reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

dokladnie moja tesciowa tez wysmiala pomysl zakupu przewijaka, jak ona to stwierdzila "pieniadze wyrzucone w bloto" podejrzewam ze jak mala bedzie na swiecie to jeszcze wiecej sie naslucham ....

reklama
Ja też dostałam od znajomych taki leżaczek, a jak bym nie dostała to bym kupiła :) Chcesz się wykąpać albo posprzątać w kuchni - wkładasz dzieciątko do leżaczka stawiasz w łazience i patrząc na Malucha bierzesz kąpiel, rewelacja ;) Tylko podobno no wolno przesadzać - pani fizjoterapeutka na spotkaniu BabyBooma i Aktywnych Mam (było ostatnio w Warszawie, a teraz ma być w Krakowie - POLECAM), opowiadała, żeby to były raczej sporadyczne wizyty w leżaczku :) Ma to wpływ na postawę Maleństwa - tzn. nie dajmy się zwariować :) Chodzi o to, żeby nie spędzało w takim leżaczku cały dzień. Podobnie z fotelikiem samochodowym, trzeba robić przerwy :)

mi właśnie chodzi o to, zeby brac Małego ze sobą na dół do moich rodziców- dosc dużo czasu tam spędzam, bo nie chce mi się samej siedziec, gdy mąż w pracy. Więc już sama nie wiem.. Chciałam leżaczek, bo nie zajmuje dużo miejsca, myślałam też nad łóżeczkiem turystycznym, ale ono jest duże, a ja nie chce zagracac rodzicom pokoju..
Już świruje od tego, nie wiem co wybrac?! Ratunku ;P

26.10 - Telewizja Polska SA
Mniej więcej od 1,17 jest o leżaczkach - dla zainteresowanych.

Pytanie z innej beczki: jaki rozmiar czapeczek kupujecie na początek? Mam kilka bawełnianych, ale te są bardziej elastyczne, tzn. można je wywijać i takie tam, ale teraz chce kupić takie typowo zimowe, a one już tak plastyczne nie są ;-) A ja zielona w rozmiarach czapeczkowych jestem.

Ostatnia edycja:
dzięki za link, zaraz sobie obejrzę ;)
a co do czapeczki to też nie wiem. Wcześniej mi się wydawało, ze dam sobie radę przy maluszku, bo pomagałam kuzynkom przy dzieciach, ale teraz im bliżej porodu tym mam coraz większe wątpliwości i wrażenie, ze się na niczym nie znam i że sobie nie poradzę..

A ja mam wrażenie, że takie typowo zimowe, to jakieś wielkie są.
Albo po prostu malutkie rozmiary rozchodzą się na pniu.

Mi już się zaczyna w głowie kręcić od tego wszystkiego :) Tu coś przeczytam, tam usłyszę i robi się mętlik i coraz większa niewiedza zarówno w kwestii zakupów jak i późniejszej opieki :) Nie wiem w co ręce wsadzić i od czego zacząć, naprawdę :) Wiem jedno trzeba się za te zakupy porządnie zabrać bo inaczej zostanę z niczym jak trafię na porodówkę. Mam już kilka upatrzonych rzeczy, ale ciężko kliknąć to "kup teraz" bo zawsze może się okazać, że pojawi się coś innego, lepszego, fajniejszego :) Ech, ciężkie to życie przyszłej mamy :)

reklama
w sprawie czapeczek to ja kupiłam kiedyś w mothercare małą czapeczkę zimową, ale bez wiązania, bo rzeczywiście te inne wydają mi się wielkie...poprzednio nie miałam tego problemu, bo syn był majowy, a myślę, że za duża być nie może, bo przecież zima zastanie nasze maluszki, jak będą maleńkie, a potem to już lżejsze czapki będą potrzebne

a co do rozmiaru, to myślę, że ok. 37 cm rozmiar główki

Do góry