reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Z tymi testami to tez różnie bywa. Sa np. foteliki Nania, testowane przez ADAC, a jakość wykonania i wygląd na żywo, nie w necie, koszmarna. Sprzedawca był zaszokowany, że taki fotelik przeszedł test i ma ocenę 3 czyli zadowalającą a inne nawet renomowane sa poniżej w testach. Często firma jedzie tylko na renomie a testowane są przecież wybrane modele.
Foteliki samochodowe TESTY - e-FOTELIKI.pl Bezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci

Facet nam polecił
ESPIRO Fotelik OPTIMA 2011 0-25kg + KLIN wys. 0zł (1694075133) - Aukcje internetowe Allegro
FOTELIK SAMOCHODOWY ESPIRO OPTIMA 9-25kg wys.0zł (1701542241) - Aukcje internetowe Allegro

Wyglądaja bardzo fajnie i super się rozkładają do leżenia ale nie były testowane i nie wiem co myśleć

no właśnie też nad tymi się zastanawiałam.

reklama
Z tymi testami to tez różnie bywa. Sa np. foteliki Nania, testowane przez ADAC, a jakość wykonania i wygląd na żywo, nie w necie, koszmarna. Sprzedawca był zaszokowany, że taki fotelik przeszedł test i ma ocenę 3 czyli zadowalającą a inne nawet renomowane sa poniżej w testach. Często firma jedzie tylko na renomie a testowane są przecież wybrane modele.
Foteliki samochodowe TESTY - e-FOTELIKI.pl Bezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci

Facet nam polecił
ESPIRO Fotelik OPTIMA 2011 0-25kg + KLIN wys. 0zł (1694075133) - Aukcje internetowe Allegro
FOTELIK SAMOCHODOWY ESPIRO OPTIMA 9-25kg wys.0zł (1701542241) - Aukcje internetowe Allegro

Wyglądaja bardzo fajnie i super się rozkładają do leżenia ale nie były testowane i nie wiem co myśleć

wyglad i wykonanie to nie wszystko, najwazniejsza ocena w testach to bezpieczenstwo i widocznie sie sprawdzaja skoro otrzymaly taka note. w polskim sklepie z akcesoriami dla dzieci bardzo czesto sprzedawcy beda polecac wozki i foteliki polskich firm jak jedo czy espiro bo maja cisnienie na sprzedaz tych artykulow. jesli dla Was liczy sie tez kasa to lepiej kupic uzywany dobry fotelik maxi cosi czy roemer za cene nowego polskiego wynalazku ktory niekoniecznie bedzie bezpieczny. teoretycznie nie ma pewnosci czy uzywany fotelik nie jest powypadkowy ale jesli chodzi o allegro to mozna sprawdzic co jeszcze wystawia/wystawial dany sprzedawca, jakie ma komentarze itd. jesli ktos sprzedaje poza fotelikiem ciuszki czy inne rzeczy po swoim dziecku to zwykle mozna mu zaufac, jesli ktos wystawia natomiast kilka uzywanych fotelikow to prawdopodobnie nie zna ich przeszlosci wiec mozna sie naciac.

jesli ktos sprzedaje poza fotelikiem ciuszki czy inne rzeczy po swoim dziecku to zwykle można mu zaufac,.

Nawet wtedy nie ma pewności czy ten fotelik nie brał udziału w wypadku.
Poza tym dlaczego niby sprzedawcy mają ciśnienie na sprzedaż polskich produktów. Mi wręcz odradzano na przykład kupno polskich rzeczy (akurat nie dotyczy akcesoriów dziecięcych) Nie każdy sprzedawca nastawiony jest na target konkretnej marki.

no przy uzywanym nigdy nie bedzie 100% pewnosci ale jakos ciezko mi uwierzyc zeby rodzic mial sumienie sprzedac fotelik w ktorym jego dziecko bralo udzial w wypadku... nasz 0-13 zaliczyl niestety stluczke a wlasciwie otarcie o inny pojazd i poszedl na smietnik mimo ze nawet nie bylo szarpniecia.
a co do polskich produktow to wszystko zalezy od sklepu, w niektorych od razu po wejsciu widac cala sciane zawalona np gondolami do wozkow jedo i to juz o czyms swiadczy ;)

