reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja po kilku dniach użytkowania mogę polecić mojego cybexa callisto. Pcha się go bez problemu jedną ręką (ma łączone rączki), jedzie leciutko, wózek bez dziecka mogę pchać nawet jednym palcem, amortyzację ma porównywalną do wózka na pompowanych kołach. Lekko się go podbija. Oparcie rozkłada się bezgłośnie, co będzie później ważne, jak dziecko zaśnie na siedząco i będę chciała je położyć.

Na razie znalazłam tylko jedną wadę - brak okienka w budce, żebym mogła dziecko podglądać.

Jak coś mi jeszcze wyjdzie w użytkowaniu to napiszę :)

reklama
No ładnie Ligotka, córcia nie ma jeszcze 5 miesiecy a ty tu pokazujesz zdjęcia w spacerówce od 6-m-ca i demoralizujesz młode mamy :-D :-D :-D. A tak na serio to córcia ma boską minkę Ligotka, chyba jej się nowy wóz spodobał.
Ja gondolowa mama na razie czekam... Kurcze mam stare Coneco po synku, ale wysłuzone, co widac po kółkach, no i wystarczy, że juz zdziera pierwszy wózeczek po nim. Wymysliliśmy, że na wakacje spróbujemy sami naprawić coneco, bo na piasek, słona wodę szkoda nowego, a córci chcielibysmy kupić coś trwalszego. Podoba mi się Inglesina zippy, Peg Perego SI albo Uno, ale te ceny koszmarne. Dlaczego za granicą te wózki są tańsze niż u nas? To niesprawiedliwe!

Ostatnia edycja:
Ewitko bo ja sie nie przyznam nawet kiedy to zdjecie bylo zrobione heheheh :p A minka jak zwykle naburmuszona - ona po prostu nie lubi spacerow ;)
A okienko w budce jest tak skonstruowane ze widze tylko wloski malej ;/ Ale zwykle jezdzi przodem do mnie ;)

Tab, patrzyłam na Twojego Cybexa. Tylko kurcze, drogi, już i tak ten scooner jest droższy niż planowaliśmy wydać (w Atalanie kupię za 824 zł). Tak więc każda stówka więcej to już dużo. A jeszcze dodatki.
Ewitka, Peg Perego też fajne, ale znowu te ceny...

Tab, patrzyłam na Twojego Cybexa. Tylko kurcze, drogi, już i tak ten scooner jest droższy niż planowaliśmy wydać (w Atalanie kupię za 824 zł). Tak więc każda stówka więcej to już dużo. A jeszcze dodatki.
Ewitka, Peg Perego też fajne, ale znowu te ceny...

Ja akurat kupiłam roczny, używany (ale praktycznie bez śladów użycia) za 350zł.

Tab, a z którego roku jest Twój wózek? 2009 czy 2010?
Znalazłam na allegro za 800 zł nowe. I mam cholerka dylemat jak sto diabłów.
No za 350 zł, to bym brała bez mrugnięcia okiem.

Tab, a z którego roku jest Twój wózek? 2009 czy 2010?
Znalazłam na allegro za 800 zł nowe. I mam cholerka dylemat jak sto diabłów.
No za 350 zł, to bym brała bez mrugnięcia okiem.

Powiem Ci, że nawet nie wiem, czy to 2009 czy 2010, w instrukcji nie ma informacji, z którego roku to model, na paragonie też mam tylko, że cybex callisto, a sprzedającego nie dopytałam. Podejrzewam, że to może być jeszcze 2009, bo oni kupili go w zeszłym roku za 650zł.
Dokładnie to ten wózek:
cybex callisto

Kupiliśmy scoonera.
Pierwszy spacer i Mała zasnęła, więc jej odpowiada ;-) Mamie na razie też. Oby jak najdłużej.

reklama
Do góry