reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

vikiigus kołyska jest poprostu śliczna też się zastanawiałam nad zakupem,jednak się rozmyśliłam bo łóżeczko tak czy tak muszę kupić,a kołyska to tylko na początek;-)

reklama
GosiuLew ja też mam łożeczko Safari ale w naszym przypadku w sklepie było taniej. Kupilismy bez szuflady bo w ikei dokupilismy pojemnik z przeznaczeniem na posciele, reczniczki i pod łożeczko a później sie ten pojemnik wykorzysta moze na inne, np zabawki.
Łożeczko planowalismy po siostrzenicy (ma 12lat) ale niestety po złożeniu okazało się, że jest nieźle wylezone wiec skusilismy sie na Safarii. Tatus nie mogł odpuścic tej żyrafki, nie mogę sie doczekac jak stanie w naszym pokoju :))
Figa fajny wózek, inny niż standardowe bliźniacze :)) Widziałam takie na ulicy ale w formie spacerówek, jeszcze nie mialam okazji widziec jak sa gondole.
goyap nie wiem czy nie za późno pisze bo moze już zamówiłaś wózek. Ja własnie zamówiłam Warriora. Ale u nas w sklepie bo nawet cena jest ciut mniejsza niż na allegro u producenta ale nie to miało znaczenie tylko to, że w razie reklamacji jade do sklepu a nie musze tego załatwiac zdalnie przez tel itd. Na moja decyzje duży wpływ miała opinia własnie Vikiigus. Oczywiscie widziałam na żywo ten wózek. Na oko wielkiej różnicy nie ma. SPrzedawczyni powiedziała własnie, że jest lepsza konstrukcja spacerówki, w Warriorze materiał z tyłu jest bardziej naciagniety i jest to wzmocenie w postaci tej zaokraglonej rury w przodu. NIe wyglada to az tak źle. My wybralismy klasyczny kolor STTF czerwona gondola z czarnym paskiem taki jak pokazywała na zdjeciu Viki. Na żywo ta czerwień wyglada lepiej. Do tego zamówilismy czarną ramę. Wybór kolorów jest bardzo duży ale to zależy co ci sie podoba. Mi sie jeszcze podobało Piratz w fiolecie ale mąż swterdził, że za ciemny wiec razem wybralismy czerwien. Zamówilam wózek w niedziele tydz temu i w sklepie niestety powiedzieli, że moze nie dojsc do konca roku bo ponoc ne wyrabiaja szyc. Wazne zeby do porodu doszedł. Ale tez bym juz go chciala miec w domku :))

A dzisiaj przyszła moja paczka :)) Bylam zaskoczona, że w sobote ale widocznie w tygodniu sie juz nie wyrabiaja. Wszystko jest jak chciałam:)) Buteleczki TT sa super.

Ostatnio mam manie wchodzenia do lumpków i szperania ciuszków dla dzidzi. Tymbardziej, że trafiaja sie super okazje. Pokazałam wczoraj kolezance ciuszki z lumpka to nie mogla uwierzyć, że tam je kupilam. Ale nie oszukujmy sie to sa lepsze marki i lepsze gatunkowo tkaniny. Wyciagnelam wszystko co mam i na razie wyprałam jasne a mam jeszcze duza siatke niebieskich i różowych, wiekszosc w rozmiarach 56-62 wiec stwierdzialam, że już dość i chyba sama sobie zrobie zakaz wychodzenia do sklepów po ciuszki bo szkoda zebym wszystkiego nie zdazyla ubrac, a jeszcze cos mamy dostac po S bratanku i pewnie zawsze ktos cos nowego przyniesie. Choc wolałabym teraz dla dzidzi dostawac zabawki.

Mi w sumie obecnie brakuje tylko drugiego ręczniczka do kąpieli, jeszcze jednego kocyka i kombinezonu bo z tym sie najbardziej ociagam. Długo sie wahałam czy warto kupowac taki gruby ale widzac pogode doszlam do wniosku ze nie tylko na wyjscie ze szpitala ale również w marcu sie przyda bo pogoda moze byc różna. No i nie wiem jak wyposazyc wózek (tzn jakies spiworki, kocyki itd).

Mamy wózek.
Miał być nowy, ale dziś znaleźliśmy fajny używany, więc kupiliśmy i mamy z głowy.
Jedo vedi JEDO BARTATINA ALU PLUS, FYN4, FYN 4, FYN3, FYN 3, VEDI, PATI NT, SATO, VIKI, BERBERO > Jedo Vedi 2010 [<b>Wielofunkcyjne</b> - <br> � spacerwka i gondolka]
Miała być Bartatina (beza skrętnych kół), a jest taki. Mam nadzieję, że się sprawdzi.
Mąż go tak odpucował, aż się świeci ;-)
I jeszcze kupiliśmy leżaczek (też używka), taki L0539 FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3 W 1 (1349313028) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Vikigus kołyska cudo, ale u mnie brak miejsca na takie rzeczy w domu. A wiadomo, że starcza na krótko.

Agunia też sie zastanawiałam nad misiem ale jakoś żyrafka mnie przekonała, wiem, że różni producenci. W każdym bądź razie fajne są. Poza tym mi pasuje do mebli w sypialni, bo mam ciemne.

Dorissł ja zamawiałam bez szuflady, bo mi nie potrzebna akurat a łatwiej sprzątać pod łóżeczkiem.
Ja to wielu rzeczy jeszcze nie mam. Większość będę kompletować w styczniu. Ciuszki mam, tylko muszę poprać, troche akcesoriów, wózek, leżaczek i teraz zamówiłam łóżeczko z materacem i przewijak do tego. Przed świętami już nie zamawiam, bo i przesyłki teraz dłużej będą szły, poczekam do stycznia.

