reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

nam Mikołaj przyniósł fotelik Coneco Zenith i klocki i bombkę z imieniem "Wojtuś" i jeszcze kaszka owocowa była do tego :) i jesteśmy baaardzo zadowoleni :)

reklama
ja mam akurat toyote corolle trzydrzwiowa i fotelik jest montowany na isofixa za pasazerem i nie ma tam potrzeby zapinania na pas. Na srodku byc nie moze bo ja poki co musze siedziec kolo zuzi i sie nie zmiescimy. Fotelik zanim wybralam dlugo szukalam i owszem tez czytalam opinie, na poczatku chcialam izi combi zeby byla tylem do kierunku jazdy ale okazalo sie ze nasze siedzenia sa glebokie i nie bylby to comfort jazdy dla zuzi z pochylona glowka do przodu, inny model oczywiscie najpierw zamontowalismy w samochodzie aby sprawdzic czy pasuje i jest stabilny i nawet nie drgnie i tylko w taki sposob go zakupilam, nie chodzilo mi o testy adac bo nie ma sie co nimi sugerowac za duzo szczegolow biora
pod uwage w ocenie ich i czasem naprawde warte zainteresowania fotele dostaja nisko ocene np za trudny montaz.

ja mam maxi cosi priori i mam zamontowany na moim (kierowcy) siedzeniem, w sumie bardziej dlatego, że wjeżdzam samochodem do garazu i mam w nim miejsce tylko zeby wysiąść z lewej strony auta. Nie zastanawialam sie w sumie ktore miejsce jest najlepsze, hmm

Mam pytanie, bo chce kupic Majuni pod choinkę ten stolik MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY - ŚWIATŁO + GRATISY ! (1969842935) - Aukcje internetowe Allegro

czy warto go kupic, głownie chodzi mi o to czy jest stabilny, jak dziecko przy nim stanie to czy sie nie wywraca bo te nogi takie lekkie sie wydają

Moja córcia na szczęście od urodzenia jeździ sam z tyłu, foteliki mamy zamontowane na brzegach, za kierowcą synuś, za pasażerem córcia, a jak ktoś się chce z nami zabrać, ja się wciskam miedzy nich, co jest nie lada wyzwaniem, zapiąć pasów nie mam szans.
A Mikołaj przyniósł córci ślimaka FP a synkowi grę Lotti Carotti, no i oboje dostali wózek spacerowy z lalką. Synuś przeszczęśliwy.

Doriss i jak Twoja opinia o priori? bo tez zamierzam go kupic. A stolik fajny ale nie widzialam go na zywo wiec nie pomogę

nie mam zadnych zastrzeżeń. Fotelik ok. Moim zdaniem tak naprawde jaki jest wytrzymały zazwyczaj okazuje sie w trudnych sytuacjach w sensie wypadki a oby takie nam sie nigdy nie zdarzaly. łatwo sie zapina i rozpina dziecko, naprawde nie mam nic do zarzucenia fotelikowi.

Mam pytanie odnosnie jeździków, chciałabym córci na roczek kupić, bo ten po synku to w stanie opłakanym, tylko na smietnik się nadaje. Wiadomo, że niepotrzebne już będą opcje kołyska, bo jest na to za "stara", nawet nie wiem czy rowerek nie byłby lepszy... Mam na oku dwa produkty firmy Smoby: SMOBY Jezdzik Pchacz KUBUS PUCHATEK Balade Disney (2045580531) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo SMOBY Rowerek Pchacz Jeździk TIPONY MINI KISS 3w1 (2011238420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mnie się bardziej podoba ten drugi, ale nic nie piszą o możliwości sterowania przednim kołem z pałąka albo jeszcze lepiej - zablokowaniu go, bo jak wiadomo na początku dziecko nie umie kierować. Moze macie jakieś doświadczenia, nie chciałabym kupić bubla, który się szybko rozleci. Choć ostatni kosztował ponad 300zł a i tak układ kierowniczy się zepsuł, a na koniec synek urwał kierownicę :-) No i wybieram taki dziewczyński design :-)

My mamy taki: CHODZIK JEZDZIK ODPYCHACZ PIŁKA Playskool MELODIE (2031896470) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Isław dostał na gwiazdkę od chrzestnego, ale sama bym chyba nie kupiła. Tzn. lubi go, już prawie umie na nim jeździć, powoli czai, że jak się odpycha nogami to jedzie, a jak podskakuje to wydaje dźwięki, ale większość czasu każe się na nim pchać i trochę plecy bolą ;)

Tych, które wkleiłaś nikt ze znajomych nie ma, więc niestety nie pomogę.

Dziś kupiłam mu drewniany pchacz w Biedronce, taki: pchacz jezdzik chodzik żyrafa drewniany nowy (2046097449) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Były po niecałe 50zł, na razie hitem jest wielkie obracające się oko żyrafy ;) Chociaż łaził już z nim dziś po pokoju, więc chyba daje radę ;)

reklama
Ewitka Lenka ma taki CHICCO 67068 QUATRO QUATTRO JEŹDZIK PCHACZ 4w1 + (2012972207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jest bardzo fajny ze wzgledu na ta raczke-nie trzeba sie schylac. Na kierownicy ma grajace zabawke ktora Lenka uwielbia. Mozna go stopniowo rozmontowywac zaleznie od wieku dziecka. Lenka lubi w nim jezdzic a jeszcze bardziej lubi z nim chodzic. Uzywam go tez jak chce jej dac deserek a nie chce mi sie wyjmowac krzeselka

Ma niestety dwa minusy-pierwszy to cena a drugi ze moim zdaniem nie nadaje sie na spacery na zewnatrz.

Ostatnia edycja:
Do góry