reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Właśnie kurier przyniósł mi przesyłkę z pościelą :) W ramach szaleństwa zakupowego kupiłam maluszkowi (a raczej sobie, bo on raczej nie zwróci uwagi na to jaką ma pościel) full zestaw, łącznie z przybornikiem, baldachimem, torbą na pampersy i zasłonkami do kompletu ;) Nie lubię krzykliwych kolorów i dużej ilości misiako-piesków czy innych stworzeń na pościeli, w związku z tym zdecydowałam się na pościel w spokojnym beżu
bezowa-krateczka-tkanina.jpg

Na razie jestem bardzo zadowolona. Wszystko sprawia wrażenie, że jest dobrej jakości, ale do końca zweryfikuję to po praniu.

reklama
Ja butelke mam aventa,na razie tylko małą,jakby co to dokupię.:-)
Doriss z mlekiem się wstrzymaj,zobaczysz jak będzie ci szło karmienie w szpitalu,jak będzie konieczność dokarmiania,to wtedy kupisz.
Ja zobaczę jakie moje dziecko będzie do jedzenia,mam nadzieję,że nie będzie z niego taki glodomor jak tatuś:-DJak trzeba będzie dokarmiać,to mleko na pewno wezmę bebilon,bo ekonomicznie będzie(oczywiście jeżeli nie bedzie żadnej alergii).

Hej Dziewczynki, ja znow po odwiedzeniu sklepu z wozkami, niestety bez zmian, 4runner to jedyny ktory sie miesci :(
Natomiast natknelam sie na warriora, wczesniej nie bylam przekonana wydawal mi sie duzy ale kurcze jaki on jest leciutki i te amortyzatory!!! Szkoda ze oczywiscie w pandzie sie nie miesci :( Ale Wam dziewczynki polecam!
A propo mleczka Doriss powiem tak kolezanka urodzila miesiac temu i okazalo sie ze maly ma za malo mleczka mamy i dokarmia go mieszanka, ale on tez jest uczulony na produkty pochodzenia krowiego no i musiala kupic takie specjalne antyalergiczne, wiec wstrzymaj sie zawsze mozna to kupic!
tab bardzo ladna ta posciel ja sie ciagle zastanawiam i nie wiem czy nie ogranicze akcesoriow typu przybornik i baldachim a kupie malej posciel troszke drozsza, co myslicie dziewczynki?

tab ja też nie przepadam za nadmiarem misi i s-ki :) bardzo fajny stonowany zestawik i myślę, że dzidzi też się spodoba :-)

mam na oku tego sprzedawcę - tylko czekam jeszcze z zakupem , bo nie ma ostatecznej decyzji czy będzie na początek kołyska czy łóżeczko

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

co sądzicie ?

DorrisŁ - ja myślę, że jak dzidzia nie będzie chciała cyca , to po prostu będę mleko ściągać , dlatego pewnie przyda się laktator - na pewno ręczny, bo z elektrycznego nie byłam zadowolona - jak dla mnie za duży dyskomfort , a co ręcznie to ręcznie :) ja miałam taką zwykłą pompkę kupioną w aptece za przysłowiowe grosze i bardzo dobrze się sprawdzała :tak:

Ligotka - a ile musisz możesz mieć max na długość?

Ostatnia edycja:
vikiigus wymiary czesto pasuja a potem okazuje sie ze i tak nie wejdzie, bo stelaz musi sie skladac jak stozek, na dole szerze, i zwezac sie ku gorze zeby sie klapa zamknela... maz dlugo musial mi to tlumaczyc ;) hehe

ja mam dokładnie taki zestaw startowy TT, myślę, że to jest bardzo dobra cena, tym bardziej, że jest tam i smoczek do uspokajania i pierwszy kubek niekapek
a zdecydowałam się na fotelik, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na drogi zakup, to wybrałam taki:
FOTELIK CONECO PIONEER PLUS SUPER GRATISY W-wa (1313823314) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Margoz
ja do dzisiaj bylam napalona bardzo na tą firmę i na fotelik i na wózek... I pojechalismy do kilku sklepów a sprzedawcy jak jeden mąż stanowczo odradzali tą firmę :(

wracając do tematu butelek to mam dylemat

TT jest antykolkowa (mam tu na myśli tę z rurką) ma pojemosc tylko 260 ml ale smoczek imitujący piers,

Dr Brown's też antykolkowa ma pojemnosci 120 i 240 ml jednak smoczek juz taki 'normalny'

im wiecej czytam tym trudniej zdecydowac!?

sprostuję - smoczki dr browns w szerokich butelkach są równie anatomiczne jak u pozostałych firm

reklama
Do góry