reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
A ja mam pytanie odnośnie materaca do łóżeczka - jakie kupujecie, niektóre z was mają pewnie jakieś większe doświadczenie w praktyce?
Bo zastanawiam sie nad gryką-pianka-kokosem albo nad kokosem-pianką ze sprężynami, może coś innego zasugerujecie?

witajcie mamuski w sloneczna zimowa niedziele-u mnie jest cudnie.bajecznie:tak:

mam do was pytanko....mianowicie o jakich przewijakach myslicie?czy takich na lozeczko?czy w formie komody?czy moze cos innego?jaka wybieracie alternatywe?bo ja ma sporo dylematow w tym temacie:szok: ii wciaz nie wiem na jaka wanienke sie zdecydowac:baffled: napiszcie o swoich pomyslach;-)

Ewela położna nam polecała, by materac miał grykę, gdyż takie są najzdrowsze dla dzieciaczków więc kupiłam dla swoich synków kokos-pinka-gryka.

Madziadk my kupiliśmy przewijak na łóżeczko, któremu montuje się bolce od spodu, by było stabilne

a co sadzicie o wanience z ikei...........ona ma bardzo duzo pozytywnych opini w necie:tak: i co myslicie o takim przewijaku tzn w tym stylu....nie zajmuje duzo miejsca ma dodatkowe miejsce na rzeczy a wiemy przeciez ze dzidzia duzo przestrzenie potrzebuje na wszystkie ubranka pieluszki kosmetyki zabawki itd.... Śliczny drewniany przewijak-POLECAM (1349166863) - Aukcje internetowe Allegro

madziadk ja uważam, że to niezbyt praktyczne i lepiej kupić przewijak na łóżeczko bo i tak nie będziesz z niego zbyt długo korzystać bo Maleństwo szybko rosnie i zdobywa nowe umiejetności a jak nauczy sie samo siadać to strach na przewijaku zostawiac choćby na chwilke bo nigdy nie wiadomo co może sie zdażyć... ja bym sugerowała kupić fajną pojemną komode na ciuszki i akcesorja a przewijak to tylko taki by na poczatku służyl bo szkoda pieniedzy na cos co tak naprawde szybko stanie sie bezuzyteczne a mozesz mi wierzyć, ze jak dzidziuś zacznie sie podnosić to na przewijaku nie zechce w ogóle leżeć. Ja mialam z moja pierwszą córeczka przewijak na łóżeczko i używałam go 3 miesiące, późneij mała tak sie kręciła, że bałam sie że wyskoczy i zdemontowałam przewijak... najbezpieczniej było mi przebierać mała na naszym łóżku... kladłam recznik na nasza kape i na recznik malutką i tam ona mogła wierzgać nóżkami ile wlezie i turlać sie z boku na bok i wiedzialam, że jest bezpieczna, wiec mysle, że taki przewijak sprawdzi sie do 6 miesiecy może do 8 jak dzieciaczek bardzo spokojny bo jak zywiołowy to i krócej niż pół roku... ale oczywiście decyzja nalezy do Ciebie :)

My mamy przewijak na łóżeczko, materac gryka-pianka-kokos, wanienkę profilowaną, ale nie ondę.
A co do przewijaka z aukcji: też uważam, że mało praktyczny - pomijam już to, co napisała maran-atha, bo ja niedoświadczona jestem, ale mnie na przykład od razu "odrzucają" takie otwarte półki, na których wszystko się kurzy. A my dodatkowo mamy psiaka, który by tam z rozkoszą zaglądał ;-)

ja mam materac kokos-pianka, wanienkę zwykłą, a przewijak na łóżeczko, chociażby z tego powodu, że mam mało miejsca na inny, a tak wykorzystałam powierzchnię

reklama
My mamy materac pianka-kokos-gryka.
Przewijak taki na łóżeczko tylko wymiar niestandardowy bo o 10 cm dłuższy. Używamy go cały czas.
Oczywiście ostatnio mały z niego spadł (do łóżeczka) no ale teraz już się nauczył, że ma leżeć bo inaczej spadnie ;)
Wanienkę mamy taką zwykłą na stojaku. Nie znam firmy. Korzystaliśmy z niej tylko pół roku. Wygodniej nam było w dużej wannie.

Do góry