reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

My byliśmy w sobotę obejrzeć wózeczek i przymierzyć jak będzie się jechać z Dawidem i malutką i jestem zachwycona.

MaxBaby Duet Hawana + 2 ŚPIWORKI - 51 KOLORÓW!!! (1327276549) - Aukcje internetowe Allegro

Czekamy tylko aż mała się urodzi i kupujemy właśnie ten. No i najważniejsze, że synkowi się spodobał ;D

Co do czapeczki to jeszcze się nie rozglądałam. Muszę też jakiejś poszukać bo po synku nie mam ani jednej bo urodził się latem.

U nas co do pierwszego wózka pomógł jeden argument, że to ja będę głównie chodziła na spacery i obecnie mąż pozostawił mi wybór.

reklama
claudia nie akurat h&m jest na trzech stawach i moze wybierz sie wlasnie tam, bo tam tez maja smyka, a 5-10-15 otworza bo go przeniesli w inne miejsce ale w sumie nie wiadomo kiedy
Karolina wózeczek fajny, my za duzego wyboru nie mamy - musi wejsc do autka, a tego argumentu tez uzylam ale nie dziala :) doslownie juz chyba powiedzialam wszystko, ale pewnie i tak postawie na swoim trudno nawet jak bede musiala tupac nogami i plakac - normalnie tego nie robie hehe ;)

PB290064.jpg
taką czapeczkę właśnie kupiłam

dziewczyny ja widziałam te dwa przewijaki na żywo i jeden gorszy od drugiego... ten naścienny wygląda jak z publicznej toalety dla mam z dzieckiem... a ten drugi tak jakby miał się zaraz rozpaść, już z dwojga złego wybrałabym ten naścienny, jak się ma małą łazienkę to najlepiej kupić przewijak razem z wanienką, na czas kąpieli można sobie pojechać na kółeczkach ;-) do łazienki, a potem do pokoju dziecka, czy gdziekolwiek na rutynowe przewijanie, mam na myśli coś w tym stylu:

Zobacz załącznik 304276Zobacz załącznik 304277Zobacz załącznik 304278Zobacz załącznik 304280

Ja wlasnie taki przewijak kupilam z paskiem jak Sonia pokazala na ostatnim zdjeciu. Ch siostra i bratowa bardzo zadowolone z niego byly i koniecznie z paskiem, podobno latwiej i szybciej sie dzieci ubiera bo sie tak nie wierca :-) W lazience akurat wanna jest tak okafelkowana ze duzo miejsca jest zeby ten przewijak polozyc.
Wanienki jeszcze nie mam, zastanawiam sie nad fisher price, ma bardzo dobre opinie

Załączniki

• fisher price bath tub.jpg
    fisher price bath tub.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 45
A ja w weekend zrobiłam pierwsze porządne zakupy dla maluszka, i jesli ktos tutaj jest z okolic Warszaway to na prawde polecam taka wycieczke. Pojechałam do 2 hurtowni w Grójcu i sie obkupiłam, co prawdA zależało mi na wozku a przyjechałam z ubrankami, kocykami, posciela. Jest troche taniej niz w Wawie.Wozka niestety musze szukac gdzies indziej. A gdzie margoz dorwałas taka fajna czapke z uszkami? Były moze inne kolory?
Widziałam takie pajace z uszkami, ale wydawaja mi sie nie praktyczne , bo dziecku przeszkadza taki kaptur z uszkami, a czapke taka chetnie bym kupiła

u nas wózek to też największy problem :(
na poczatku chorowałam na x-landera ale byłam u znajomych którzy go maja i wytknęli mi tyle wad ze szok
do tego moja teściowa ciągle nawija że i tak po roku będziemy kupować nowa spacerówkę więc teraz poszukać coś tańszego

Ja też tak uważam, my wózek dostaliśmy od znajomych, bo sami użyli go dosłownie kilka razy (ich synek też urodził się w lutym). Na początku chciałam nowy wózek, jak każda z nas, szczególnie, że tego nawet nie wybierałam sama, ale później stwierdziłam, ze i tak za jakiś czas trzeba będzie kupić spacerówkę i kupowanie wózka traz i za pół roku nie ma sensu. Oczywiście wiem, są wózki wielofunkcyjne, zresztą ten który dostaliśmy do takich należy, ale wiadomo, że i tak jest cięższy (nawet w wersji spacerowej) od typowej spacerówki i z czasem będę marzyć o takim lekkim wózeczku :)

ligotka może mąż ma rację? Wiem, wiem wózeczek Ci się podoba i ja też jak czasami się na coś uprę to nie ma zmiłuj musi być, ale może warto mężulka posłuchać i później te 400 złotych (to bardzo dużo, a jeszcze pisałaś ze brakuje torby i jeszcze czegoś, i jeszcze czegoś) przeznaczyć na dobrą spacerówkę, bo z niej będziesz znacznie dłużej korzystać, bez wątpienia :)

No ale to oczywiście moje zdanie :)

Ja w każdym razie z rzeczami, które i tak będą używane krótko nie przesadzam i albo biorę to co dają znajomi, albo staram się kupić taniej, bo to i tak pójdzie do oddania albo sprzedania :)

reklama
A ja w weekend zrobiłam pierwsze porządne zakupy dla maluszka, i jesli ktos tutaj jest z okolic Warszaway to na prawde polecam taka wycieczke. Pojechałam do 2 hurtowni w Grójcu i sie obkupiłam, co prawdA zależało mi na wozku a przyjechałam z ubrankami, kocykami, posciela. Jest troche taniej niz w Wawie.Wozka niestety musze szukac gdzies indziej. A gdzie margoz dorwałas taka fajna czapke z uszkami? Były moze inne kolory?
Widziałam takie pajace z uszkami, ale wydawaja mi sie nie praktyczne , bo dziecku przeszkadza taki kaptur z uszkami, a czapke taka chetnie bym kupiła

w mothercare zakupiłam, jakiś czas temu, bodajże pod koniec września, też mi się spodobała, więc ją wzięłam, ale i z tego powodu, że jest malutka, a takie trudno zdobyć

Do góry