reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
:tak::-)
bardzo fajne ogladalam je na allegro,spodobaly mi sie bo jak dzidzia juz siedzi to mozna ja w wannie myc wlasnie w takim krzeselku,frajda musi byc fajna duzo wody zabwek i jeszcze w fajnej pozycji==)))

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Doris - fajny ten kocyk - ale mówisz, że za duzy do wózka?

a w temacie niekapków- ja czaje się na TT - na alegro jest wysyp jakis tanich, np
http://allegro.pl/tommee-tippee-niekapek-miekki-ustnik-6m-260ml-i1658816384.html
, że niby ze zbiorczych opakowań - znajoma kupila - niby to samo co te droższe, bo porównywała z inną znajomą - a Wy coś słyszałyście w tym temacie?

Ostatnia edycja:
vikiigus ja właśnie zamówiłam go ( z tych tańszych) jakies 2 dni temu wiec mysle ze po weekendzie dojdzie. napisze wtedy co i jak. nawet od tego samego kolesia

JA osobiście uważam za zbędne kupowanie takich różnych gadżetów dla juz większych dzieicaczków- bo w późniejszym wieku dzieci to co lubią najabrdziej to nasladować dorosłych i często te wszystkie fajne rzeczy , które nam sie tak podobają i wydają sie bardzo praktyczne okazują się totalnym zbytkiem, a w rezultacie stratą pieniędzy - myślicie , że wasz rozbrykany siedzący juz maluch będzie chciał się ograniaczać do takiego siedzonka w wannie ? - a znając zycie - na codzień wszędzie bedzie siadał tylko nie na zakupionym przez nas wypasionym krześle- i zauważyłam jeszcze jedną zależność- czym bardziej sprzęt wypasiony tym bardziej zbędny :)
ps. to samo dotyczy zabawek ;)

Zgadzam się w 100%.

A co do niekapków to ponoć lepiej żebu dziecko szybciej piło z kubeczka a takie sprzęty są dobre na wyjazdy czy wyjścia. No i jeszcze można uczyć przez słomkę - dzieci to lubią.

DorissŁ kocyk fajny też miałam go kupić i chyba jeszcze zakupię, bo przede wszystkim jest bawełniany czyli przepuszcza powietrze a nie jak te polarowe czy z mikrofibry.

Ostatnia edycja:
Na jedną warstwę do wózka nie wejdzie, trzeba go zlożyc na pól. Albo poprostu bedzie wystawał.
Wczoraj Maja pod nim spała w nocy, zamiast spiworka i rano sie obudziła cała przykryta i dopiero o 7.30 - hehe pomyślałam, że jej miło pod nim było. Naprawde jest milusi.
vikigus masz racje co do zabawek. Kupiłam ostatnio Mai pierwszą kierownice i ma ją, że tak brzyszko napisze w tyłku. Najlepsza zabawa jest jak jej ruszam pieluchą nad buzią a najlepiej jeszcze kiedy próbuje trafić w usta wtedy zaczyna ją zssac. Jest najwiecej smiechu wtedy.

Takie kubeczki ze słomkami też są http://allegro.pl/kubek-z-chowana-slomka-babyono-209-6-i1674827537.html

Ostatnia edycja:
To ja chyba mam jakieś dziwne dziecko, im bardziej skomplikowana zabawka, tym bardziej mu się podoba. Pieluszką się nie pobawi, proste grzechotki też odpadają, a gryzaki ma całkowicie poniżej pleców, chociaż ryczy, bo zęby idą, ale na gryzaki nawet nie spojrzy (ewentualnie pięknie nimi rzuca - coraz dalej) :)

DarissŁ między innymi taki kubeczke ze słomka miałam dla Ali i ona zaczela z niego pic dgy miala ok roku wczesniej nie umiala ciągnąc przez tą slonkę wiec wydaje mi sie, ze te ze słomkami to dla takich już większych Maluchów a te takie niekapki dla mniejszych... ja polecam z aventu, ale z miekkim dziubkiem (bo sa tez takie z twardym) ale z twardym ala w ogóle nie chciala a z miękkim to piła KUBEK NIEKAPEK AVENT 200 ml nowe wzory 0%BPA (1673198515) - Aukcje internetowe Allegro

a zabawki... ja dla Ali kupiłam tego mase i ona i tak nie specjalnie sie tym wszystkim bawiła... wiec zostało dla Mai... ale czasem najlepsza zabawka, nie zadowoli malucha a metka od kocyka okaże sie wspaniałym wynalazkiem hehehe... pisze z doswiadczenia ;)

reklama
a w temacie niekapków- ja czaje się na TT - na alegro jest wysyp jakis tanich, np
TOMMEE TIPPEE __NIEKAPEK miękki ustnik 6m+__260ml (1658816384) - Aukcje internetowe Allegro
, że niby ze zbiorczych opakowań - znajoma kupila - niby to samo co te droższe, bo porównywała z inną znajomą - a Wy coś słyszałyście w tym temacie?

nie mialam tego w rekach ale z foty wyglada na cos w stylu kubka treningowego aventu ktory tez jest bajecznie tani i ma ustnik jak niekapek ale niestety butelka jest wykonana z innego tworzywa, nie wiem jak je okreslic ale jest mniej trwalsze niz to z ktorego sa normalne butelki, to taki tandetny miekki plastik. my czesto zabieralismy na spacery wrzatek w termoopakowaniu zeby po kilku godzinach woda byla akurat do zrobienia mleka i niestety ten treningowy sie odksztalcil od goracej wody.
samego sprzedawce czyli boboland baaardzo polecam, kilka razy kupowalismy od nich na allegro i korzystalismy tez ze sklepu stacjonarnego.
a kubeczki ze slomka rzeczywiscie dobre sa dopiero dla roczniakow i tu znowu polecam tommee tippee.
i kocyki firmy bobas tez polecam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry