reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
jeżynka śliczne ubranka, widzę, że też masz obowiązkowe I love dad :-D

figa777 ja kupowałam uniwersalne, ale intuicyjnie bardziej męskie kolorki hihi a neutralne kolory często wybieram, bo mój M juz planuje drugie dzieciatko aby była jeszcze dziewczynka :-)
poza tym ja wolę ręczniki, śpiworki itd w bieli, beżu
ale Ciebie rozumiem, masz podwójna zagadkę :-D

byłam wczoraj w IKEI po świece i zaszłam na dział dla dzieci, mozna tam ciekawe rzeczy znaleźć czego nie wiedziałam, kupiłam ręcznik, nie mogłam się oprzeć ;-)

IKEA | Tekstylia dla dzieci | Ręczniki i myjki | FABLER KANIN | Ręcznik z kapturem

podobaja mi się mebelki do pokoju dla dziecka, białe, ale bardziej dla dziewczynki

IKEA | Seria do pokoju dla dzieci HENSVIK

a i taka jedna pościel do łózeczka w błekicie, albo rózu, świetny materiał - satyna, mieni się, wyglada naprawdę ładnie, muszę koniecznie po nia pojechać :-D
pokazę Wam linka, ale nie widać na zdjęciu efektu

IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | FABLER HJÄRTA | Komplet pościeli dziec

A ja byłam wczoraj z moim kochanym mężem Markiem w sklepie pooglądać wózki. Stał na salonie wózek bliźniaczy firmy ABC DESIGN ZOOM SPACEROWY w ustawieniu jeden za drugim:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ZOOM spacerowy + 2 gondole 2010
Nie chcieliśmy takiego z różnych względów. Jednak można było sobie nim wczoraj pojeździć, zobaczyć czy jest zwrotny, skrętny, jak się go składa ( ile czasu to zajmuje i czy jest skomplikowane )i ile miejsca po złożeniu zajmuje. Jest bardzo skrętny i zwrotny, szybko i łatwo się go składa, stelaż po złożeniu zajmuje mało miejsca a materiały z którego jest wykonany trwałe- w porównaniu do innych wózków.
Mają nam jednak ściągnąć dla porównania wózek X-LANDER TWIN:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander X-TWIN dla noworodków

czyli z siedzonkami obok siebie - ten też nam sie podoba.
W wózkach bliźniaczych nie ma takiego wyboru jak w jedyneczkach, dlatego podjęta decyzja musi uwzględniać mnóstwo czynników takich jak np jego zwrotność, skrętność, wagę z całym wyposażeniem, ile zajmuje stelaż, jak sie go składa, po jakich drogach będzie sie nim jeździło, czy wjedziemy nim do różnego rodzaju pomieszczeń, jak głębokie i szerokie są czy to gondolki czy już same siedzonka by dzieciaczki miały swobodę. Normalnie głowa mi czasami pęka, bo co rusz się okazuje, że nie braliśmy czegos pod uwagę i następuje zmiana planów:rofl2::happy2::no::-D

figa mi się bardziej podoba ten pierwszy, wydaje się lepiej wykonany i kolorystyka jest bardziej przemyślana, ładny jest szczególnie ten bezowo - czarny ;-)
w tym x-landerze nie za bardzo dobre jest ułozenie dzieci w gondoli pod katem, ale tez cena nizsza

ja osobiście gdybym miała bliźniaki, kupiłabym ten wózek:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DOMINO TWIN Extra Combi głęboko-spacerowy

widziałam go na zywo i bije na głowę wszystkie x-landery itp. poza tym jedna z lepszych firm, wszystko po najdrobniejsze szczególy perfekcyjnie wykonane, przemyślane, dzieci siedza do siebie buźkami no i ogólnie wizualnie mi się podoba

pamiętaj tez, ze potem mozesz wózek sprzedać na allegro i sporo wydatku Ci się zwróci, więc dobrze kupić wózek, który jest pozadany na allegro :-)

ja kupię na pewno inglessinę albo silver cross, bo uzywane, zadbane ida za nawet więcej niz połowę ceny

