reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Margoz, ja kupiłam kilka z wierszykami (Brzechwa, Tuwim i inni). Większość mam jednak jeszcze z mojego dzieciństwa i te są najładniejsze (Poczytaj mi mamo, Psotki i śmieszki, W Wojtusiowej izbie i wiele innych; część to jeszcze mojej mamy :-)).
A propos książek: oniemiałam jak zobaczyłam, że część książeczek dla dzieci drukowana jest w Chinach. Nie wiem czemu, ale byłam święcie przekonana, że ta masówka książek nie dotyczy.

Super są książeczki z serii obrazki dla maluchów. Są świetne na każdej stronie jest plastelinowy przedmiot (bardzo realny) i podpis. Ja Kajtkowi pokazywałam od pierwszego miesiąca i teraz w kazdej książeczce ma ulubiony obrazek. Najbardziej lubi Warzywa a tam czerwoną paprykę. Zawsze jak ma książeczke w rękach to jej szuka i jak znajdzie to klepie w nią śmiejąc się głośno. :) Potrafi tez klepnąć na odpowiednie warzywo jak mu czytam i każe pokazać jedno z dwóch. Ale dotyczy to tylko książeczki WARZYWA które maglujemy codziennie, niedługo przejdziemy na zwierzaki

A ja w niedziele wybieram sie na poszukiwania wozka, podoba mi sie espiro magic, ale nie wiem czy chcemy dac tylke, uzywany ciezko jakos znalezc. Potrzebujemy cos co bedzie mozna wozic w samochodzi, ewentualnie jakies zakupy itp... Moj wozek pojdzie do tesciowej jednak. Poza tym czeka mnie zakup kilku rzeczy dla malej znow - materac, kocyki, przescieradla, miseczki itp itd... zeby nie wozic wszystkiego do tesciowej.

Gosia Lew widzialam te spodenki w Lidlu i generalnie fajne ale na teraz. A ja szukam juz czegos na jesien. Poza tym dzisiaj kupiła dwie pary jeansów w lupmku za 9 zł dobrych firm i moim zdaniem te 27 zł za te sztruksy to wywalony pieniądz. Ale za to kupiłam body z dlugim rekawem, ale sie przeliczylam bo wzielam rozm 86 a on bedzie dobry jakos dopiero na roczek, ale nie zginie, kupilam tez rajstopki i skarpetki, ktore sa bardzo fajne grube, tez wzielam wieksze bo mają antyposlizgi wiec pewnie na zime jak juz beda (mam nadzieje) pierwsze kroczki.
ligotka ja tez kupuje teraz podwojnie, ale nie az materace i koce:)) Mialam dwa kocyki i jeden daje do mamy. Mama ma kojec składany wiec jak bedzie potrzeba położyc Maje spac to również w nim bo jest wylozony miekkim kocem. Zreszta za chwilke bedzie sie pewnie przemieszczac wiec za dlugo nie bedzie chciala siedziec w kojcu. Co jeszcze bedzie trzeba jej zawieźć wyjdzie na pewno w praniu.

Doriss, też wzięłam rajstopy i skarpetki. Body jakoś mi nie pasowało, bo było za mało elastyczne.

W ogóle, to muszę zrobić porządny przegląd garderoby Małej. Niby tego dużo, a sama nie wiem co tam jest, a czego brakuje.

Ligotka, a widziałaś wózki quatrro WÓZEK SPACEROWY QUATRO LILI+FOLIA+OKRYCIE !!! (1755093362) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. LEKKA SPACERÓWKA QUATRO INFINITY 3+FOLIA+OKRYCIE!! (1755093374) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. ? Tańsze niż espiro.

Odnosnie garderoby to moja mama kupila malej kurteczke na jesien w bardzo dobrej cenie... ja musze rozejrzec sie za wieksza iloscia ciuszkow na jesien! Udalo mi sie z moja mama kupic rajstopki takie grubsze za 1,50, az zaluje ze kupilysmy tylko 5 par, podejrzewam ze zima bedzie to niedolaczny element. Szczegolnie kiedy mam wozic mala do tesciowej.
Doriss my mamy lozeckzo turystyczne, prawde mowiac ten materac w nim jest beznadziejny, raz za jakis czas ok, ale na dluzsza mete nie bardzo, a nowy to koszt ok 60zl wiec tyle zainwestuje...

A ja w niedziele wybieram sie na poszukiwania wozka, podoba mi sie espiro magic, ale nie wiem czy chcemy dac tylke, uzywany ciezko jakos znalezc. Potrzebujemy cos co bedzie mozna wozic w samochodzi, ewentualnie jakies zakupy itp... Moj wozek pojdzie do tesciowej jednak. Poza tym czeka mnie zakup kilku rzeczy dla malej znow - materac, kocyki, przescieradla, miseczki itp itd... zeby nie wozic wszystkiego do tesciowej.

Ligotko my mamy Espiro i sprawdza się super!

fajne te wózeczki. Ja stwierdziłam, że przepekamy zime z naszym Tako Warrior i na wiosne kupimy cos lekkiego. Teraz nasz wózek idzie do mamy a my mamy pozyczony od kuzynki taki trójkołowiec ale na pompowanych kołach, średnio mi sie to widzi, chociaz pewnie i tak za czesto nie bede juz wychodzic bo niewiele czasu mi zostanie. Zimą pompowane koła w Tako sie przydadza a na wiosne mysle, że Maja bedzie juz chodzic wiec nasz 3w1 pójdzie na sprzedaz a kupimy jakąs lekka parasolke coby mamie było wygodniej. Wtedy skorzystam z waszego doswiadczenia i bede sie wspierac opiniami o tych wózkach :)

reklama
Do góry