reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Pacyśka nie upierala bym sie tak gdyby to mial byc wozek na jakis czas tylko, ale np z doswiadczenia mojego brata, ktory zakupil bardzo dobra spacerowke, to jego dziecko nie bardzo sie w tym wysypia wiec i tak woza go w tej z wozka wielofunkcyjnego, boje sie ze bedzie tak samo... poza tym ten na ktory bysmy sie zdecydowali zamiast tego tez nie jest tani bo kosztuje 1450zl i danie tyle pieniazkow za cos co mi sie koszmarnie nie podoba uwazam za bezsens, ale wiadomo tak jak ty tak moj maz ma inne zdanie, ja czesto staram sie brac pod uwage to co on sadzi ale akurat tutaj jestem uparta bo nie lubie kupowac czegos co mi sie nie podoba, wspomne tylko ze wozek sponsoruje babcia i postawila warunek ze musi byc nowy wiec o kupnie uzywanego np nie ma o czym mowic

reklama
ja jezeli chodz o drobiazki to juz raczej wszystko mam, (ubranka smoczki, buteleczki, termometr, nozyczki, szczoteczki itp) wozek juz wybrany ale kupie dopiero pod koniec grudnia jak bede w PL, a w tym tygodniu jade po zestaw do spania posciel itp. A to kilka przykladow z tego co juz mam CIMG1970.jpgCIMG1972.jpgCIMG1973.jpgCIMG1974.jpgCIMG1975.jpgCIMG1977.jpgCIMG1981.jpgCIMG1979.jpg

Dawno mnie nie było ale ostatnio jakoś weny nie miałam do pisania - takmi się jeszcze daleko do porodu wydaje :(

No ale widzę ze szalejecie z zakupami ja ostatnio pościel kupiłam

MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 90x120 Z HAFTAMI (1334769979) - Aukcje internetowe Allegro
i rożek usztywniany zeby moja córcia starsza choć przez chwilkę mogła małą potrzymać

MAMO-TATO ROŻKI Z FALBANKĄ 80x80 USZTYWNIONE (1344056929) - Aukcje internetowe Allegro

co do łóżeczka myślimy o takim
http://allegro.pl/safari-lozeczko-klups-w-24h-promocja-cenowa-i1324828168.html

A przewijak mam jedyny w swoim rodzaju bo zrobił go mąż ale jest super posłuży mi już do drugiej dzidzi - to jedyna rzecz chyba której się nie pozbyłam ( początkowo nie planowaliśmy dwójki ale potem się odmieniło :)
http://allegro.pl/regal-przewijak-100-bukowy-3-kolory-promocja-i1325119394.html
coś w podobnym stylu tylko ładniejszy i lepiej wykonany z drewna naprawdę uzywałam go bardzo długo :)

Ewelinka super ciuszki - i jak dużo już ich masz :)

Ostatnia edycja:
jsorbek my właśnie dzisiaj kupiliśmy łożeczko safarii :))) Ale w sklepie wyszło nas taniej bo zapłaciliśmy 205 zł.Niby niewielka różnica ale przy okazji jeszcze kupiliśmy materac, przewijak na łożeczko, prześcieradła, szczoteczkę do włosów. No i byłam w sklepie i mieli wózek Warriora. Cieszę, się, że go zobaczyłam na żywo bo już jestem zdecydowana. Teraz tylko musimy wybrać kolor.

ligotka a może powiesz mężowi, że rezygnujesz z prezentu na gwiazdkę na rzecz tego wózka co ci się podoba. Nie wiem jak bardzo Ci zalezy ale ja bym tak zrobiła. U nas to tez trochę inaczej wygląda bo jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy co miesiąc odkladałam pieniązki na specjalne konto oszczędnościowe (to mi akurat nieźle wychodzi) i teraz wiem, że kupuje to co chce, oczywiście w granicach rozsądku. Mąz też się dokłada, ale mam tą pewność, że sobie uskrobałam :))
A swoją drogą to ten wózek cadet bardzo ładny jest. Nie wiem jak będzie u nas ale myśle, że wózek to jednak długoterminowa inwestycja. Wiem, że są mamy które robią tak jak pisała Pacyśka, na początek gondola używana a inwestują w spacerówkę ale te wózki wielkofuncyjne naprawde sa bardzo ładne i trwałe moim zdaniem.

hej, ja tu jeszcze nie zaglądałam, a nie mam na razie czasu żeby przeczytać wątek ,
pisałyście tu cos o chustach do noszenia?
Bo ja chce ale nie wiem na jaka sie zdecydować.
Właściwie to chce chustę tkaną ale nie wiem jakiej firmy..

To chyba zależy od tego na jakie butelki się zdecydujesz :) Jeśli na Avent weź tej firmy laktator i analogicznie z TT, no przynajmnije ja bym tak zrobiła :) I zrobię, a zdecydowałam się na Avent, jakoś więcej pozytywnych opinii o nich słyszałam. NO i na pewno kupię ręczny bo tylko raz w miesiącu na zjazdy na uczelnie będę odciągać, żeby tatuś miał czym Maluszka nakarmić. Gdybym miała zamiar robić to częściej to chyba zdecydowałabym się na elektroniczny, chociaż słyszałam, że to nic przyjemnego i lepiej samemu sobie regulować, ale nie wiem. Na szkole rodzenia pani polecała też Aventa i jeszcze Medelę.

nixie jeszcze chyba nie było na dobre tematu chust...ja tez chce kupic, mysle nad tkaną ale jeszcze nie wiem na która sie zdecyduje...wiem tylko tyle ze lepiej jest kupic droższą (moze nie niejdroższą :-)) bo lepiej sie materiał dopasowuje do dzidziusia...ale ja kupie dopiero kolo lutego-marca..

Ewelinka, ale fantastyczne zbiory.

Co do chust, to ja się ciągle waham. Coś w stylu: chciałabym, a boję się ;-)

reklama
jsorbek ja chce kupic ten sam rozek, daj znac jak dostaniesz czy podoba Ci sie i jaka jest jakosc ;) bede wdzieczna :)
doriss ja to zrezygnowalam nawet z urodzinowego prezentu, nie wspomne o nowej kurtce na zime ;) no finanse mamy wspolne, a wczesniej ciezko bylo odlozyc bo przeprowadzalismy sie i duzo zakupow bylo zwiazanych z mieszkaniem, zreszta to nie jest kwestia tego skad wziac, ale maz jakis wyjatkowo uparty jest w tej kwesti,

Do góry