Ostatnia edycja:
figa mi się bardziej podoba ten pierwszy, wydaje się lepiej wykonany i kolorystyka jest bardziej przemyślana, ładny jest szczególnie ten bezowo - czarny ;-)
w tym x-landerze nie za bardzo dobre jest ułozenie dzieci w gondoli pod katem, ale tez cena nizsza

ja osobiście gdybym miała bliźniaki, kupiłabym ten wózek:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DOMINO TWIN Extra Combi głęboko-spacerowy

widziałam go na zywo i bije na głowę wszystkie x-landery itp. poza tym jedna z lepszych firm, wszystko po najdrobniejsze szczególy perfekcyjnie wykonane, przemyślane, dzieci siedza do siebie buźkami no i ogólnie wizualnie mi się podoba

pamiętaj tez, ze potem mozesz wózek sprzedać na allegro i sporo wydatku Ci się zwróci, więc dobrze kupić wózek, który jest pozadany na allegro :-)

ja kupię na pewno inglessinę albo silver cross, bo uzywane, zadbane ida za nawet więcej niz połowę ceny

No super wózeczek:-) chciałabym go jednak zobaczyć, pojeździć nim - po prostu go sprawdzić.
Dziękuję za ofertę:happy2:

A ja byłam wczoraj z moim kochanym mężem Markiem w sklepie pooglądać wózki. Stał na salonie wózek bliźniaczy firmy ABC DESIGN ZOOM SPACEROWY w ustawieniu jeden za drugim:
Nie chcieliśmy takiego z różnych względów. Jednak można było sobie nim wczoraj pojeździć, zobaczyć czy jest zwrotny, skrętny, jak się go składa ( ile czasu to zajmuje i czy jest skomplikowane )i ile miejsca po złożeniu zajmuje. Jest bardzo skrętny i zwrotny, szybko i łatwo się go składa, stelaż po złożeniu zajmuje mało miejsca a materiały z którego jest wykonany trwałe- w porównaniu do innych wózków.

W wózkach bliźniaczych nie ma takiego wyboru jak w jedyneczkach, dlatego podjęta decyzja musi uwzględniać mnóstwo czynników takich jak np jego zwrotność, skrętność, wagę z całym wyposażeniem, ile zajmuje stelaż, jak sie go składa, po jakich drogach będzie sie nim jeździło, czy wjedziemy nim do różnego rodzaju pomieszczeń, jak głębokie i szerokie są czy to gondolki czy już same siedzonka by dzieciaczki miały swobodę. Normalnie głowa mi czasami pęka, bo co rusz się okazuje, że nie braliśmy czegos pod uwagę i następuje zmiana planów:rofl2::happy2::no::-D

nie mam bliźniąt ;) ale musisz jeszcze wziąć pod uwagę, że np do windy musicie się zmieścić nie wiem gdzie mieszkacie, ale może jeśli Wy nie macie windy to ktoś z bliskiej rodziny ;)

dziewczyny przepraszam, że się Wam wtryniam w wątek wózkowy, ale dla tych które szukają fajnych okazji, to u Józka ( sieć sklepów JYSK ) są przeceny, można kupić kocyki polarowe po 10zł, tanią pościel też widziałam i zasłony/ firany za grosze :)

Fajny ten wózeczek ABC Design, Domino Twin też niezły, ja osobiscie jestem zwolenniczką wózków jedno za drugim, bo te koło siebie to maja ciasne siedzonka i dwulatki to już się nie mieszczą. No i z takim szerokim to choćby w sklepie przy kasie trudno przejechać. Jedyny plus, to, ze na obie dzidzie można sobie popatrzeć.

reklama

Dla mnie na razie liderem jest ten X-Lander, choć mimo zjeżdżenia połowy Warszawy nigdzie go jeszcze nie trafiłam. W jednym ze sklepów trochę mnie zaniepokoili twierdząc, że ma on 79,5 cm szerokości (podobno tak jest w katalogu) ale wszędzie w necie jest mowa o 76-78 cm. Jego niewątpliwą zaletą są dwa odrębne siedziska w spacerówce. Gdzieś czytałam opinię jednej z matek, że gdy miała wózek z jednym dużym siedziskiem dla dwójki maluchów to ciągle były między nimi wojny. Zakończyły się one w momencie zakupu tego wózka bo dzieci sobie nie dokuczały.

Do góry