reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Neta u nas pampersy w sklepie są tańsze ok 48.90 a tu jeszcze pewnie przesyłka a po drugie jeśli moge coś doradzić kup jedną paczkę bo moja córka pierwsza wykorzystała tylko 1 dużą pakę 3-6 kg - dokupić zawsze mozesz - a wyrzucić potem szkoda

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupuję jedną paczkę newbornów i jedną paczkę dużą w rozmiarze 2 tylko nie wiem jeszcze jakiej marki, muszę się zastanowić. Jak mi newbornów zabraknie zawsze można dokupić a 40 sztuk to z 4 dni będzie, zawsze mąż poleci kupić potem najwyżej. A tych następnych też nie robię zapasów, bo nie wiem jakie dziecko będzie.

Ja zamierzam kupić 1 opakowanie Pampers New Born,w którym jest ok 50 sztuk pieluch. Ztego co słyszę, raczej większość mam sobie je chwali niż narzeka. Więcej nie kupuję, bo na razie nie ma sensu, a dokupić to nie będzie problem. Jak mały je dobrze przyjmie to będziemy je kupować, a potem jak podrośnie wypróbuję ewentualnie jakieś tańsze pieluchy z Lidla czy Tesco. Chusteczki nawilżające kupiłam również Pampers, choć w domu mam zamiar myć pupę małego wodą i takimi dużymi, specjalnymi do tego celu płatkami kosmetycznymi;-)

Ja tez mam na razie małą paczkę pampersow, mysle ze na razie poczekamy jak sie mala urodzi to mezusiowi albo mojej mamie zlece dokupienie. A najtaniej widzialam pampersy 73 szt za 41 zl w rossmanie ;) Jak tak piszecie to chyba tez pomysle o wyprobowaniu haggisow ;)

czy każde pampersy mają wycięcie na pępuszek? słyszałam że są takie pieluchy, chodzi mi o te najmniejsze dla bobasów po urodzeniu jak pępuszek jeszcze nie jest zagojony...
i coś do tego tematu pępuszka, czym go będziecie przemywać? czy gaziki nasączone są dobre? kupiłam kilka sztuk takich gotowych ale nie wiem?! może lepiej przemywać czymś na patyczku higienicznym?

angel ja takie pieluszki widzialam u kolezanki i to pampersy byly ale te ktore ja mam nie maja :( wiec nie wiem gdzie takich szukac! , a propo pepuszka, ponoc najlepszy jednak patyczek ze spirytusem oczywiscie rozcienczonym!

Śliczne te wasze łózeczka, kurcze jak ja 4 lata temu szukałam łóżeczka w ciemnym kolorze, to graniczyło to z cudem, bo albo nic nie było, albo takie firmowe za 800zł. Udało się zdobyć, ale wcześniej jedno zakupione przez allegro oddawaliśmy, bo okazało się za jasne.
Polis a jakie ty masz łóżeczko? Takie fajne nietypowe szczebelki ma.

Dzięki za rady w sprawie pieluszek:) w takim razie ja się także wstrzymam z dalszymi zakupami pieluch, do marketu nie jest daleko więc mąż zawsze może podjechać.

reklama
ja na razie mam 1 paczkę newbornów i 2 paczki dwójek, myślę że na razie wystarczy
a co do przemywania pępuszka to ja tradycyjnie kupiłam spirytus salicylowy i gaziki do tego (babka w aptece powiedziała że patyczkami lepiej nie, ale nie mam pojęcia dlaczego)

Do góry