Rachell wózek fajny, gdzieś już kiedyś ktoś mi go chwalił. leżaczek też super.

DorissŁ nie jest jeszcze za pozno . Ciagle sie wacham jaki wozek, jaki kolor.

Jestem uziemiona w domu, a w dodatku nie meszkam w Polsce tak ze nie moge za bardzo poogladac wozkow na zywo.

Najblizej mnie sa dostepne TAKO w Dublinie ....ale to jest 250 km w jedna strone , a ja w tej chwili mam problem z dojechaniem na wizyty do szpitala oddalonego o 10 km. Koncowke ciazy spedzam praktycznie na lezaco.

Jeszcze jak bylam na chodzie to upatrzylam sobie x-landera xa obejrzalam na zywo i podpasowal mi ten wozek.

Tylko niestety koszt jest dosc wysoki a sytuacja finasowa nam sie troche skoplikowala. Obawiam sie ponadto o jego gabaryty, czy nie zajmie nam calego bagaznika w Seat leon.

Czytajac Wasze posty zaczelam przygladac sie tako jumper cena praktycznie polowe nizsza a ponadto kilka dodatkowych funkcji- jak dla mnie istotny fakt montowania spacerowki w obie strony, oraz podnoszony zaglowek w gondoli.

Pozniej Vikiigus opisala mi Warriora -zaintrygowal mnie -cenowo wychodzi nie az tak zle tym bardziej ze wszystlie akcesoria sa juz w cenie.

Ale wciaz nie jestem przekonana do konca co mam wybrac.Dzwonilam juz do producenta( w moim przypadku wchodzi jedynie sprzedaz wysylkowa ) aby sie dowiedziec jak wyglada okres oczekiwania i koszty przesyli.

Ale wciaz nie jestem przekonana do konca co mam wybrac. artwi mnie ze nie moge obejrzec go osobiscie na zywo. Zobaczyc kolorki. Wiem ze zdjecia szczegolnie te katalogowe nie odaja rzeczywistosci.

Dlatego dziewczyny Wasze opinie i informacje sa dla mnie takie cenne.

Bo inaczej przyjdzie mi wozic malenstwo w wozku dla lalek-gdyz jedynie tylko taki mam w tej chwili na stanie w domu.

Chyb

my zdecydowaliśmy się na x-landera xa, powinien przyjść w połowie tygodnia, poza tym kupiliśmy już łóżeczko takie Łóżeczko Miś z szufladą +materac- -NOWOŚĆ ! (1359096593) - Aukcje internetowe Allegro
wczoraj też zamówiłam na allegro rzeczy typu przewijak, ręcznik, kocyki, prześcieradełka, pampersy itp... także prawie wszystko już mam, zostało mi parę drobiazgów, wyprawkę ciuszkową też już chyba mam całą i zastanawiam się czy już prać czy jeszcze za wcześnie
czy będziecie korzystały z poduszki do karmienia? słyszałam pozytywne opinie dziewczyn które jej używały, ale w dalszym ciągu zastanawiam się czy ją kupić

Właśnie kupiłam wózeczek ;D
W tygodniu pojadę go odebrać. Wcześniej byłam go oglądać z synkiem i byłam zachwycona tym, jak łatwo się go prowadzi.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Kolor mamy czarno-czerwony z kwiatkami.

Zobacz załącznik 308515 IMG_2775m.jpg0001.jpg

goyap jak widzisz kazda dziewczyna ma swój typ wózka. Wczesniej pytalas o jakosc materiałów. Kolezanka ma jumpera i użytkuje go pół roku i ani materiał wózka ani ta raczka z ekoskóry nie jest wogole zniszczona ani drasnięta.
Zdaje sobie sprawę, że trudno Ci podjąć decyzję. Moj wózek przyjdzie dopiero pod koniec roku a wkleiłabym ci wiecej zdjęc. No chyba, że jeszcze nie podejmiesz deycyzji, to wtedy obiecuję, że wkleję :)
Juz wiem czemu nasze łożeczko było tansze w sklepie niż na allegro. Producent ma firmę 30 km od Leszna :)) To pewnie ma wpływ

Ja jestem zdecydowana co do wozka, ale waham sie tylko miedzy Jumperem x, a Bolder Implast. A Wam ktory sie bardziej podoba? No i caly czas sie zastanawiam (o tym juz kiedys pisalam) czy kupic nowy-drozszy- i najwyzej pozniej sprzedac czy kupic uzywany-tanszy. Nadal sie zastanawiam.
Kupilam juz cala wyprawke, jak cos sloze pomoca o spostrzezeniami po zakupach.
Znacie moze butelki Dr. Brown's? Bardzo dobre opinie ma, sprzedawca mi polecil i kupilam. Ale moze ktoas z Was uzywala?

reklama
mysia - jeśli chodzi o dr Browns'a je tez sie nie nie zdecydowałam- w dodatku natrafiłam na taką promocje i przy zakupie szerokiej 120 dostałam mała 60 :tak:

oczywiscie jeszcze nie użytkowałam, ale kupiłam , bo szwagierka była bardzo zadowlona - zresztą mam znajoma ktora pracuje w sklepie dla dzieci (szkoda , że nie w bydgoszczy:-( i ona tez bardzo chwaliła te butelki...ale podobno tommy thippy tez sa fajne , za to avent , chyba za drogo wypada w stosunku do tej konkurencji:-)

Do góry