reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja swój wózek kupiłam w sklepie bo po pierwsze w razie reklamacji wolę jechać do sklepu niz wysyłac do Częstochowy do producenta a przy okazji było taniej i jak sie okazało w sklepie dostaliśmy jeszcze rabat więc wózek nas wyszedł taniej o 60 zł niż producent wystawia na allegro. Ale gdyby to była kwestia 400 a nawet 100 zł to bym kupowała przez allegro.
Kombinezon własnie udało mi się wczoraj wylicytować taki: CIEPŁY I PRAKTYCZNY KOMBINEZON 62cm (1385093286) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieję, że będzie fajny bo zdjęcie to nie na żywo. Jak widać dałam za niego śmieszne pieniądze a pewnie się przyda kilka razy. Na wiosne już kupię coś fajniejszego.

reklama
a macie podgrzewacze do butelek? jakich firm? czy raczej nie będzie kupować ?

Ja kupiłam podgrzewacz z Aventa zobaczymy czy sie sprawdzi. W sumie wszystkie rzeczy mam z tej firmy w (butelki, smoczki,laktator i podgrzewacz) , ale z tego co slyszałam to nie wszystkie kobiety sobie chwala tego producenta. Sprawdzimy w lutym :)

Ostatnia edycja:
Kombinezony to wczoraj widziałam fajne w H&M- i to z przeceny. Co prawda nie są chyba jakoś specjalnie grube, znaczy nie ortalionowe tylko takie pluszowe ale myślę, że wystarczy (np. na przejście do samochodu itp). Sama chyba taki kupię, bo co prawda mam gruby kombinezon po siostrzeńcu M ale mam wrażenie, że on jest strasznie duży (niby rozmiar 62) i moja mała się w nim utopi... A cena fajna- 40 zł więc chyba można sobie pozwolić.

Podgrzewacza i sterylizatora do butelek jeszcze nie mam, poczekam aż zobaczę jak wyjdzie karmienie. tak samo z laktatorem- jak się okaże, że jest potrzebny to wyślę M do sklepu lub np. teściową.

ja laktator kupiłam z tommee tippee, w promocji był, wcześniej zrobiłam wywiad czy taka nowinka jest faktycznie potrzebna i 90 % znajomych musiało po prostu uzywać, niekiedy już w szpitalu więc kupiłam,

co do podgrzewaczy to znajomi polecali aventa bo wszystko z tego mają, ja jak bedzie trzeba kupie jakiś tańszy z allegro albo w sklepie takie są po 30 zł

DSCN0468[1].jpg

oo takie łózio wczoraj kupiliśmy :) 189zł, a dziś brat mi odbierze zamówiony materac- 50 zł, i już wszystko jest oprócz kosmetyków i innych drobiazgów, no i jeszcze wózek, ale to jak się urodzi dzidzia :)

Ja już chyba mam wszystko :) Tzn. właśnie poza laktatorem, ale to kupię jeszcze w tym, ewentualnie przyszłym miesiącu :) szczególnie, że na pewno będzie potrzebny bo trzeba będzie iść na zajęcia w weekendy i M. nie będzie co chwilę jeździł przez całą Warszawę na karmienie ;) Poza tym ostatnio zrobiłam duże zakupy na allegro i czekam na przesyłkę. A ode mnie z miasta po świętach zwieźliśmy łóżeczko, wózek, przewijak i całą resztę :) Jednym słowem pozostało czekać :) A to jeszcze tyle czasu... :) A i jeszcze babcia i prababcia wzięły się za szycie pościeli tzn. jakieś komplety mam bo dostałam, ale na początek chcę nowy i biały :) Żeby w łóżeczku było pięknie ;) Jeśli chodzi o butelki i smoczki to zdecydowałam się na TT i laktator też chcę z tej firmy, podobnie jak szczotkę i grzebień, cążki, nożyczki :) Pozostały do kupienia tylko drobne rzeczy do szpitala, żeby nie latać później po domu w poszukiwaniu szczoteczki do zębów :) Ech, pamiętam jak pisałyśmy, że jeszcze kilka miesięcy do porodu, a teraz... niektórym z nas zostały tygodnie :) Ciekawe, która rozpakuje się pierwsza!? :)

Cześć,
właśnie sobie uzmysłowiłam że nie mam sterylizatora no i podgrzewacza, ale ten pierwszy bardziej potrzebny, chyba?!
dobrze że Delfin ONA, podała ten link bo tam znalazłam 3w1, termometr, podgrzewacz i sterylizator za 120 zł, no 131 z przesyłka, kurczę tylko że ja powinnam dla bliźniaków mieć osobne podgrzewacze, bo sterylizator to jeden wystarczy, hmmm
laktator wygrałam na allegro za .... 9 zł, zobaczymy czy się przyda?:baffled:
pisałyście o kremach po porodzie a co myslicie o pasach poporodowych? ja będę po cc i słyszałam że to dobra sprawa taki pas

mi doradzali, że sterylizator zbędny, bo później jak dostanie nie wysterylizowane to sie pochoruje bo będzie nauczone do strerylnego, a my i nasi mężowie jakoś wychowaliśmy się bez takiej nowości i żyjemy :D

reklama
mi doradzali, że sterylizator zbędny, bo później jak dostanie nie wysterylizowane to sie pochoruje bo będzie nauczone do strerylnego, a my i nasi mężowie jakoś wychowaliśmy się bez takiej nowości i żyjemy :D

bardziej chodzi o to by wsterylizowac to co moze byc w wodzie a nie w domu

z pewnoscia bym juz ten temat ale wracam do laktatorow, jaki kupujecie? ja mialam kupic ameda baby ale sie wlasnie dowiedzialam ze ubezpieczenie pokrywa mi Medela In style, czy ma moze ktos?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry