwzględna i tylko MC wchodziło w grę.
Do prania mamy wszystko u nas proszek Lovella i płyn Jelp, u mojej mamy proszek Jelp i Dzidziuś. Tak jakoś wyszło. Oby tylko mała nie miała alergii, bo nie będzie wiadomo, na który produkt.
W następny piatek organizuję baby shower. Już zamówiłam u dziewczyn torbę do wózka. Jak będą chciały kupić coś jeszcze, to już niech będzie ich inwencja własna.
Brakuje mi tylko art. higienicznych dla mnie do szpitala i mogę rodzić :) :D

rachell masz racje on jest od 3 roku zycia! Kurcze ale ze mnie matka bedzie jak ja na takie rzeczy nie zwracam uwagi :/ dwa prania musze zrobic znow... :/ Myslalam ze skoro proszek dzidzius moze byc to plyn czemu nie

reklama
Karolina to super bo zawsze taniej dla kieszeni :-)

z tego co widzę to z tej serii od razu po porodzie można użyć

ZIAJA Ziajka 200ml - masło do ciała ujędrniające po porodzie
ZIAJA Ziajka 20ml - lano-maść
ZIAJA Ziajka 150ml - krem przeciw rozstępom

Do góry