Ratunku.
Szukam spacerówki. No i się napaliłam na taką: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: NAVINGTON Scooner spacerowy
Z tym, że nie rozkłada się całkowicie na płasko, jest lekki skos, no i jest duża, co w późniejszym użytkowaniu będzie na plus, ale teraz Mała jakaś taka malutka w tym wózku. Gdzieś można dorwać wkładki redukcyjne?
Co w ogóle o tym wózku sądzicie?
Gdyby nie resztki zdrowego rozsądku, to już bym dziś brała, ale muszę to przemyśleć, bo jednak mało nie kosztuje.

rachell navington i wszystko jasne ;) bede nieobiektywna hehe a tak serio to bardzo niewiel rozni sie od mojego wielofunkcyjnego, bo tylko stelaz jest troszke zmieniony reszta tak samo, moja jezdzi w spacerowce i wszystko ok, tylko do czego szukasz, bo ja osobiscie bede szukac parasolki za rok na wiosne zeby byla malutka i pod reka jak mala zmeczy sie juz spacerujac ;) a tak to mam zamiar uzywac tego

Aja sie zdecydowałam w końcu na wózek. Spacerowkę wielką już mam więc teraz kupię typu parasolka, która rozkłada się prawie na płasko i zajmuje mało miejsca po złożeniu. A kupuje model z zeszłego roku, bo z tego jest prawie 100 zł droższa. Mi też nie zależy na to żeby była to nie wiadomo jaka marka, bo mnie nie stać na wózek za 700 plnów.
WÓZEK BABY DESIGN TRAVEL - WIELKA WYPRZEDAŻ MODELU (1702031655) - Aukcje internetowe Allegro

Rachell I dobrze, że te resztki zdrowego rozsądku Ci zostały, bo to ważne żeby kupić co nam odpowiada. Zastanów się dokładnie.

Ligotka, Ty masz Cadeta?
A jak spacerówka się tam rozkłada? Też lekki skos? No i jeszcze jedno, wg producenta scooner jest idealny dla dzieci od 1go roku życia, a cadet od 6ciu miesięcy (w ulotce jest nawet, że od 9ciu). Skąd ta różnica?
I też tak dużo miejsca?

Co do typowej parasolki, to pewnie dopiero za rok (ale o tym cicho sza, bo mój mąż ma nadzieję, że ten wózek byłby na dłużej). Teraz szukam czegoś lżejszego od mojego czołgu.

edit

Gosia, ja swojego czołgu chcę się pozbyć definitywnie, więc to miałby być jedyny wózek.

rachell tak mam cadeta, nie rozklada sie na plasko, ale jest to pozycja polezaca, nie wiem jaka roznica w stelazu scoonera - ale navington sprzedaje czesci osobno - wiec roznica jest pewnie tylko w dole a gora jest taka sama, ale moge sie mylic, my jestesmy zadowoleni, leciutki, poreczny - miesci sie do naszego baganizka, fajnie sie sklada pomimo tego ze tylne kolka ma wieksze ;) prowadze go jedna reka... nie mam zastrzezen - no moze poza jednym malym brakuje mi zeby budka zamykala sie dalej, ale to pewnie dlatego ze maz mi wypomina ze ten tanszy wozek mial tak ze zamykalo sie do konca hehe ;)
wrzucam fotke z pierwszej przejazdzki Paulinki

Załączniki

• 2011-06-15 12.08.26.jpg
    2011-06-15 12.08.26.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Paulinka siedzi sobie jak królowa :-) Super.

W scoonerze budka naciąga się dosyć mocno, ale nie do końca.

Jutro będę w sklepie jeszcze raz, to muszę sobie z cadetem porównać.

Do góry