reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
heheh - temat rzeka:)

lepiej zapytaj - co kto ma i jak mu sie sprawuje;)

ja mam girasola- bardzo fajny bo mięciutki i delikatny - dobre są podobno nati -ale np znajoma kupiła ostatnio na allegro jakąs promocjyjną i babeczka z kluba kangura stwierdziła , że dziwna jakaś - bo podobno sa rózne rodzaje ,a le ja się juz tak dokładnie nie znam - a w temacie nosideł, to wiem ze ważne by było szerokie w kroczku i chyba najlepsze to są mei-tai:) - a w temacie chust - polecam Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum - Strona główna - chyba tam najlepiej ci doradzą i możesz nawet coś fajnego odkupić- i na pewno sprawdzonego;)

co do tych promocyjnych z allegro to jest w aukcji zaznaczone że coś z nimi jest nie tak - np krzywe przeszycie albo że troszke krótsze albo lekko zaciągnięta albo nie ma skośnytch końców tylko proste - a te ostatnie właśnie są najgorsze bo ciężko wiązać - źle się naciąga.

co do szybkości motania to baardzo szybko idzie :) mi to już zajmuje ok 2 minut. A jak sie Kajtek denerwuje to jak już mu przełoże pod nóżkami chuste to zaczynam szybko maszerować wokuł kanapy i on sie uspokaja i zazwyczaj nie zdąże do końca zawiązać a on już śpi ;p później jest wielkie przebudzenie i oglądanie świata :)

my się nie smoczkujemy, bo nie lubimy, juz nawet zapomniałam że jest takie cuś :)))
co do chust, to też mam ten dylemat, że sobie z motaniem nie poradzę albo mała będzie protestować, bo ona najlepiej się czuje na wolnej przestrzeni, nawet na rękach czasem jej niewygodnie, a ja ją biorę bo MUSZĘ się do niej poprzytulać hehehe

Co do smoczka to Nina toleruje tylko Avent, ale używamy go dopiero od 3 tygodni, wcześniej nie chciała... Na razie używamy jeszcze najmniejszego rozmiaru ale kupiłam już większe też.

Co do chust to też się waham, mam fajne nosidełko ale mała jakoś za nim nie przepada, chyba chciałabym spróbować chusty ale jak mała też nie będzie lubić to stracę sporo kasy...No i boję się motania, że to skomplikowane.

Czesc Dziewczyny, chcialam sie zapytac na tym watku czy ktores bylyby zainteresowane kupnem ubranek dzieciecych od urodzenia do roku i wiecej, dziewczecych i chlopiecych. Wszystkie ubranka w super stanie z Irlandii wiele firmoych, wszystko co potrzeba dla dziecka ok. 2000 szt. Caly lipiec bede w Polsce i chcialabym wiedziec czy bedzie zainteresowanie??? Ciuszki cudowne, piekne, buty,body, spioch i konkretne rzeczy spodnie,sukienki,bluzeczki,bluzy kurtki itp. na lato i zieme. Mozna przyjechac i wybrac co sie chce. Duzo nowych rzeczy 70% taniej od orginalnej ceny Mieszkam kolo Krakowa 15min. Prosze o pw jezeli ktos jest zainteresowany. Pozdrawiam Iwona

Ola jeśli już idziemy na spacer lub jedziemy samochodem to smoczek Aventa ten ze szpitala cmoka, w domu w ogóle nie używamy.
Co do chust, niestety nie używam, pewnie bym korzystała z tego wynalazku bo była u nas w SR dziewczyna i prezentowała zalety takiej chusty - ale cena ok. 200zł (bo tańsze nie są dobre) trochę mnie przeraża bo mam ważniejsze wydatki w chwili obecnej. Natomiast na nosidełka bym uważała ponieważ dziecko musi już dobrze siedzieć żeby nie zrobić mu krzywdy.

Dziewczyny, rozpoczęłam poszukiwania spacerówki/parasolki (jaka jest różnica?). Potrzebuję czegoś przede wszystkim lekkiego, co w razie W można wtaszczyć na 6te piętro. I żeby była dobra też na zimę. Jeśli ktoś może coś polecić, to chętnie skorzystam z rad.

rachell ja bym stawiała na jakiegoś maclarena, podobno świetnie radzą sobie w zime, są lekkie i składają się do małych rozmiarów.

ja chciałam kupić quinny zapp'a ale jeszcze nie zdecydowałam bo tym co mnie do niego zniechęca jest to że oparcia się nie da regulować :/ i chyba zdecyduje sie właśnie na maclarena

reklama
my już jesteśmy wyposażeni w spacerówkę ale odkupiliśmy od znajomego parasolkę aby mieć typowo wózek na zakupy i wyjazdy gdzieś do rodzinki .jako parasolke mamy espiro jet . Nic szczególnego ale ma służyć tylko na krótkie i szybkie wyjazdy

Do góry