reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja dostałam taki fotelik maxi cosi jak na fotce wyżej, a do samochodu to bede brac w zestawie z wózkiem, jeszcze nie wiem jakiej firmy.
dla mnie najważniejsze to 4 koła duże, pojedyncze z przodu skrętne, waga do 12 kg, z mozliwością montowania fotelika na stelażu, zdejmowana tapicerka i żeby łatwo się składał

reklama
do mnie dziś też doszło "pudło" z zakupami od "rodzyneczki" i naprawdę mogę polecić allegrowicza, nie sądziłam że tak szybko dotrze paczka.

Olcia fajny wózeczek

Asiulka trochę już Ci się uzbierało tych rzeczy :-)

Mam jeszcze pytanie - czy któreś z Was słyszała może coś o proszku biały jeleń?

do mnie dziś też doszło "pudło" z zakupami od "rodzyneczki" i naprawdę mogę polecić allegrowicza, nie sądziłam że tak szybko dotrze paczka.

Olcia fajny wózeczek

Asiulka trochę już Ci się uzbierało tych rzeczy :-)

Mam jeszcze pytanie - czy któreś z Was słyszała może coś o proszku biały jeleń?

Biały Jeleń to chyba normalny dla dorosłych?.. Dla dzieci ta firma produkuje "Dzidziusia".

Co do fotelika ja kupiłam z Recaro a miałam do wyboru właśnie Recaro i Maxi Cosi. Cenowo tak samo i względem bezpieczeństwa również z tym że Recaro miało dodatkowe bajery i kupiliśmy też bazę to fotelika od razu.
Co do wózka to dostałam od siostry z firmy ROAN i naprawdę gorąco polecam bo są fajne naprawdę;D

Co do karuzelki to polecam fisher price Rainforest.
FISHER PRICE RAINFOREST KARUZELA+PILOT+GRATIS !!! (1370381611) - Aukcje internetowe Allegro

Kupiłam jakiś czas temu i jest po prostu świetna. Melodie bardzo mi się podobają, zwłaszcza odgłosy lasu tropikalnego. Mąż się ze mnie śmieje że wykorzystam zestaw baterii jeszcze zanim maluszek się urodzi:-)
Ta karuzela nowa jest dosyć droga, ale można na allegro znaleźć używane w dosyć dobrej cenie. Ja tak zrobiłam, karuzela jak nowa, jestem mega zadowolona:-)

Samanta ja też słyszałam że ta sama firma co produkuje kosmetyki Biały Jeleń to produkuje proszek Dzidziuś. Taki proszek czeka właśnie u mnie w łazience:-) Nie wiem czy produkują jeszcze inne proszki... Wiem natomiast że mają oni bardzo fajne mydełko, które można używać dla niemowlaków. I chyba obiło mi się o uszy że produkują też płatki mydlane do prania, może o to właśnie chodzi, ale nie jestem pewna..

Mam pytanie co do fotelika? Zakupiłyście już? Ja właśnie buszuję w Internecie :) Jakie firmy kupujecie? MaxiCosi czy decydujecie się na jakieś inne? :)
Ja kierowałam sie ta stronką:
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

Maya25
Biały jeleń ma tez proszek o tej nazwie, ale nie jestem pewna czy jest właściwy dla niemowląt. W szkole rodzenia położna powiedziała, że poleca właśnie szare mydło do podmywania się po porodzie. Powiedziała, że płyny do higieny intymnej przy ranie nie sprawdza się i będzie nas piekło. Ja kupiłam w płynie.

Ostatnia edycja:
Moje dzisiejsze zakupy nA allegro :

