reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Ja będę miała Cybex Callisto, w sumie już jest kupiony, ale jeszcze stoi u koleżanki, która mi go odebrała (znalazłam ogłoszenie z odbiorem osobistym w Warszawie ;)) i czeka na wysyłkę do mnie. Koleżanka przewiozła nim córkę na próbę i mówi, że jest super.

Ja będę miała Cybex Callisto, w sumie już jest kupiony, ale jeszcze stoi u koleżanki, która mi go odebrała (znalazłam ogłoszenie z odbiorem osobistym w Warszawie ;)) i czeka na wysyłkę do mnie. Koleżanka przewiozła nim córkę na próbę i mówi, że jest super.

bardzo fajny ten wozek ,wlasnie na allegro sprawdzalam jak wygladaja

Raz wrzuciłam na ogólny taki wątek o ocenie wózków- myślałam ze tam z racji większej rzeszy maminek niż my lutówki, będzie większa oglądalność i wpisywalność - ale okazało się że nie i coś mi się zdaje , że my ze swoim doświadczeniem- większość z nas ma starszaki albo styczność z dzieciatymi znajomymi - więcej opiszemy w temacie - i będzie można stworzyć taką polecarkę wózków - co wy na to? - wrzucić taki osobny temat - chodziłoby o wpisanie w poście tylko modelu wózka i oceny w najważniejszych kategoriach - watek powinien być osobny tylko w tym celu - bo jak widać w takim miszmasz o wszystkim giną tematy - a ja już nie raz przekonałam się , że wyszukiwarka na bab nie działa rewelacyjnie i czasem wiem, że coś gdzieś powinno być a za cholerkę nie mogę tego znaleźć :( - nie wiem może robie coś nie tak - ale na innych forach działa to zdecydowanie w prostszy sposób - bardziej intuicyjnie, a tu trzeba się naklikać aby coś znaleźć - a przecież lepiej czas poświęcać dziecku niż na klikanie :) - to co - wrzucić nowy temat tylko o ocenie wózków?? - czy może lepiej rozruszamy ten temat na ogólnym:

https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/jaki-macie-wozek-51357/

co Wy na to??

jesli ktos chce dobra parasolke to polecam maclareny, cybexy, i'coo i jane. jesli chcecie przesadzic do parasolki juz okolo roczne dziecko to zwroccie uwage na to zeby miala palak bo dzieciaki w tym wieku podrozuja w wozku bardzo zaaferowane widokami trzymajac palak raczkami wiec niejako opierajac sie o niego. mozna oczywiscie dokupic palak uniwersalny ale nadaja sie one tylko do przykrecenia na okraglych rurkach i wlasciwie sa rownie problematyczne jak uniwersalne parasolki przeciwsloneczne wiec ogolnie nie polecam. starsze dziecko ktore przemierza swiat glownie na dwoch nozkach w wozku bedzie odpoczywalo oparte wiec palak zbedny. jesli chcecie kupowac wozki na allegro to dobrze jest najpierw znalezc wybrany model w sklepie stacjonarnym i przymierzyc do niego dziecko. zwroccie uwage na to czy oparcie rozklada sie na plasko, jak dlugie i szerokie jest siedzisko oraz jak wysokie jest oparcie, jakie beda dodatkowe koszty jesli wozek nie ma w komplecie folii przeciwdeszczowej, okrycia na nozki i spiworka, czy latwo sie sklada i rozklada, z czego jest zrobiona tapicerka i czy latwo bedzie ja czyscic z drobnych zabrudzen oraz czy mozna ja calkiem zdjac do prania.

Raz wrzuciłam na ogólny taki wątek o ocenie wózków- myślałam ze tam z racji większej rzeszy maminek niż my lutówki, będzie większa oglądalność i wpisywalność - ale okazało się że nie i coś mi się zdaje , że my ze swoim doświadczeniem- większość z nas ma starszaki albo styczność z dzieciatymi znajomymi - więcej opiszemy w temacie - i będzie można stworzyć taką polecarkę wózków - co wy na to? - wrzucić taki osobny temat - chodziłoby o wpisanie w poście tylko modelu wózka i oceny w najważniejszych kategoriach - watek powinien być osobny tylko w tym celu - bo jak widać w takim miszmasz o wszystkim giną tematy - a ja już nie raz przekonałam się , że wyszukiwarka na bab nie działa rewelacyjnie i czasem wiem, że coś gdzieś powinno być a za cholerkę nie mogę tego znaleźć :( - nie wiem może robie coś nie tak - ale na innych forach działa to zdecydowanie w prostszy sposób - bardziej intuicyjnie, a tu trzeba się naklikać aby coś znaleźć - a przecież lepiej czas poświęcać dziecku niż na klikanie :) - to co - wrzucić nowy temat tylko o ocenie wózków?? - czy może lepiej rozruszamy ten temat na ogólnym:

https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/jaki-macie-wozek-51357/

co Wy na to??

moim zdaniem to super pomysł bo teraz prawie każda z nas będzie szukać jakiegoś wózeczka.

Ja się przymierzam do takiego wózka, widziałam go w sklepie, na allegro jest dobra cena, bo mają wejść nowe modele i będą jeszcze droższe, w sklepie widziałam za ponad 320 zł a nowe mają jeszcze kosztować więcej. Ta mi się podoba, bo jest lekka, rozkłada się na płasko i składa się jak parasolka więc łatwo mi będzie do mojego małego samochodu zapakować.

WÓZEK BABY DESIGN TRAVEL - WIELKA WYPRZEDAŻ MODELU (1702031655) - Aukcje internetowe Allegro

Ja generalnie szukam spacerówki do 400plnów.

Cześć dziewczyny!
Czy któraś z Was może polecić fajną karuzelkę do łóżeczka? Właśnie szukam dla swojego szkraba i mam problem.
Poniżej moje typy - może doradzicie coś z doświadczenia? ;)
TOMY KARUZELA KUBUŚ PUCHATEK LAMPKA MELODIE +GRATI (1691305404) - Aukcje internetowe Allegro
KARUZELA Serenada Natury TINY LOVE GRATIS + Wys 0 (1678642693) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER KARUZELA OŚMIORNICZKA OCEAN WONDERS T4265 (1692498678) - Aukcje internetowe Allegro
Generalnie mam do nich jedno zastrzeżenie - zamiast klasycznej muzyki wolałabym aby wygrywały takie ładne kołysanki jak z pozytywki. A może polecicie coś innego?

reklama
Cześć dziewczyny!
Czy któraś z Was może polecić fajną karuzelkę do łóżeczka? Właśnie szukam dla swojego szkraba i mam problem.
Poniżej moje typy - może doradzicie coś z doświadczenia? ;)
TOMY KARUZELA KUBUŚ PUCHATEK LAMPKA MELODIE +GRATI (1691305404) - Aukcje internetowe Allegro
KARUZELA Serenada Natury TINY LOVE GRATIS + Wys 0 (1678642693) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER KARUZELA OŚMIORNICZKA OCEAN WONDERS T4265 (1692498678) - Aukcje internetowe Allegro
Generalnie mam do nich jedno zastrzeżenie - zamiast klasycznej muzyki wolałabym aby wygrywały takie ładne kołysanki jak z pozytywki. A może polecicie coś innego?

Ja mam rainforest z fp i moje dziecko ogólnie karuzelę uwielbia, ale z melodyjek lubi tylko dźwięki lasu, przy pozostałych się denerwuje od razu i muszę przełączyć :)

Do góry