reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja na szczescie mam po amelii wózek i drugi w razie czego po kuzynce (teraz ma rok), jak zaden z nich mi nie podejdzie to bede sie rozgladać wtedy, narazie nie mam kiedy ich nawet sprawdzic ( jakościowo w jakim są stanie no i wagowo bo nie dam rady 15kg wciągnąć na 5 piętro)

reklama
ja na szczescie mam po amelii wózek i drugi w razie czego po kuzynce (teraz ma rok), jak zaden z nich mi nie podejdzie to bede sie rozgladać wtedy, narazie nie mam kiedy ich nawet sprawdzic ( jakościowo w jakim są stanie no i wagowo bo nie dam rady 15kg wciągnąć na 5 piętro)
Poziomkowa a w których rejonach mieszkasz Wrocławia, ze nie masz windy?
W kamienicy może?

JA mieszkam na 1p bez windy i najpierw dziecko z gondolą zabieralam na górę a potem sam stelarz. Teraz spacerókę zostawiam w klatce na dole, ewentualnie zostawiam w samochodzie (tak najczęściej) i zabieram samo dziecko na rękach na górę.

Ja z wózkiem też będę miała problem,bo mieszkam na 3 piętrze,ale w starej kamienicy i to tak jakby na 6 wejść w normalnym bloku.Także wózek będzie musiał być super lekki:)

Dziewczyny jeśli chodzi o łóżeczko kołyskę to raczej nie jest dobre rozwiązanie, moja koleżanka sie na to napaliła i kupiła i w ogóle nie korzystała, poza tym to co jedna z dziewczyn powiedziała, dziecko się przyzwyczaja i później rodzice muszą bujać ;)

natomiast w sprawie wanienki, zanim urodziła się moja córeczka chciałam kupić wanienkę Fisher Price bądź Onda, ale później pogadałam z innymi mamami oraz położną i powiedziały mi, że te wanienki są świetne, ale dla dziecka które już siedzi dla niemowlaczków to najlepiej kupić zwykłą tradycyjną, z każdej strony jest dostęp.

Vive jak ci sie mylo maluszka na tym stelarzu??? Ja wczoraj patrzylam na foczki do wanny albo na takie specjalne krzeselka. Wanienka raczej u mnie odpada bo mam chory kregoslup i nie bede sie mogla schylac i maluszka na rece trzymac i zastanawiam sie nad alternatywa. Moja kolezanka miala foczke i bardzo sobie chwalila tylko nie wiem jak na tej foczce umyc plecki i pupcie.

Olek miał juz ok. 3 miesięcy, jak go połozyłam na stelażu. Problem był tylko z umyciem plecków, ale jakoś sobie radziłam-najlepiej jest myć z tatusiem :) A o jakiej foczce piszesz? możesz wstawić jakieś zdjęcie, bo nie bardzo wiem, o co chodzi... Co do krzesełka, to chyba jest ono przeznaczone dla starszych dzieci, czy nie?

Dziewczyny jeśli chodzi o łóżeczko kołyskę to raczej nie jest dobre rozwiązanie, moja koleżanka sie na to napaliła i kupiła i w ogóle nie korzystała, poza tym to co jedna z dziewczyn powiedziała, dziecko się przyzwyczaja i później rodzice muszą bujać ;)

natomiast w sprawie wanienki, zanim urodziła się moja córeczka chciałam kupić wanienkę Fisher Price bądź Onda, ale później pogadałam z innymi mamami oraz położną i powiedziały mi, że te wanienki są świetne, ale dla dziecka które już siedzi dla niemowlaczków to najlepiej kupić zwykłą tradycyjną, z każdej strony jest dostęp.

Dokładnie-najważniejszy jest dostęp z każdej strony. No i te wanienki z wbudowanymi leżaczkami są mniejsze od tych tradycyjnych.

Dziewczyny czy któraś z was ma może wózek Tako Jumper? chętnie poznałabym opinie bo przymierzam się już powoli do zakupu

Koleżanka, która urodziła w lutym, kupiła taki, ale zaraz potem wymieniła na Espiro. Wózek jest bardzo fajny, tylko ciężki i wielki. Ja mam Emmaljungę i jestem bardzo zadowolona. Co prawda sam wózek waży ok. 17 kg, ale mieszkam na pierwszym piętrze, więc jakoś sobie radziłam-tzn. najpierw gondolka z maluchem, a potem reszta :) Jak już była spacerówka, to wciągałam razem z Małym po schodach. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka, ponieważ ma baaaardzo dużo gondolę i solidne pompowane koła-w zimie jak zasypało cały świat, to byłam jedyną mamą, która wychodziła na spacer z dzieckiem w wózku, a reszta mam nosiła pociechy na rękach:) I powiem Wam, że przez największe zaspy prowadziłam wózek jedną ręką :)
A tak wygląda ten wózek: Emmaljunga Smart Duo Combi

zgadzam się z vive Emmaljunga to moim zdaniem świetny wybór, bardzo dobry wózek, miałam okazję nim pojeździć, bo u nas w trójmieście co druga mama ma taki :-), szczególnie ten kremowy, skórzany, ciezki jest owszem, ale ja na to nie patrzę, bo mieszkam na parterze, tzn mamy dom, ja osobiście kupię wózek innej firmy, ale innym mamom polecam z czystym sumieniem Emmaljungę, prezentuje się świetnie, a duza gondola będzie dłuzej słuzyła, spacerówka tez jest spora, pani w sklepie Bobo Wózki mówiła, ze spokojnie wózek będzie przydatny przez dwa lata

reklama
Do góry