reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Oto kilka propozycji wózeczków dla rodziców posiadających mały samochód:
* QUINNY BUZZ 3/BUZZ 4
wymiary po złożeniu :85 x 64 x 37 cm
cena: spacerówka (ok 1500 zł ), gondolka (ok 600 zł), fotelik - dowolny maxi cosi
* QUINNY ZAPP
wymiary po złożeniu :70 x 25 x 29 cm
cena: spacerówka (ok 800 zł ), fotelik - dowolny maxi cosi
*I'COO PICO 7
wymiary po złożeniu :81 cm x 50 cm x 31 cm
cena: spacerówka (ok 1300 zł )
*KEES AERO
wymiary po złożeniu :76 cm x 48 cm x 43 cm
cena: spacerówka + gondolka + fotelik = ok 1500 zł (komplet)
*KEES K1
wymiary po złożeniu :76 cm x 44 cm x 24 cm
cena: spacerówka + gondola = ok 1500 zł (komplet)

Tych wózeczków jest jeszcze wiecej :) I naprawde przedział cenowy jest też spory także każdy znajdzie coś dla siebie i na własna kieszeń. Jak macie jakies konkretne pytania to zapraszam na priv albo na maila podanego w stopce ;)

reklama
Dziewczyny ja też proszę o radę w sprawie wózka.Mam wrażenie,że im więcej czytam i oglądam tym mniej wiem..Pewnie w końcu okaże się,że kiedy kupię wózek to zaraz dowiem się o jakimś lżejszym i lepszym za mniejszą kasę:(Doradźcie fajny możliwie najlżejszy wózek w rozsądnej cenie .Chyba najlżejszy jaki znalazłam do tej pory to Vector for lite Espiro,ale mało osób o nim się wypowiada:(będę musiała to cudo targać na 4 piętro bloku bez windy.Pomóżcie

Dzieki Dziewczynki! już biorę się za przeglądanie tych wszystkich modeli ;) megan jesli chodzi o wage to mi sie wydaje ze te z aluminiowym stelażem są lżejsze, ja sie nakręciłam na Jet Alu ważył 7kg z gondola 12kg, to pomimo wszystko dużo jak na wnoszenie go na 4 pietro ale mniej niż inne które znam

Co do buzza i zappa to odradzam ze wzgledu na kibełkowe nierozkładane siedzisko - jak dzidzius uśnie na spacerze to musi siedziec dla mnie masakra - ale najlepiej obejrzec w sklepie bo buzz np nie jest tani a nie wart ceny ze względu na to własnie siedzisko poza tym super

Dziewczynki bylismy dzis ogladac i pani polecila nam 4runnera, bardzo malo znany, do samochodu wszedl bez problemu a mnie podoba sie coraz bardziej mala gondolka tak jak chcialam, za to duzy kosz pod spodem, regulowana raczka aluminiowy stelaz no i calkiem leciutki tez, czy ktoras z Was sie z nim zetknela??? niestety ma maly wybor kolorow ale podobno w polowie listopada ma wejsc cos nowego, a ze nam sie tak nie spieszy wiec czekamy :)

Cześć dziewczynki.
No ja właśnie dostałam wózek, który zakupiłam dla moich dzieciaczków.
Jest to tandem rok po roku. Kosztował całe 160 zł ;) i jest w super stanie (tylko strasznie brudny, no ale od czego jest pralka). No i synkowi się bardzo podoba ;)

Co do wózka dla maleństwa ja mam Roan Marita. Świetnie się sprawdzał tylko jest troszkę ciężkawy. Ale wchodzi do małego bagażnika (mam Skodę Felicję). No i mam jeszcze spacerówkę Espiro Jet. Świetnie się prowadzi i jest leciutka.

Wlkejam zdjęcie mojej nowej zdobyczy.

1.JPG

My tez wczoraj krecilismy sie po sklepach. Znalezlismy fajne lozeczko i bujaczek ale jeszcze nie kupujemy bo nie mam gdzie trzymac. Ciuszkow juz nie kupuje bo mam az za duzo ewentualnie dokupie cos wyjsciowego i tyle. Wozek tez mam i fotelik i baze.Zostaly drobiazgi wiec nie ma pospiechu:-)

My już mamy tez wózek, monitor oddechu, wczoraj kupiliśmy łóżeczko z materacem i przewijakiem. Została jeszcze wanienka, pościel, kombinezon dla małego i reszta to takie pielęgnacyjne rzeczy. Postaram się kupić wszystko do końca listopada. Ja wolę kupić szybciej i już się potem nie martwić;-).
Karolina, fajny wózio, no i ta cena:-)

reklama
A my właśnie jesteśmy w rasie po wyprawkę :) Jak się okazało, że będzie chłopiec to posypały podarki od kuzynki, ma 3 letniego chłopca, ale wszystko im zostało - wózek, łóżeczko, materacyk, rożki i stosy ubranek :) Wózek zawsze chciałam mieć nowy, ale tamten jest praktycznie nieużywany (ze względu na budowę ciała mamusi i ciężar wózka szybko wymienili go na inny), i stwierdziłam, że nową i wypasioną kupimy już spacerówkę :) Zostały nam do kupienia tylko fotelik, wanienka i rzeczy do higieny i pielęgnacji i moje zachcianki typu nowa pościel (w komplecie od kuzynki mamy komplety pościeli), ubranka, które mi się spodobają itd. itp. :) Super, cieszę się bardzo, że w aktualnej sytuacji zawodowo-finansowej (zrezygnowałam z pracy po trudnych przejściach z szefem, który nie prowadzi prorodzinnej polityki firmy) trudno byłoby nam wszystko zakupić, a tak mamy z głowy :) Już się nie mogę doczekać aż przejrzę te wszystkie śliczne, małe ubranka :)

Do góry