reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
My kupujemy zestaw do piasku- wiaderko, grabki, foremki itp. Do tego taką większą gumową piłkę bo ostatnio bardzo lubi grać w piłkę. Do tego prędzej czy później będzie trzeba kupić taki zabawkowy odkurzacz i zestaw do sprzątania bo też uwielbia się tak bawić.

W jakich butach chodzą Wasze Maluchy? Jakieś sprawdzone firmy? Jestem po wstępnych oględzinach i skłaniam się ku elephantom albo dawidom. Ale jeszcze nie kupione, więc właściwie, to nadal szukam.
No i kiedy pierwszy raz na nogach na dworze? Tzn. na ile to chodzenie powinno być opanowane?

my mamy trzewiki renbut, bardzo mięciutka skóra
Lena biega już na dworze ze 2 m-ce, zaczeła jak dobrze stała w bucikach sama, teraz najlepsza zabawa to bieg i zbieranie patyków i śmieci :)

ja tez dzis wlasnie kupilam Viki sandałki z renbut-u - takie zabudowane piętki i palce - bardzo ładnie wykonane i tak jak piszesz margoz- mięciutka pachnąca skórka:) Viki chyba tez przypadły do gustu:-) - a jakie rozmiary nosza Wasze dzieci?

My mamy na dwór elephanten - są miękkie i dobrze przylegają do stopy. Gabryś zaczął chodzić sam po dworze, jak tylko trochę opanował chodzenie. Wywalał się, zwłaszcza na krawężnikach i nierównościach, ale był przeszczęśliwy. Nosi rozmiar 21-22.

reklama
Kupiliśmy Małej zabawkę z Wadera. Taki domek-sorter. Mąż rozciął sobie rękę jednym z klocków. Byłam w szoku. Napisałam do Wadera i odpisali. Chcą przesłać nam jeszcze jeden domek. Trochę się nimi - czy raczej jakością produktów - rozczarowałam, ale mają tyle fajnych rzeczy, że chyba ich jednak ie skreślimy. Może mieliśmy pecha i trafił się nam jakiś wadliwy egzemplarz.

Do góry