reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja jestem zdecydowana co do wozka, ale waham sie tylko miedzy Jumperem x, a Bolder Implast. A Wam ktory sie bardziej podoba? No i caly czas sie zastanawiam (o tym juz kiedys pisalam) czy kupic nowy-drozszy- i najwyzej pozniej sprzedac czy kupic uzywany-tanszy. Nadal sie zastanawiam.
Kupilam juz cala wyprawke, jak cos sloze pomoca o spostrzezeniami po zakupach.
Znacie moze butelki Dr. Brown's? Bardzo dobre opinie ma, sprzedawca mi polecil i kupilam. Ale moze ktoas z Was uzywala?

Ja mam Implast Bolder SD, ale jak się sprawuje będę mogła Ci powiedzieć dopiero jak zacznę go użytkować ;) Na razie sobie stoi w pokoju i ładnie wygląda, wszystkie ewentualne plusy i minusy wyjdą dopiero jak już zaczniemy go używać. Teraz to mogę sobie tylko gdybać o zaletach i wadach. Wybrałam wózek, który miał te elementy, na których mi zależało i podobał mi się wizualnie, i tyle.
Jeśli chodzi o butelki to ja zdecydowałam się na Avent. Głównie dlatego, że w ofercie tej firmy wszystko do siebie pasuje - np. z butelki mogę zrobić kubek-niekapek przykręcając do niej ustnik z kubka.

reklama
Ja już też mam sporo rzeczy:) z ubranek to chyba wszystko co trzeba, brakuje trochę kosmetyków do pielęgnacji (kremy, oliwki itp). To już chyba kupię na początku stycznia. No i ciągle mam problem z pościelą- dzisiaj zamierzam wybrać się z mężem do jednego sklepu gdzie może coś fajnego być,a le jeżeli tam nie kupię to będę zamawiać w sklepie internetowym.

Co do butelek to mam 2- dostałam od koleżanki, której córcia nawet nie zdążyła ich rozpakować:) jedna jest z firmy Nuby- koleżanka bardzo ją poleca, mówi że dalej używa tylko tych butelek bo bardzo pasują małej, a druga z Aventa.

w temacie pościeli - wczoraj byłam u znajomej , która z 3 miesiące temu urodziła- i w sumie stwierdziła , że i tak pościeli nie używa - ewentualnie kocyk albo śpiworek i teraz zastanawiam się czy kupować ... bo mam śpiworek i kocyk, i jeszcze ten otulacz, więc może faktycznie wystarczy tylko podusia :) (którą też mam:) - najwyżej jak juz będzie starsze to kupię większy zestaw , bo ja i tak na poczatek chce kołyskę, a tam posować będzie max zestaw 80x60...co myślicie?

Ja pościel kupię dopiero jak mała będzie troszkę starsza. Synek mi się bardzo zsuwał w łóżeczku więc się bardzo bałam, żeby się nie nakrył kołderką. Raz mu się prawie udało. Na początku mała będzie w samym beciku.

A propo poscieli to w sumie ja kupilam, ale tez mysle ze ona to bardziej estetycznie zeby ladnie w lozeczku wygladala, przez pierwsze dwa miesiace raczej bede uzytkowac rozek, kocyki. No wlasnie a propo kocyków, mozecie cos polecic? Viikiigus dostalas juz ten otulaczek, bardzo mi sie podoba i rozmyslam czy nie poprosic mamy o zakup na moje urodziny.
Dzis przywiozlam od mamy i cioci kilka ciuszkow, jutro porobie zdjecia i wkleje ;)

no ja też pościel zakupiłam już, ale na początek użyję tylko ochraniacza, żeby ładnie wyglądało łóżeczko :))
a dzidziusia zapakuję w rożek albo śpiworek, zobaczymy, w czym będzie lepiej

Viikiigus dostalas juz ten otulaczek, bardzo mi sie podoba i rozmyslam czy nie poprosic mamy o zakup na moje urodziny.

ja ten otulacz kupiłam w stacjonarnym sklepie- jest naprawdę uroczy - zdecydowałam, się na ten droższy - juz pisałam , że super gatunek materiału i na pewno wykorzystam i w domku jako właśnie rożek-otulacz, i do fotelika, a jak się ociepli i śpiowerek do wózka okaże się zbyt ciepły - równiez do wózka się przyda . Ten tańszy -za 65 zł- jakościowo porówanałabym do tych kocyków z mikrofibry

Ostatnia edycja:
ja tez mam posciel bardziej dla wygladu niż użytku. Ochraniacz będę uzywać a w posciel od kołderki włoże kocyk, tak jak pisała Etienne. Noworodki nie potrzebują poduszki. Na poczatek mam rożek a potem taki spiworek no i zawsze mogę przykryc kocykiem. Ja mam z mikrofibry
Śliczny Puszysty Kocyk mikrofibra 76x102 cm BOBAS (1345928124) - Aukcje internetowe Allegro żółty z Misiem. A mikrofibra na pewno jest ciepła i milusia, sama lubie pod takim leżeć :))

reklama
wklejam efekt dzisiejszej sesji ;) poza kilkoma bodziakami wszystko jest z ciucholandu, sukienki zawdzieczam mojej cioci, ktora przetrzymala je po kuzynce ;) nowe rzeczy zakupila babcia, jak przywiezie to znow zrobie zdjatka.

Załączniki

• P1010296.jpg
    P1010296.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 64
  • P1010302.jpg
    P1010302.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 54
  • P1010298.jpg
    P1010298.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 74
  • P1010304.jpg
    P1010304.jpg