reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

To ja chyba mam jakieś dziwne dziecko, im bardziej skomplikowana zabawka, tym bardziej mu się podoba. Pieluszką się nie pobawi, proste grzechotki też odpadają, a gryzaki ma całkowicie poniżej pleców, chociaż ryczy, bo zęby idą, ale na gryzaki nawet nie spojrzy (ewentualnie pięknie nimi rzuca - coraz dalej) :)

Hehe, no mnie zdziwił fakt, że Krzyś się bawi już szczeniaczkiem uczniaczkiem:-)

Co do kubków ze słomką to jest oczywiste, że to starsze dzieciaczki z tego piją, bo młodsze to nie potrafią ciągnąć.

DorissŁ ja chyba kupię 2 takie kocyki żeby miał jeszcze u mojej mamy po czym spać, bo nie chce mi się wozić do niej coraz więcej rzeczy.

reklama
kupiła dla Majeczki kocyk który któraś z was polecała. Na prawde fajny, czasem są takie dni, że na flanelke za zimno a na kocyk ktory mam z mikrofibry za ciepło. Ten jest milusi. Tylko takie wielkie te kocyki sa, a ja bym chciała miec taki na wielkosc do wózka. Ale i tak polecam'
*BOBAS* KOCYK 100% BAWEŁNIANY ŻAKARD - LUX KOC (1664618622) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiłam dziś ten z Mothercare Cotton Cellular Blanket : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop za całe 2zł w lumpeksie :D

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Ja sie akurat z tym nie zgadzam, to chyba zalezy od dziecka, czytalam bardzo duzo pozytywnych opinii o tym krzeselku dlatego sie zastanawiam :)

My mamy jedenk kocyk z mothercare a drugi z mamas &papas, uzywamy czesciej ten z mamas &papas bo jest przyjemniejszy w dotyku, a co do wielkosci to wydaje mi sie , ze nie sa wcale takie duze. Moze te maja inne wymiary

Ostatnia edycja:
vikiigus dostałam już ten kubek niekapek z tommetippee i powiem Ci że jest rewelacyjny. To pełnowartościowy produkt bez rzadnych wad. Po prostu jest w takiej zgrzanej folii ( ja kiedyś dostałam w takim czymś darmową butelkę tommee tippee na targach) a nie w oryginalnym pudelku.
Już się nie mogłam doczekać i podałam małemu wode w tym kubeczku - na poczatku nie umiał pić ale szybko załapał i teraz butelki nie chce. Wystarczyło pół godzinki i chyba zamowie jeszcze jeden - a butelki w odstawke :)

vikiigus dostałam już ten kubek niekapek z tommetippee i powiem Ci że jest rewelacyjny. To pełnowartościowy produkt bez rzadnych wad. Po prostu jest w takiej zgrzanej folii ( ja kiedyś dostałam w takim czymś darmową butelkę tommee tippee na targach) a nie w oryginalnym pudelku.
Już się nie mogłam doczekać i podałam małemu wode w tym kubeczku - na poczatku nie umiał pić ale szybko załapał i teraz butelki nie chce. Wystarczyło pół godzinki i chyba zamowie jeszcze jeden - a butelki w odstawke :)

czyli tworzywo jednak identyczne jak zwykle butelki ze smoczkiem?

dz sylvanas :)- zaraz kupuję:) - bo tez się martwiłam ,że to może z tego miekkiego plastiku ;) - może to jakieś gratisy- ktos ma dostęp i teraz idą jak burza niekoniecznie gratisowo:)))

a wtemacie zabawek- hehhe- to nie chodzi o to , że są dzieci , które w ogóle nie są zainteresowane "super wypasem " - są , są - jak najbardziej - może nawet wszystkie bez wyjątku - ale zazwyczaj w dwóch sytuacjach
- na poczatku po otrzymaniu- i tu zapewne zależy od dziecka jak długo trwa okres fascynacji - pewnie znajdą sie wyjatki dłużej zafascynowane nowym sprzętem niz ich rodzice, ale zazwyczaj ten okres trwa odwrotnie proporcjonalnie
- i druga sytuacja - w momencie zagrożenia- czyli przychodzą koledzy... oj, jak wtedy ożywa zafascynowanie:))))

Ostatnia edycja:
reklama
tak. nawet można ten ustnik przykręcić normalnie do butelek tommee tippee. :)

to w takim razie warto kupic. ten z aventu ma jeszcze jedna wade: krotsza szyjke wiec zeby nie przeciekal to trzeba zakladac dodatkowo specjalny pierscien czyli wiecej mycia, skladania itd. jesli ktos korzysta z butelek aventu to bardzo latwo mozna z nich zrobic niekapek (ktory jednak jak to avent troche kapie) dokupujac specjalne ustniki ktore po prostu zaklada sie zamiast smoczka i raczki do trzymania:

NIECIEKNaCY%20MAGICZNY%20USTNIK%20AVENT%203M%20zdjecie%204%20ustnikow.jpeg

Do góry