reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

A ja mam matę z Tiny Love - Kick & Play. Mata jest z pałąkami i Krzyś na razie interesuje się tym co na nich wisi, najbardziej lubi dzwoneczki (ma jeszcze dowieszone dodatkowe). Ostatnio zaczął bawić się tym panelem grającym, bo odkrył, że jak w niego uderza to panel wydaje dźwięki. Tymi szeleszczącymi, piszczącymi itp. elementami ukrytymi w samej macie jeszcze się ani razu nie zainteresował.

A jeśli chodzi o wózek to mam Implast Bolder Ecoline. Na razie, co oczywiste, korzystam tylko z gondoli, ale jak dotąd jestem zadowolona.

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy mate wesola farme, jak malej przewiesilam zabawki na gumkach recepturkach blizej srodka, to macha w nie i cieszy sie, ale woli hustawke, na macie polezy jak ma dobry humorek, poza tym mamy krzeslelko z palakiem, trzymam go w kuchni i jak jem sniadanko, albo robie obiad to mala mi towarzyszy, tylko blendera nie moge wlaczac bo sie mala tak przestraszyla ze straszny krzyk byl :/
Wozej navington - moja milosc i nic sie nie zmienilo! Jest zwrotny, leciutki. Szkoda tylko ze coraz popularniejszy na moim osiedlu jezdza juz 3 :) nawet w niedziele w kosciele stalismy obok jednego ;)

My mamy matę po siostrzeńcu męża- taka okrągła z 2 pałąkami na skos przyczepionymi. Za wiele rzeczy na niej nie ma, szeleszczące i grzechoczące nóżki i taki grający bączek. Dokupiłam ostatnio do niej trochę zabawek. Mała lubi na niej leżeć, czasami się w coś zapatrzy, zasłucha w muzyczkę itp.

ja tez mam mate tiny love - tylko wesolą łączkę - jest z pałąkiem - viki uwielbia sie na niej bawic, a dzieki temu ze zabawki sa rozmieszczone rowniez na bokach - angazuje sie cała ;) oczywiscie zabawek jest wiecej niz w zestawie - najbardziej lubi uderzac w takiego smiechotka, ktory po prostu reaguje na ruch zabawnym smiechem - nie bylo w zestawie;(

mimo malej ilosci zawieszek (3) - polecam - mata oprócz wspomnianych zawieszek - wazne- bo na dlugich "sznurkach" ma mnóstwo niespodzianek w samej macie - szeleszczące zwierzaki, piszczącą gałązkę , gruchającego motylka - którego czasem udaje się viki złapać;) - i odstające drezwka i kwiatki:) bardzo kolorowa i bardzo estetycznie wykonana :) mysle ze tymi w macie konkretnie zacznie sie zajmowac juz za chwilkę;)

oprócz tej maty - od świat ma rozkładane piankowe puzzle - rewelacja dla cwiczenia pelzania a w przyszłości raczkowania

a oprócz tego -tak jak ligotka wkładam ja w hustawkę z zamontowana póleczką z doczepionymi zabawkami - najbardziej podoba jej sie przegladanie mieciutkiej ksiaznieczki - robi to tak zabawnie niezdarnie - a mysle ze wszelkie formy aktywnosci wspomagajace rozwoj umiejetnosci psychoruchowych naszych dzieci sa wskazane - a czasem jest to zwyczajna zabawa z pielucha , kopanie kocyka albo chwytanie palców mamy;)

Ostatnia edycja:
Tab, dzięki za informację.

My mamy matę taką zwykłą z Baby mix. Coś tam szeleści, coś piszczy, jest lusterko i kilka zawieszek. Do tego taki stoliczek grający. W połączeniu super sprawa. Mała matę lubi, choć na razie się jedynie rozgląda.

Tab, dzięki za informację.

My mamy matę taką zwykłą z Baby mix. Coś tam szeleści, coś piszczy, jest lusterko i kilka zawieszek. Do tego taki stoliczek grający. W połączeniu super sprawa. Mała matę lubi, choć na razie się jedynie rozgląda.

Też mam matę z baby mix. Kuba lubi leżeć na niej, ja jeszcze dowiesiłam węża z zawieszkami. Też na razie się rozgląda a jak traci to przypadkowo nie świadomie

Hej.
Moje dziecko uwielbia smoczek :) Zmieniam go oczywiście co miesiąc bo wiadomo - higiena :) tym razem zamawiałam już te smoczki z przedziału wiekowego 3-6 bo akurat mały dostaje nowego smoczka zawsze dzień po "miesięcznicy" ;p Ja używam smoczków Tommee Tippee Pure on jest ortodontyczny i dziecko żeby go moc trzymać w buźce musi cały czas ssać bo inaczej wypada ;p a Wy jakim firmom i modelom zaufałyście?

reklama
Hej.
Moje dziecko uwielbia smoczek :) Zmieniam go oczywiście co miesiąc bo wiadomo - higiena :) tym razem zamawiałam już te smoczki z przedziału wiekowego 3-6 bo akurat mały dostaje nowego smoczka zawsze dzień po "miesięcznicy" ;p Ja używam smoczków Tommee Tippee Pure on jest ortodontyczny i dziecko żeby go moc trzymać w buźce musi cały czas ssać bo inaczej wypada ;p a Wy jakim firmom i modelom zaufałyście?

moja viki toleruje tylko aventa- zaczelo sie od tej próbki ze szpitala - bo miałam te tommee i tylko nimi pluła - dopiero po dobrym miesiacu -jak zaczela dlonie ssac - przypomnialam sobie o tym gratisie i okazalo sie ze jest ok - tez juz wymienialismy - ale ja caly czas uzywam z I przedziału:)

Do góry