reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

tab bardzo ladna ta posciel ja sie ciagle zastanawiam i nie wiem czy nie ogranicze akcesoriow typu przybornik i baldachim a kupie malej posciel troszke drozsza, co myslicie dziewczynki?

Ligotka wszystko zależy od tego czy ci przybornik wogóle będzie potrzebny. Ja baldachimu nie chce chociaz ślicznie to wygląda. My bedziemy mieli łożeczko dziecka w sypialni naszej. Niestety pokój jest tak nie ustawny bo na dwóch scianach mamy okno pod kazdym grzejnik, na jednej scianie duza szafa, na innej drziw i nasze łożko i łożeczko pasuje nam tylko w jeden kacik. Miedzy jednym a drugim oknem jak wstawie łożeczko mam niecałe 30cm więc zadna komoda mi nie wejdzie na takie podreczne rzeczy a bardzo ja chciałam. Więc mi przybornik bardzo się przyda na kremiki, szczoteczke, nozyczki itd.
tab wybrałaś bardzo ładną posciel. Ja ostatnio kupiłam sam rożek za 17 zł!!!!! Mega tanio :)) Teraz szukam poscieli takiej tylko poszewki+ochraniacz.

Jeszcze raz zapytam czy macie jakies zdanie o butelkach Lovi?

A co do wózka ja nie widziałam Warriora na zywo, musze poszukać.

reklama
Jeszcze raz zapytam czy macie jakies zdanie o butelkach Lovi?

Co do Lovi to są one podobne do Aventu i nawet do Aventu pasują smoczki Canpola i odwrotnie. Pani na szkoleniu zachwalała, ale to jej praca, fajne na pewno są potem kubki nie kapki i treningowe. Co do butelek tych pierwszych to tyle pamiętam, ze też są antykolkowe. Generalnie sa lepsze od tych zwykłych canpolowskich.

Ja sie zastanawiam nad Nukiem First Choice, moja siostra używa i jest zadowolona, w domu mam jedną butelkę Aventa, bo dostałam. Nad Tomee Tipee słyszę same zachwyty, ale też spotkałam sie z opinią, że osoba, która je używała nie była zadowolona.

A co sądzicie o butelkach Lovi?? Bo takie brałam pod uwagę. Ja zakładam, że kupię 2 duże butelki i jedną małą. I jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Czy powinnam zakupić chociaż jedno opakowanie mleka początkowego nawet jeżeli mam zamiar karmić piersią? Pytam na wypadek gdybym musiała nagle przejść na takie bo dziecko nie będzie chciało pić z piersi. Wiem, że zawsze mozna podlecieć do sklepu kupić ale są różne sytuację, np noc.

My mieliśmy LOVI przez kaliś czas. Nie podobało mi się w nich to, że podczas ssania smoczek się bardzo zwężał, tzn nie miał odpowietrzacza czy jakoś to się nazywa.

Co do butelek tzw. antykolkowych wydaje mi się, że one i tak nie działają. Jak maluszek ma mieć kolkę to i tak ją będzie miał niezależnie czy pije z piersi czy z butelki. My mieliśmy przez prawie 3 miesiące kolkę i ani sieta, ani butelki a \ni pierś nie pomagały. Po prostu układ pokarmowy musi sam dojrzeć.

Co do pościeli, baldachimu nie miałam, bo stwierdziłam, że za dużo kurzu się tam zbiera no ale przybornika to mi bardzo brakowało na łóżeczko.

Dziewczyny do do wózków to mi Panie w sklepach mówiły tak " płaci Pani za nazwę, ostanio miałyśmy serię X-landerow i co 2 tyg reklamcje, wszyskie są prawie takie same"

a zdecydowałam się na fotelik, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na drogi zakup, to wybrałam taki:
FOTELIK CONECO PIONEER PLUS SUPER GRATISY W-wa (1313823314) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Mam taki fotelik, jest niby OK, ale ma jeden poważny feler, synek mi się w nim strasznie latem pocił, bo ten materiałtaki sztuczny i musiałam podkładać pieluszkę tetrową pod plecki.

Co do smoczków do uspokajania polecam ortodontyczne smoczki Tommy Tippee takie przeźroczyste, synek taki mały wyprofilowany to był chyba dla niego za twardy, a tym drugim dawał się oszukać, jak mu podmieniałam pierś na smoczek :-)

A jeszcze odnośnie butelek, to najbardziej antykolkowa jest pierś mamy, dlatego na początku to karmienie naturalne jest takie ważne. Jak już dziecko skończy te 3-4 m-ce, to z każdą butelką sobie poradzi.

Ostatnia edycja:
Tutaj sie Wam pochwale dzisiejszymi zakupami i planami!
Dla siebie kupilam pizamki, jedna M i jedna L - mam nadzieje ze sie zmieszcze ;)
Koszula nocna do karmienia, porodu, ciąża rozm M (1330008586) - Aukcje internetowe Allegro
Dla małej kupiłam zestaw butelek TT i całą mase małych drobiazgów, zestaw nozyczki obcinacz, szczotke, pokrowce na butelke, na smoczek, łancuszek do smoczka, gabke do wanienki, mate do przewijania.... i jeszcze troszke, jak przyjda bede wstawiac zdjecia.
Jesli chodzi o posciel to po uzgodnieniu z mezem stwierdzilismy ze kupimy w ikei wypelniania i poszewki dwa komplety, ochraniacz, rozek i przewijak kupie na allegro. W ikei chce tez kupic malej okrycie kapielowe to zielone z uszkami :)
A propo wozka to decyzja tez jest podjeta ze jednak bedzie 4runner, poczekamy do stycznia bo mowia ze wtedy wejdzie nowa kolorystyka jesli nie to zostaniemy przy niebieskim :) i to chyba na tyle zakupow bedzie, ciuszki kupuje na biezaco jak sie na cos niedrogiego natkne ;)
To sie rozpisalam... :) ale powiem nieskromnie ze czuje sie dumna i jakos po tych zakupach mam wrazenie ze juz blizej niz dalej :D

Ligotka też mam takie koszule, kupiłam sobie 3 od razu i na allegro się opłacało bo ja na rynku widziałam takie i babka sprzedawała je za 35 zł. Tylko ja kupiłam sobie L od razu, bo koszula nie musi być dopasowana a nie wiem jak się u mnie skończy z biustem, bo M to takie mi się małe wydawało przy tym.

kombinezon.jpgkombinezon2.jpgpokoik1.jpgpokoik2.jpg

1)kombinezon na zime
2)cienszy kombinezonik
3,4)pokoik malej
do pokoiku jeszcze dojdzie naklejka na sciane nad lozeczko bo teraz tam sciana pusta ktora zamierzam kupic w weekend z ebay oraz jakis malutki chodniczek kolo lozeczka
Wall Decor Decal Sticker Removable Vinyl butterfly - eBay (item 280385756713 end time Dec-08-10 13:38:35 PST)

reklama
Do góry