FRIDA Aspirator do noska NAJLEPSZY plus 4 FILTRY (1386197872) - Aukcje internetowe Allegro
POKROWIEC na PRZEWIJAK frotte mix kolorów TANIO (1386197832) - Aukcje internetowe Allegro
Hipoalergiczne MYDŁO kremowe NIVEA Baby 100g (1386197822) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK becik Z KOKOSEM new 80x80 cm WZORY tanio (1386197812) - Aukcje internetowe Allegro
KREM przeciw odparzeniom NIVEA Baby 100 ml tanio (1386197797) - Aukcje internetowe Allegro
SUDOCREM krem na odparzenia odpieluszkowe 60g (1386197698) - Aukcje internetowe Allegro
Przewijak na komodę, łóżeczko 70cm-polska prod (1385705083) - Aukcje internetowe Allegro
PŁATKI kosmetyczne DZIDZIUŚ 60 szt TANIO (1382839641) - Aukcje internetowe Allegro
PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (1381507947) - Aukcje internetowe Allegro
PAKLANKI super woreczki na zużyte pieluszki 50szt (1380451892) - Aukcje internetowe Allegro
NIVEA chusteczki Soft&Cream 63szt.+ PUDEŁKO (1380451839) - Aukcje internetowe Allegro
Tippee BUTELKA 260 ml x2szt 0% Bpa ANTYKOLKOWA new (1380451838) - Aukcje internetowe Allegro
SPRAY do noska FRIDA *280 dawek* WYDAJNY SKUTECZNY (1380451837) - Aukcje internetowe Allegro
Krem S.O.S. hipoalergiczny NIVEA Baby 150ml. (1380451836)
Duuży GRUBY PODKŁAD ceratkowy CERATKA na materac (1380451791) - Aukcje internetowe Allegro
Wielorazowe MAJTKI poporodowe L SENI - 2 SZTUKI!!! (1377448141) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEŚCIERADŁO 120x60 BAWEŁNA z gumką mix kolor (1377448123) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHY białe TETROWE tetra 70x80 tanio (1377448109) - Aukcje internetowe Allegro
TERMOMETR kąpielowy KACZUSZKA Canpol 2/781 SUPER (1373244562) - Aukcje internetowe Allegro
PATYCZKI higieniczne z ogranicznikiem BELLA 56szt (1371605823) - Aukcje internetowe Allegro
NIVEA Baby HIPOALERGICZNA Oliwka pielęgnacyjna (1371605818) - Aukcje internetowe Allegro
Wielorazowe MAJTKI poporodowe 2szt DO SZPITALA 38 (1370340336) - Aukcje internetowe Allegro
Kolorowa WANNA wanienka PRIMA BABY 100 cm NEW (1370340311) - Aukcje internetowe Allegro
Tommee Tippee SZCZOTKA do BUTELEK SMOCZKÓW 0%BPA! (1370340306) - Aukcje internetowe Allegro
Tommee Tippee ZESTAW PIELĘGNACYJNY w torbie NEW (1370340253) - Aukcje internetowe Allegro
FILTRY Zestaw filtrów do aspiratora FRIDA 10sztuk (1370340251) - Aukcje internetowe Allegro

mi z zakupowych spraw zostały do kupienia rzeczy do szpitala które na początku stycznia muszę kupić: dwie koszule nocne do karmienia,papcie do szpitala,klapki do szpitala,wkładki laktacyjne,pampersy , płyn do higieny intymnej lub coś właśnie żeby się dobrze goiło , i krem na popękane sutki .

Co do gadżetów zabawkowych dla małej to w święta dostałam od wujka dwa worki różnych gadżetów nawet koło do pływania dla 6 m-ce dziecka .Wszystko nówki bo w Holandii kupowane gdzie wujek ma swoją formę. aktualnie zawieszam kupowanie .Wujek powiedział Nam że to dopiero początek jego prezentów dla małej ,a nam nie przeszkadza że odejdzie nam parę wydatków :-)

Dlatego postanowiłam że gdy kupie jeszcze tych parę rzeczy do szpitala inwestuje w siebie tzn chce zainwestować w różne dobre kremy i żele którymi po porodzie będę się obkładać hehe Może te kremy ''cud'' zadziałają ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia Lew ale szalenstwo zakupowe :D A wujek to skarb :D
Mnie zostało kupic kocyki, mysle o tym http://www.bajkowy-market.pl/BabyOno_Kocyk_wytlaczany_110_x_140_p1780.html
Kurcze ucielo co napisalam :/
No wiec pisalam ze jeszcze torbe do wozka
Przymierzamy sie do zakupu niani elektronicznej i laktatora
A z rzeczy potrzebnych to wkladki laktacyjne i tyle ;)
Oczywiscie chcialabym zeby mala miala lezaczek, mate edukacyjna i karuzele, ale poczekamy moze ktos zapyta co chcemy...

Do góry