reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

dziewczyny wiem że już sporo rozmawiałyście na temat chust i nosidełek ALE mam prośbę . Jakiej firmy są najlepsze nosidełka i chusty . I co leprze . Dziękuje i przepraszam za powrót do tematu .

reklama
dziewczyny wiem że już sporo rozmawiałyście na temat chust i nosidełek ALE mam prośbę . Jakiej firmy są najlepsze nosidełka i chusty . I co leprze . Dziękuje i przepraszam za powrót do tematu .

heheh - temat rzeka:)

lepiej zapytaj - co kto ma i jak mu sie sprawuje;)

ja mam girasola- bardzo fajny bo mięciutki i delikatny - dobre są podobno nati -ale np znajoma kupiła ostatnio na allegro jakąs promocjyjną i babeczka z kluba kangura stwierdziła , że dziwna jakaś - bo podobno sa rózne rodzaje ,a le ja się juz tak dokładnie nie znam - a w temacie nosideł, to wiem ze ważne by było szerokie w kroczku i chyba najlepsze to są mei-tai:) - a w temacie chust - polecam Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum - Strona główna - chyba tam najlepiej ci doradzą i możesz nawet coś fajnego odkupić- i na pewno sprawdzonego;)

Ja mam smoczek nuka ;)
Odnosnie chust i nosidelek to ciagle mam problem,nosidelka slyszalam ze dopiero od polroczku, a chusta hmm jakos wydaje mi sie to cale wiazanie dosyc skomplikowane no i nie wiem czy inewstowac tyle pieniedzy w cos w czym moje dziecko niekoniecznie bedzie chcialo chodzic, poza tym nie wiem czy ten "klocuszek" nie wykonczy mnie bo lekka nie jest :(

Mieliśmy smoczek z TT, Nuka, teraz Lovi. Nasze dziecko lubiło każdy jeden.

Co do chust: tez ciągle się waham. Boję się, że zanim się zamotam, to Mała wścieku dostanie, bo to mały nerwus jest i niezadowolenie manifestuje bardzo szybko i bardzo głośno. Z drugiej strony uwielbia być noszona. Dylemat.

Ligotka, coś mi się wydaje, że w końcu nie kupię, bo zanim podejmę decyzję, to wrócę do pracy, a wtedy, to nie będzie czasu na motanie :-( Wózek i jazda. A że ten czas tak szybko leci, to coraz bardziej prawdopodobne, że właśnie tak będzie.

i ja tez nie... jedyne co mnie motywowalo do myslenia nad zakupem to planowany wyjazd w gory, ale maz zmienia prace wiec z wyjazdu nici :( a swoja droga pytanie czy to potrzebne mi bo na spacerki i tak wole gondolke - bo mala spi wiec najwygodniej chyba w niej, a jak zacznie sie rozgladac to moge ja lekko podniesc (mam taka opcje w wozku) w sumie wygodniej byloby latac mi po lumpkach (bo wszystkie ze schodami) tylko znow czy ona bedzie miec cierpliwosc zeby mama lazila po sklepach... no i sobie tak codziennie mysle ;)

i ja tez nie... jedyne co mnie motywowalo do myslenia nad zakupem to planowany wyjazd w gory, ale maz zmienia prace wiec z wyjazdu nici :( a swoja droga pytanie czy to potrzebne mi bo na spacerki i tak wole gondolke - bo mala spi wiec najwygodniej chyba w niej, a jak zacznie sie rozgladac to moge ja lekko podniesc (mam taka opcje w wozku) w sumie wygodniej byloby latac mi po lumpkach (bo wszystkie ze schodami) tylko znow czy ona bedzie miec cierpliwosc zeby mama lazila po sklepach... no i sobie tak codziennie mysle ;)

ja mam właśnie problem z tymi lumpkami , wszędzie schody i ostatnio ciągle pepko lub reserved kids :/

Co do smoczków to mamy ich mnostwo. Ale najbardziej podoba mu sie AVENTA, ktory dostalismy w szpitalu :) Chyba jakis sentyment do niego ma... :)

Co do chust, nosidelek... Chyba zdecyduje sie na nosidelko, bo tak jak u Rachell zanim sie zamotam to Stas rozhisteryzuje sie na dobre. Tylko co do nosidel nie mam pojecia na jakie sie zdecydowac...

reklama
zauwazylam ze jak ktos nie mota to ma wyobrazernie, ze to dlugo trwa- a w sumie nawet poczatkujacym jak ja wychodzi to w "chwila-moment";) ...poza tym ligotko - dobrze zamotane dziecko "mniej wazy" niz takie noszone na rękach - oj, zdecydowanie inaczej odczuwa się wagę i to własnie lubie w chuście;) - no i to ze schody nie stanowia problemu zadnego - a nosidło - to faktycznie dopiero od etapu samodzielnego trzymania główki w pionie ;)

Do góry